Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:musamies
Alue:Livetoiminta
Aihe:Subbareiden laajennus
Aika:04.08.2011 00:20
Sir Attila: Hifi-harrastajat voivat rakennella subbareita jotka menevät suoralla vasteella 20 Hz:iin riittävällä äänenpaineilla ilman säröä kun kuuntelutila on mitoiltaan normi olohuone. Mutta noita systeemeitä on vaikea skaalata ilmatilavuudeltaan 1000 kertaa suurempaan jäähalliin saatikka ulkoilmaan.
 
Juu, kaikkia hyviä ominaisuuksia ei meinaa saada samaan pakettiin. Taas tänään laitoin vähän auton maalauksesta yli jäänyttä Inerta 5 primeria vanerikoteloiden kylkeen ja meinasin, että elementiksi tulee vain 10 tuumainen niin saan helpolla riittävän alas viritetyt subbarit ilman, että kotelo on älyttömän kokoinen. Näitä voi käytellä kotona, jossain digipiano ja laulu hommissa ja ehkä 15" Behringer B1500D pro kaverina AUX:ista ajaen, jolloin voin vaikka kiippareiden matalimmat äänet laittaa näille pienille omatekemille subbareille.
 
Meinasin heittää vanerikotelot jo menemään kun oli hometta päässyt tulemaan, mutta kohta ne on taas edustavat...
 
Koska rakentaminen tapahtuu naurettavan halvalla budjetilla, taidan alkajaiseksi elementiksi laittaa nurkissa lojuvat Radiotechnicat, niitä voi modata vaikka massaa lisäämällä, sitten vedän johtopäätökset minkä tyyliset elementit tarvitaan.
 
Jos ei jytki riittävän lujaa, ei se haittaa kun näitä voi käyttää kotiolosuhteisiin rinnastettavissa äänenvoimakkuuksissa. Niistä voi saada kaverit vaikka noille Gradienteille, jotka sain ilmaiseksi, ehkä teen niille itse uudet kotelot.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=202766