Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mr. Crowley
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Cubase & Tascam onkelma
Aika:18.08.2011 18:30
Jos sulla ei ihan täysin väsähtänyt kone ole, niin veikkaisin latenssiongelmien aiheuttajaksi ajureita. Jos ostit uutena, niin mukana tulleet ovat varmaan ajan hermolla. Ajuriasiaan liittyy monia muuttujia, esim. mikä käyttöjärjestelmä ja moniko bittinen. Tascamin ajureita saat latailtua tuolta:
 
http://tascam.com/support/downloads/
 
Ja Cubasessa pitää olla tosiaan valittuna Asio Driver -kohdassa Tascam US144 (tai mitä vaihtoehtoja siellä nyt sitten tarkasti onkaan).
 
Mulla on ollut kotiäänittelyssä käytössä Tascamin US122L eli jo muutaman vuoden takainen interface. Olen ollut laitteeseen tyytyväinen, mutta jostain syystä en saanut latenssia riittävän pieneksi. Ongelma ratkesi TÄYDELLISESTI yhdessä minuutissa kun latasin ASIO4ALLin. Kyseessä on ajuriohjelma, joka on yhteensopiva kaikkien laitteiden ja käyttisten kanssa (Windows).
 
Ei siis välttämättä kannata uskoa, jos joku haukkuu Asio4allin paskaksi, koska väite ei välttämättä perustu mihinkään tosiasiaan. Itse nimittäin karttelin sitä tuollaisten mielipiteiden vuoksi. Ja siis aivan suotta, koska se ratkasi minun ongelmani.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=203081