Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kalm
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Marshall jcm800 50w (2204) vs. 5210 50w
Aika:19.08.2011 21:28
Juhav: Saako keinokuormalla muuten lisää säröä? Tuota keksintöä kun ei viitti paljo kakkosta isommalla luukuttaa edes reeniksellä..

 
Ei välttämättä lisää säröä, mutta kyllä nuo marsut naukuu huomattavasti tukevammin kun saa vähän päätteen puolelta pehmeyttä mukaan lieventämään sitä etuasteen sirinää (ja itse pidän myös siitä "ooommph" tyyppisestä kyykkäyspörinästä mitä tulee kun master alkaa olla pykälän liian kovalla).
 
5210:ssa särö on myös puhtaasti etuasteen "puolijohdetoteutus" eli master volumella ei isompaa vaikutusta (ja oikeastaan ne ainoat säädöt millä siitä sai sen kivan 80's thrash surinan oli nimenomaan gain täysillä ja volumea sen verran kuin oli tarvetta) mutta JCM:n kanssa hyvä kokonaisuus kaipaa säröä joka vahvistinasteelta, eli TS eteen antamaan ripaus "transitorikoneen" särmää ja sen jälkeen etuastetta+masteria sen verran auki että alkaa toimimaan. (Itsekkin tuli joskus painittua saman aiheen parissa kun ostin 5210:n kaveriksi putki JCM:n) ...tai sitten vedät vain suosiolla 5120:n DI-lähdöstä suoraan JCM:ään, eli käytät sitä ikäänkuin "säröpedaalina".
 
Tuossa vielä pätkä 5120:aa jos jotain kiinnostaa (tämähän oli aikoinaan se aloittelevan megaslayerdehtllica-kitaristin "microcube", kun ei oikein parempiakaan ollut...jos siis taskujen syvyys ei riittänyt oikeaan JCM:ään)
http://www.youtube.com/watch?v=C-1U6c8lmTc
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=203214