Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mikä puolakustinen?
Aika:13.07.2011 19:02
johanssen: Mul on tollanen Ibanezin AF105 Custom http://www.musiciansfriend.com/guit … re-af105-hollowbody-electric-guitar johon on vaihettu tollanen Bigsbyn talla http://www.thomann.de/fi/bigsby_b6_gold_tremolo.htm
 
Ihan kelpo peli, mutta ei sitä loisteliaaks voi kyllä sanoa. Hyvä tatsi soittaa, kun sen ekaks sääti mieleisekseen. Akustinen soundi nyt on sellanen laatikkokitarasoundi, mutta ei sillä mulle ookkaan mitään merkitystä sinällään, kun vahvarin kanssa sitä tulee pelkästään käytettyä. Virettä se ei pidä kauheen hyvin, joten koneistossa on säästetty. Vireongelma ei johdu bigsbystä, sillä se oli olemassa jo alkuperäiselläkin tallalla. Mutta kyllä sillä aina muutaman biisin välillä veivaa, kun ei aina jaksa Teleä kurittaa. Ja nätti se kyllä on.
 
Jos siihen vaihtais mikit ja virityskoneiston, niin sitte se olis loistelias.
 
Ketjun alottajalle mie sanoisin, että mie kyl välttelisin kaikkii alle 500 ecun hollowbodeja. Ja kun tää on tietty vaan min mielipide, niin oikeestaan mie välttelisin alle tonnin kepukoita tässä sarjassa.

 
No itse en varsinaisesti välttelisi, koska hakemalla (ja tarvittaessa modaamalla) alle tonnillakin voi saada ihan hyviä puoliakustisia. Itse kun kahlasin kauppoja läpi ja kokeilin ties kuinka montaa kitaraa, niin huomasin noissa puoliakustisissa olevan todella paljon eroja siinä akustisessa soinnissa (soittotuntuma oli kylläkin lähes poikkeuksetta hyvä merkistä riippumatta ja säädöiksi riitti kunnon kielisetti ja yleensa kielten laskeminen hiukan alemmas (kaupassa jostain syystä aktioni vedetään melko korkealle).
 
Olen kyllä täysin samaa mieltä kanssasi, että keskinkertaisen puoliakustisen hinnalla saa erinomaisen lankkukitaran. Jos olisin nyt kitarakaupoilla, niin varmaan päätyisin myös hyvään telekasteriin puoliakustisen sijaan. Mulla itselläni puoliakustiskärpänen iski kun piti ruveta jazzia treenaamaan,mutta olen sittemmin tajunnut, että ihan oikeaa jazzia voi soittaa minkälaisella kitaralla tahansa. Jos puliakustista olisin nyt ostamassa, niin säästäisin varmaan sen reilut kolmisen tonnia mitä hyvä puoliakustinen halvimmillaan maksaa (esim. Gibson ES175). Parilla tonnilla saa jo hyvän neljännesakustisen tai akustisen lankkukitaran (keksikää hyvä nimi tuolle Gibson ES335 tyyppisille keskiblokillisille kitaroille).
 
En minä nyt ihan noita alle tonninkaan puoliakkareita lyttäisi. Ihan hyviä soittimia sieltä löytyy mutta ei vaan yhtä luonteikkaita kuin kalliimmat.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=202321