Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Terada nylonkielinen
Aika:15.07.2011 12:16
Decadetroll: Kettu-sedällä tarkoitan jäsentä nimeltä Fox. On ollut (on edelleen?) paljon tekemisissä näiden vanhojen japsikitaroiden kanssa ja omaa rekkalastillisen tietoa kaikesta mahdollisesta, aina käpyjen käyttämisestä grillauksessa toshino gakki:n toimitusjohtajan kengännumeroon. :)
 
Se o "Hoshino" se firma.. =)
 
No, laitanpa tännekin tuon mitä vastasin kysyjälle pikaviestillä - onhan se "reilumpaa" siten, jos joku muu joskus haluaa myös infoa. Ei sitä mitenkään kauheesti minulla oo, kun se japanin-kieli ei taitu..
Tuollasta:
Eipä tuos mitään kauheasti ole lisättävää.. Terada on japanilainen soitintehdas, joka valmisti kitaroita kovinkin monelle "merkille" kuten ylempänä jo todettiin. Japanilainen (ja muu kauko-idän) soitinbisnes näet pyörii siten, että se valmistuttaja kilpailuttaa eri tehtaita, ja myy sitten omalla "merkillään", esimerkiksi vaikka kaikkien tunteman brändin "Ibanez" takaa löytyy markkinointiyhtiö Hoshino Gakki Ten jolle kuuluvat brändit Ibanez ja rummuissa Tama. Tama -nimi tulee Tama Hoshinosta (joka oli Hoshinon suvun matriarkka) ja Ibanez taasen Hoshinon aikoinaan maahantuomista Salvador Ibanez -akustisista jotka mainitun Ibanezin paja teki aikoinaan Espanjassa.
 
Terada oli ainoastaan yks "valmistava tehdas" jonka erikoisosaamista olivat juurikin akustiset (sanotaan ny vaikka Martinin alamerkki Sigma) ja jatsilootat sekä puoliakustiset. Eräässä vaiheessa tehdas nimeltä Cho Shin Gakki teki mm. Ibaneesin pulttikaulat, Strato- ja Telekopiot. Syystä että olivat siihen erikoistuneet.
Näin tää homma tuolla pyörii.
Tuo sun Terada on tehtaan omalla nimellään valmistama, ja melko harvoin noita näkyy. Hintaan en osaa ottaa sen paremmin kantaa, koska akustisen kitaran hinta, vallankin tuollaisen hyvin harvakseltaan myynnissä olevan, on vaikeasti määritettävä. Koita tsekkailla vaikka eBaysta??
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=202371