Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pexo
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:fender the Twin "red knob", kokemuksia
Aika:27.07.2011 10:51
Jos joku vielä sattuu näin vanhaa ketjua lukemaan..
 
Itse ostin pari kuukautta sitten punanuppisen Twinin n. 500 eurolla.
 
Yleensä suurimpina vikoina ko. vahvistimessa pidetään painoa, ulkonäköä ja liikaa tehokkuutta+ "särökanavan" liikaa ärhäkkyyttä.
 
Painolle ei voi tehdä oikein mitään ja ulkonäkökysymys ei itselle ole niin tärkeä, joten lähdetään liikkeelle tehoasista.
 
The twinistä saa todella kohtuullisen tehoisen käyttämällä pääteputkina vain yhtä paria 6v6 putkia. Tällöin vahvistinta täytyy käyttää LOW-asennossa, koska suurin osa 6v6-putkista ei kestä HIGH-asennon anodijännitteitä. Myöskin biasointi täytyy säätää uudelleen, kuten myös ulostuloimpedanssi.
MIKÄLI ET YMMÄRRÄ MITÄ ÄSKEINEN TARKOITTI, EN SUOSITTELE 6V6-PUTKIEN KÄYTTÖÄ ILMAN ASIAATUNTEVAA OPASTUSTA !
 
Biasoinnissa säätövara ei ehkä aivan riitä 6v6:sille, joten vaihtamalla pari vastusta piirilevyltä pääsisi varmaan parempaan lopputulokseen. Korvakuulolta homma pelaa kuitenkin ainakin omilla hiilenmustilla Sovtekeilla näinkin.
 
Fender lupaa vahvistimesta alemmalla teholla 25 wattia neljällä pääteputkella ja 15w kahdella, kun käytetään 6l6 putkia. En ole laskenut kuinka paljon teho putoaa 6v6:sille, mutta joka tapauksessa vahvistimella voi nyt soittaa melkein makuuhuonetehoilla ja se soundaa silti hyvältä.
 
Seuraavaksi vaihdoin etuasteputken nro. 2 12ax7:stä 12at7.ään. Kyseinen putki vaikuttaa "särökanavan" ulostulon voimakkuuteen. Pienempi vahvistuksisella putkella särökanavan volumenupin käyttöalue kasvaa järjettömästä 0.001-0.1:stä 0-10:een. jopa 12au7 voisi kokeilla jos tykkää ko. putken soundista.
 
"Särökanavan" gainia ei myöskään tarvitse vääntää täysille. Ko. kanavasta saa myös erittäin monenlaisia ja hyvin käyttökelpoisia puhtaita ja vähän säröytyneitä soundeja. Itse käytän mielummin säröpedaalia varsinaisten fuzzien aikaansaamiseen.
 
Omasta mielestäni vahvistimen originaalit kaiuttimet ovat sellaisenaankin tosi hyvän kuuloiset. Hyvin lämmin ja pehmeä, keskialuevoittoinen soundi. Koska halusin kuitenkin lisää Fender-tyyppistä kirkkautta yläpäähän, vaihdoin toiseksi kaiuttimeksi Jensenin C12Q:n (reissue). Toimii mielestäni loistavasti, varsinkin hintaansa nähden. Luultavasti jokin kallis alnico-kaiutin antaisi vielä paremman lopputuloksen.
 
Lopuksi siirsin koko paketin edellisen omistajan tekemään mäntypuiseen kabinettiin. Tuloksena vahvistin, josta irtoaa melkein soundi kuin soundi makuuhuoneesta stadionille.
 
Tietysti täytyy muistaa, että saadakseen Plexi Marsun soundin 4x12 kaapilla, täytyy käyttää ko. yhdistelmää. Jokaisella vahvisti-kaitinkaappiparillahan on kuitenkin oma ominaissoundinsa..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=86969