Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sami_T
Alue:Livetoiminta
Aihe:Subbareiden laajennus
Aika:01.08.2011 08:08
juso: Setissä 2 kpl db sub 15 suppasta. Jos tohon hommaa parin lisää niin onko järkevämpää pysytellä noissa 15" kartioissa vai että alemmat subbarit olis 18 tuumasia?
 
Huonoin vaihtoehto on se että sulla on erilaisia subbareita samassa kattauksessa. Ongelma tulee siis vaihevasteessa. Erilaiset subbarit harvoin toimii lähtökohtaisesti hyvin yhteen, jos tollasen kattauksen meinaa saada toimimaan kunnolla niin se vaatii hyvän prossun, pätevän äijän ja aika paljon mittaus- ja säätöhommaa eikä välttämättä "lähde" sittenkään. (isoissa järjestelmissä saattaa olla sitten infrasubbareita erikseen jne. mutta mun nähdäkseni tollaset toteutukset on kysyjän budjetin ulkopuolella)
 
Mulla on itsellä dB SUB 18 D:ta 4 kpl ja ne on just sitä mitä hintalappu antaa olettaa. Eli ei oikein voi puhua subbareista vaan se on enemmänkin sellanen (huono) mid-bass kaiutin. Jos sulla on jotain dB:n pienempää mallia kaappi per puoli ja tuntuu että se ei riitä niin ratkaisu ei kyllä välttämättä oo tuplata kaiutinmäärää. Siinä saa vaan sitä samaa tuhnua pari desibelia lujempaa. Eli lähtisin katsomaan jotain vähän parempaa kaiutinta.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=202766