Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Josid
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Outo sivuääni putkivahvarissa, apua!
Aika:22.07.2011 15:26
SirElwood: Kyllä kai ne ottaa, mutta onhan nuo paskamaisia huoltaa. Vanhemmissa laitteissa komponentit on piiriilevyn alapuolella. Saa koko roskan purkaa että jonkun satunnaisen osan saa vaihdettua. Niin ja sitte se että mesan kytkentäkaaviot (ne mitä ylipäänsä on saatavilla) on tarkoituksella virheellisiä. Millainen firma tekee tuommoista?
 
Aikanaan kun oli vielä tv, video ja radiohuoltoja enemmän, oli valmistajilla tapana lähetellä ihan huoltomanuaalit laitteisiin (joskus paksujakin nippuja). Ja jos laitteisiin tuli muutoksia tuotannon aikana, siitäkin usein ilmoitettiin. Tarkoitukselliset virheet näissä huolto-ohjeissa olisi johtanut ns. "hiuksista vittuun" ilmiöön ja huoltoliikkeet olisivat todennäköisesti lopettaneet merkin x korjaamisen ja mahdollisesti huollon yhteydessä ollut myyntiliike edustuksen. Tämä ei sitten koskaan tarttunut instrumenttivahvistimiin eikä vastaaviin laitteisiin ja ollaan tilanteessa jossa noita vekottimia on nyt 20-30 vuotta myöhemmin todella nihkeää korjata. Saati sitten ne oikeasti kalliit butiikkipedaalit jotka on valettu epoksiin tai komponenttimerkinnät hiottu pois... Heh.

 
Silkkaa rahastusta, idiotismia ja vittuilua tuollainen epoksointi ja virheellisten kytkentäkaavioiden jakaminen.
 
Vähän offtopicia, mutta.. Mun mielestä yksi hieno puoli boutique-pedaaleissa on työnjäljen siisteys ja helppo huollettavuus, molemmat edut tippuvat heti pelistä kun joku idiootti päättää kipata epoksia piirilevyn täyteen. Kopioinninestäminen tuon tarkoituksenahan on, mutta kyllähän se on nähty miten hyvin ko. toimenpiteet pedaalin kopioimista estävät.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=202545