Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jappo121
Alue:Bassot
Aihe:Kadonneen mwahin metsästys
Aika:21.08.2011 19:04   (muokattu 21.08.2011 19:52)
Oletkin jo tainnut selvittää mistä tuo soundi tulee...
Toki soittotyylillä on suuri vaikutus tuon mwahin esille tuomiseen.
Johtuneeko "metsurimaisesta" soittimen käytöstä vaiko soittimestani, mutta minulle tuo soundi tulee kuin itsestään. En ole montaakaan nauhatonta tosin kokeillut...
 
Itselläni on siis tällainen:
http://dl.dropbox.com/u/5162374/Soittimia/Nimet%C3%B6n.jpg
Kielinä roundwoundit, kaulan pinnoitteena kova lakka (tuskin epoksia kuitenkaan),passiivi elektroniikka,täysin suora kaula. Takamikki painotteisesta soittotyylistä en oikein tiedä...
Minun mielestä mwahin soundi vain muuttuu jotenkin kireämmäksi takapainotteisella soitolla. Lähempänä otelautaa saan voimakkaammin tuon mwahin esille.
 
Ehkä lähtisin hakemaan tuota soundia kaulan ja kielten säädöillä, sekä kirkas soundisilla kielillä. (roundwound siis...)
 
Loppusilaus taitaa lähteä sormista...
 
EDIT:
Selailin suntuubia ajankuluksi, ja huomasin eräänkin soittajan käyttävän 3 vuotta vanhoja roundwound kieliä ja mwah kuulemma vain paranee.
Itsekin olen käyttänyt ikivanhoja kieliä nauhattomassani eikä tuo soundi ole siitä kummennut.
Olisiko siis niin että roundwound kielen punottu ja siis epätasainen pinta aiheuttaa jonkinlaisen lievän resonaation kaulan ja kielen väliin. Flateissä tuo ei tule ainakaan niin voimakkaasti esiin. Myös sopivalla slaidilla alhaalta ylöspäin kielen värinä saattaa muuttua niin että mwah-ilmiö tulee esiin. Tuo toiminee myös flateilla.
 
Tämä on täysin omaa spekulointia jolla ei ole mitään tieteellistä arvoa.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=203266