Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:p130
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Gibson-mikkien tunnistaminen
Aika:30.07.2011 11:47   (muokattu 31.07.2011 12:28)
juini: Tervehdys,
 
Ongelmani on seuraava. Omistan käytettynä ostetun Les Paul studion. Edellinen omistaja on vaihtanut keppiin mikrofonit. Mikkien tyyppi ei muistu enää omaan eikä myyjän mieleen. Asia ei jostain syystä tuntunut olennaiselta kauppoja tehdessä.
 
Olisin kenties kokeilemassa kitaraan toisia mikkejä. Olisi hyödyllistä tunnistaa lähtökohdaksi mikit, jotka tuottavat tämänhetkisen soundin. Myös nykysiten mikkien myynti sujunee sutjakkaammin, kun voi kertoa ostajille tarkan tyypin.
 
Kysymys: onko mitään tapaa tunnistaa kitarassa kiinni olevat mikrofonit?
 
Mikeistä: humppareita, 2 johtoa, mikkien pohjassa lukee Gibson USA, musta väri, kultaiset kuoret (saattavat olla erikseen asetetut)
 
Kiitos paljon avusta.

 
Vaikuttaa orkkismikeiltä. 490R ja 498T olisivat orkkismalliset. Voi olla myös 490R ja 490T tai 498R ja 500T tai joku noiden yhdistelmä, tuollaisina pareina on kuitenkin laitettu eri malleihin tehtaalla. Jos saat mitattua mikeistä impedanssin joku osaa kertoa mitä nuo ovat. Tai sen perusteella löytyy tieto vaikka Harmony-Centralin Tuotearviosivuilta (ja plussana selviää millaiset mikit ovat kyseessä ;)
 
Edit: johto kitaraaan ja mikkivalitsimella valitset mikin ja katsot talla-ja kaulamikkien Kohmit yleismittarilla johdon toisesta päästä. Ehjä johto ei vaikuta liikaa tuloksiin.
 
Edit2: Volume kympille ennen mittausta
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=202721