Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:musamies
Alue:Livetoiminta
Aihe:Subbareiden laajennus
Aika:02.08.2011 12:07
hannuuki: Lyhyesti voi sanoa, että kysymyksessä on elementin ominaisuudet ja kopan suunnittelun valinnat. Tuumilla ei ole juurikaan tekemistä asiassa. Vähän samanlainen kysymys kuin että tuleeko 500 watin kaapista enemmän ääntä kuin 100 watin kaapista.
Täälläkin kiertää parikin raskaan musiikkityylin valtakunnallisesti tunnettua kokonpanoa + "pienempää" festarisettiä kalustolla, jonka alapää hoidetaan 12" elementeillä.

 
Ei tossa sellasesta ole kyse, että työ ette tykkä bandpass kotelon äänestä ainakaan tällä vityksellä?
 
Ittellä oli joskus 18" subbari laskostettuna torvikotelona. Sen parhaat ominaisuudet tuntui olevan nimenomaan jossain lähempänä 100 hertsiä kuin 20 hertsiä. Sitten tuli isossa refleksikotelossa 18" ja siitä ei tullut kokoonsa nähden mitenkään kovin kovaa, mutta vaikutti toistavan aika alas, oli ikäänkuin "HIFI saundi".
 
Näistä rohjakkeista luovuin ja bändille tuli edulinen Behringer B1500D PRO 15" ja kyllä se lisää tukevuutta ja mahdollisuuksia tuo tolpannokkakaiuttimille. Paljon helpompi ottaa mukaan kuin isommat mitä enne oli. Tulee siis mieleen, että noita pienempiä voisi halutessaan laittaa useamman kuin yhden kappaleen. Ainakin minulle huomattavasti realistisempi ratkaisu kuin laittaa useita tarvisubbareita.
 
Nyt meinaan tehdä itse 10" subbarit, jotka menee oikeasti alas, mutta soivat hiljaa. Suotimena toimii vanha HIFI 100/1 suodin ja siinä oli kaverina silloin kun suunniteltiin 12" Peerles elementti 100 litran kotelossa - meni alas.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=202766