Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kalmo
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Lexicon omega + Cubase 5 latency onkelma !
Aika:27.08.2011 12:14
10 ms kokonaislatenssilla pystyy kyllä operoimaan ihan ongelmitta. 12-15 ms on vielä useissa (useimmissa?) tapauksissa ongelmaton. 10 ms tarkoittaa, että seisoisit 3 metrin päässä ämyristä soittaessasi skittaa. Ei siinä vielä kenelläkään tahti sekoa.
 
Kukaties todellinen latenssisi on jotain muuta, kuin tuo 10 ms?? Onko Cubasessa ilmoitettu kokonaislatenssia (roundtrip latency)? Se on se todellinen, jossa on mukana sekä signaalin sisääänmeno, että sen palaaminen prosessoituna korviisi.
Oletan, että käytät ASIO ajureita.
 
Homma riippuu paljon siitä, mitä äänittelet. Joku vaativa vahvistinemulaatio (Guitar Rig) tai tuhti VST (Kontakt) pistää koneesi todennäköisesti syvään kyykkyyn reaaliaikaisessa äänityksessä, mutta kyllä audiota pitäisi tuolla äänittää useampiakin raitoja yhtäaikaa, jos ei tarvitse monitoroida paljoa.
 
Koneesi tehot vaikuttavat kyllä hieman alimittaisilta. Tuo 1 Gb RAM menee jo isolta osalta Windowsille, ja ainakaan nykyisten softasynien käyttöön nuo specsit eivät riitä, ellei aina muuta raitoja audioksi ja muutenkin säästä prossua joka käänteessä.
 
Cubase 5:n minimivaatimuksiksi ilmoitetaan 2 GHz tuplaydinprossu ja 1 Gb RAM, mutta minilaitteilla nuo ohjelmat yleensä suoriutuvat vain yksinkertaisemmista hommista.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=203388