Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Esp
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:taustanauhan masterointi
Aika:09.08.2011 21:03
Vurki: Ei mitään uutta :) meinasin vaan sitä, että turha sitä musaa on IMO jättää alle 0dB. Mitä syytä sillä olisi soida hiljemmalla?
 
Esim. vanhat cd-soittimet eivät soita oikein jos mennään yli -0,2 dBFS. Säröä tulee, kun mennään yli ton tason, siksi noi cd:t on (yleensä) jätetty tohon -0,2:een. Oikeastaan ei ole hirveästi väliä, vaikka livenä tausta tulisivat -6,0 dBFS, kunhan kaikkien biisien taustanauhat tulevat oikealla tasolla, eikä tule mitään järjettömiä hyppyjä äänenpaineeseen. Näin livehommia säännöllisesti tekevänä, mikään ei ole niin vittumaista kuin outo bändi lauteilla jolla on taustanauhat ja kaikki biisit tulevat sattumanvaraisilla voluumeilla ja joudut arpomaan, että mitä näiden kanssa tehdään...
 
Noista kahdesta versiosta... ei kannata. Varsinkin jos teillä ei ole vakiäijää mukana, ja jos on niin silloin siinä ei ole oikeastaan senkään vertaa järkeä :D Satunnainen miksaaja ei ole kovin riemuissaan, jos hän joutuu valitsemaan summamutikassa kahdesta versiosta (valitettavan harvoin niihin on mitään aikaa tutustua etukäteen). Tee yksi versio joka toimii niinkuin pitääkin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=202913