Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:oo-p
Alue:Lyriikka
Aihe:Mä mistä laulun aiheet saan..
Aika:17.08.2011 10:19
Linsessa: ..
 
Ja onko sellaisia aiheita, jotka on jo kertakaikkiaan loppuunkulutettuja laulujen saralla? Kuinka moneen kertaan voi pyörän keksiä uudelleen..?
 
Sellaisia aiheita ei ole. Eikös se niin mene että pohjimmiltaan kaikkien laulujen takana on rakkaus ja kuolema, ja joku voisi sanoa että jumala, mutta ilman rakkautta ja kuolemaa ei ole jumalaa, niin käteen jää vain kaksi suurta. Viimeistään siinä vaiheessa kun aletaan riipimään lihaa pois luiden ympäriltä.
 
Näin siis kun puhutaan populäärimusiikista ja -lyriikasta yleensä. Tai vaikkapa ihan siitä, että mistä ihmiset pohjimmiltansa ovat lauleskelleet, joskus silloin kun keksivät, että laulaminen on vänkä harrastus.
 
Tässä tapauksessa pyörän voi keksiä uudelleen jotakuinkin loputtoman monta kertaa, eikä se uusi pyörä voi aina olla pyöreämpi kuin edellinen, mutta vaikka vanne olisikin vähän lommolla, se voi silti olla toimiva.
 
Rakkaudesta kannattaa kirjoittaa silloin kun rakastaa ja silloin kun on vailla rakkautta. :)
 

 
Itse olen (ainakin tässä vaiheessa) sitä mieltä, että mielummin laulan jonkun toisen tekemää hyvää biisiä, kuin väkisin väännän itse huonomman vain siksi, että pitää saada oma.
Tämä on tosi hyvä juttu tiedostaa. Mutta kannattaa tottakai kokeilla, sitten kun siltä tuntuu. Jossakin vaiheessa vähänkään runoiluun taipuvaisella ihmisellä tulee elämässään vastaan semmoinen vaihe, josta muut eivät ole kirjoittaneet. ..Ja mitä enemmän harjoittelee ja kirjoittelee, sitä paremmin osaa pukea sanoiksi asiansa sitten kun se aika oikeasti on.
 
"Onkohan tämä kuultu joskus aiemminkin ja paremmin?" -olisi erittäin hyvä kysymys jonka jokainen (etenkin tämänpäivän iskelmää sanoittava :D) ihminen voisi kysyä itseltään lauluja rustaillessa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=19&t=203157