Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:VegaLeyffinen
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Kitaran lakkapinta himmentynyt, saako takaisin kiiltäväksi?
Aika:06.08.2011 12:10   (muokattu 07.08.2011 03:04)
samantien: Jos kitarassa on polyuretaanilakka tms. moderni kova lakkapinta, himmentyneen kohdan voi kiillottaa melkein millä tahansa esim. vanhojen automaalien kliinereillä, tai esim Fareclan G3 tahnalla. Autoglymillä on myös hyviä kiillotusaineita.
 
Melko harvassa on nykyään nitrolakatut kitarat (paitsi tietysti Gibsonit), joten spriipohjaiset pulituurit voi unohtaa ainakin heti. Ja vaikka nyt sattuisi olemaankin, niin nitrolakatutkin voi kiillottaa noilla hiomatahnoilla ihan yhtä hyvin, kuluttamatta lakkapintaa merkittävästi ja ennenkaikkea liuottamatta (!!?) lakkapintaa.

 
Joo tokikaan Dicco-pulituuria ei voi käyttää pu-lakattuun pintaan. Arvelin vain, että tässä tapauksessa voisi olla kyse nitrolakatusta, kun Antero mainitsi, että ehkä hiki olisi himmentänyt. Jos on vanha, lämpötilojen rajujen muutosten aikaansaama nitroselluloosalakkapinta joka on halkeillut ja tuntuu sormissa rypyläiseltä, passaa siihen kyllä pulituuri, kun se myös lakkapintaa liuottaessaan tukkii halkeamat, ja esi- ja jälkihionnan sekä kiillotuksen jälkeen pinnasta tulee aika hyvä jolllei törsää liikaa pulituurin kanssa ja kuluta koko lakkaa pois. Halkeamat tämänkin käsittelyn jälkeen näkyvät, vaikka lakkaa on halkeamissa, mikä johtuu värieroista - pinnasta kuitenkin tulee mukavan sileä kuin ... Tässä Anteron tapauksessa kuitenkin kiillotus riittänee. Muuten, kyllä nitrolakkaa käytettiin vanhemmissa, vaikkapa iäkkäämmissä Fendereissä rungon lakkaamiseen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=202554