Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kalmo
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:USB-äänikortit(miniläppärille)
Aika:21.07.2011 09:42
mhelin: Äänikortilla USB / Firewire -tapauksessa on kylläkin sanaa ja aika paljonkin koska myöskin ne puskuroivat dataa sisäisesti. ASIO-puskurin asetukset vaikuttavat vain äänikortin / ASIO host softan puskurointiin.
 

 
Kyse oli siitä, kuka säätää latenssin. Kysyjän käsityksen mukaan se riippuu äänikortista eikä hän tiennyt voivansa siihen vaikuttaa. Minä taas sanoin että käyttäjä säätää, laitteet/ajurit asettavat ne minimirajat johon voidaan päästä, ja että kaikilla asiallisilla korteilla joihin on kunnon ajurit päästään ammattilaiselle kelpaaviin tuloksiin. Onhan normaalia, että miksausta varten tuplataan tai kolminkertaistetaan latenssi, että kone jaksaa pyörittää kaikkia efektejä.
 
Noilla Sonarinkin forumeilla on pilvin pimein kirjoituksia, joissa ihmiset kiroilevat, että "niin ja niin hienolla kortilla ei saa latenssia alas" kun he käyttävät vääriä tai vanhentuneita ajureita, tai niin tehosyöppöjä softasynia, ettei PC:n puhti riitä.
 
FW:n ja USB tekniset erot ovat tietysti totta, mutta kuten siteeraamistasi pätkistä käy ilmi, eroilla ei enää ole mitään käytännön merkitystä USB 2:n tultua, koska kukaan ihminen ei niitä eroja voi huomata (esim. sitaattisi eroa 5,35 ms ja 6 ms kokonaislatenssin välillä FW:llä). USB 2 korteillakin on päästy alle 5 ms kokonaislatenssiin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=202377