Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tommiot
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Vintage modern ja uudet putket
Aika:19.07.2011 23:14   (muokattu 19.07.2011 23:16)
Jucciz: Haistan termeillä pätemisen tarvetta - tai ainakaan itse en ymmärtänyt montakaan sanaa noista kysymyksistä. Mut eihän mulla mitään koulutusta ole, testeri vain. ;)
 
No ei vaan: luulis kyllä, että jos putki antaa datalehden "standard operation"-olosuhteissa (eli tietyt jännitteet anodille ja hilalle) hyvät lukemat, se on myös hyvässä kunnossa - ettei ne nyt ihan tuulesta temmattuja ole. Tokihan mittari kertoo vaan yhden asian: mää testaan jokaisen putken lisäksi vahvistimessa, jotta selviää, pitääkö se ylimääräistä meteliä (kohinaa, pauketta ja sen sellaista).
 
Jos putki antaa "terveen" lukeman anodivirran suhteen ja käyttäytyy vahvistimessa kuten pitää, se riittää mulle ja luullakseni aika monelle muullekin... http://www.youtube.com/watch?v=2x_e … nEQ&feature=player_detailpage#t=33s

 
Eiku kelasin että jos oot lukenu mua enemmän kirjallisuutta aiheesta ja osaisit vähän perustella, kun en oo ite niinkään tutkinut noiden putkien toimintaa, lähinnä vahvistinkytkentöjen.
 
Lähinnä mua kiinnosti vielä oikeastaan se, että miltä pohjalta voi sanoa uuden putken olevan huono, jos se näyttää testerissä eri lukemaa kuin 50 vuotta vanha käyttämätön putki. Se on ohi speksin okei, mut ei kai vanhat Marshallitkaan saundaa paremmalta sen mukaan mitä lähempänä komponenttien todellinen arvo on speksiä? :) Ymmärrän kyllä, että jos uusi putki näyttää 1,2mA, ja sama putki vuoden päästä 0,5mA, niin ei se nyt ehkä sit ollu ihan parasta laatua.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=202428