Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kimkorho
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Ekspanderi vai gate?
Aika:18.07.2011 08:30   (muokattu 18.07.2011 08:30)
Juutas: Kiitos tästä näkemyksestä! Asia saattaa olla juuri niin kuin sanoit, mutta muuttuko tilanne mitenkään, jos sanon että laulu tulee melko tasaisella volyymillä ja rumpali on enemmän Charlie Watts kuin John Bonham tyyppinen? :)
 
Tämä on vähän kehäpäätelmän kaltainen tilanne oikeastaan. Jos rumpali vetäisi kovaa, ja vuotoa olisi paljon, olisi aika hankalaa säätää gate kohdilleen. Kun rumpali vetää hiljempaa ja vuotoa ei juurikaan ole - miksi sitä sitten yleensä gatella edes sieltä siivoamaan? Lisäksi on hyvä muistaa, että rummut kuitenkin vuotavat myös muihin lavalla auki oleviin mikkeihin, plus, että rummut vuotavat useimmilla keikkapaikoilla aina yleisöön ihan akustisestikin. Eli aina päädytään samaan lopputulokseen... :)
 
Niin ja toinen asia mitä mietin, on vuoto PA:sta laulumikkiin ja siitä aiheutuva kierto eli voisiko gatella/ekspanderilla yhtään vaikuttaa tuohon asiaan vai päteekö sama mitä sanoit edellisessä viestissäsi?
 
Jos mikki lähtee kiertämään, se lähtee kiertämään juuri niillä hetkillä kun gate aukeaa, eli rumpali laulaa. Ja kun se kerran kiertää, gate tuskin enää älyää kanavaa sulkea vaikka laulu hiljenisikin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=202427