Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:varakeef
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Nauhakaiuista
Aika:20.07.2011 14:59
Noh, se trankkuetunen voi olla oikeinkin hyväsointinen. Esimerkiksi Space echon RE-301-mallin etuasteen kloonia saa erillisenä pedaalinakin (Nocturne), koska Brian Setzerin soundin uskotaan perustuvan kaikulaitteen etusen ja filtertronien saumattomaan yhteistoimintaan ennen blondi-bassmania.
 
Re-150:ssä on erilainen etunen, itse pidän siitä ja varsinkin sen kolmiasentoisesta ulostulon tasosäädöstä, jota voi käyttää boosterina.
 
Ei näitä nyt särökoneina tavata kuitenkaan käyttää, jotain särmää ne sointiin kaiun lisäksi kuitenkin tuovat. Haluttuus perustuu siihen, että ne kuulostavat hyviltä ja ovat mukavia käyttää- Lisäksi kaikki vanha ja mekaanisesti toimiva on kivaa. Se, mikä malli on kuinkakin arvokas perustuu kaiken maailman mojoon - ei ehkä niinkään toimintaperiaatteeseen.
 
Esimerkiksi Pulliaisen käyttämä Pearlin Echo Orbit on sekin trankkupeli ja varsin haluttu, koska rautalankabändit tekee kaiken kuin Pulliainen.
 
Vanhat Echoplexit taas ovat putkilla toimivia, hyviä kuulemma ovat nekin. Näyttävät olevan kalliimpia kuin edellä mainitut. Echoplexejä on sitten ollut niin monilla maailmanluokan esikuvilla, että hintaa voinee silläkin selittää. Vaikka nyt Jimmy Pagella.
 
Halvimmalla nauhakaikuihin päässee käsiksi ostamalla Dynacordin kaikuja. Niitä saa kahdella sadalla. Karkeasti sanoen nuo Rolandit liikkuvat 500 nurkilla, Pulliaislisällisen Pearlin pitäisi irrota kahdeksalla sadalla ja Echoplexit lähtevät tonnista ylöspäin. Pyynnöt ovat aika usein isompia, Lammin tekemästä huollosta kannattaa maksaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=202500