Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mikä puolakustinen?
Aika:13.07.2011 10:27
sund1s: Ahaa...
No nyt alkaa sammumaan kiinnostus tuosta halppis gretchistä koska itsellänikin on ollut samic ja se oli kyllä elämäni huonoimpia kitaroita. Anteeksi
No siitä suunnasta että ehkei nyt jazz ole se mitä tässä etsitään eikä akustisen saundin tarvii olla ihan huippu luokkaa, enemmänkin just semmosta rockabilly tyyliä.
Jos saisin jotain vinkkejä siihen että mitkä kitarat ois parhaita hintalaatusuhteeltaan. Sen siis ei ole pakko olla tosta listasta jonka tein tohon.
Kiitos jo nyt avusta =)

 
Valitettavasti tilanne on vaan se ette alle tonnin hintaluokasta tuon parempia saa. Samick on maailman suurimpia kitaranvalmistajia (josei suurin) ja näissä edullisissa (alle tonnin) kitaroissa siihen nimeen törmää jatkuvasti ja usein silloinkin kun ei itse tiedä. Ei kannata säpsähtää sitä merkkiä yhden kitaranperusteella, kyllä Samickia monet nettikirjoittelun perusteella tuntuu arvostavan ihan laadukkaita peruskitaroita tekevänä firmana (itse ainakin arvostan), mutta se on aika tylsä ja tavallinen eikä sillä tehdä tyttöihin vaikutusta (vaikutus pitää tehdä ihan vain omalla soitolla). Gretschit on ihan omiaan rockabillyn veivaamiseen, mutta jos et halua koreassa tehtyä Gretschiä, niin joudut pulittamaan siitä monta tonnia (käsittääkseni japanialaisen gretsun voi saada parilla kolmella tonnilla) musafasulla sanoivat ettei usa:sa tehtyjä gretschejä edes juuri tuoda näille leveysasteille, koska menevät pitkälti kotimarkkinoilleen. Kyllä niitäkin tässä maassa epäilemättä on ainakin kitarapajalla ja thomannilla näin yhden tai kaksi kymppitonnin gretchiä, jotka hyvinkin voivat olla ameriikoista kotoisin, mutta en tiedä onko japanilaisilla ja amerikkalaisilla hintaeroa. Näistä jutuista tällä foorumila riittää tosi paljon enemmänkin asiantuntemusta ja voi olla, että saamme kohta terkennusta tai korjauksia, jos mulle lipsahti tuohon asiavirheitä.
 
Kannattaa tsekata tietenkin myös Yamaha ja Ibanez tarjonta ja vallankin Ibanezilta löytyy paljon malleja etsimässäsi hintaluokassa. Tosin kaukoidässä nekin on tehty. Puoliakustiset on kautta linjan kalliimpia kuin lankkukitarat noin pääpiirteitttäin. Kannattaa muuten tutustua myös Godin kitaroihin ja 5th Avenue mallit ovat hyvin soivia kevyitä kitaroita, jonka saa alle tonnilla ja saattavat olla peräti canadassa tehtyjä (en ole ihan sata varma,mutta pidän mahdollisena).Musafasulla löytyy kokeiltavaksi Gretsch, Yamaha, Samick ja Godin kitaroita nyt ainakin. Levytukku ja JK Nummela myy Ibanezeja käsittääkseni Levytukussa on laaja valikoima, että voi testatakin niitä myymälässä. Vantaan Musiikki myy Farida merkkisiä puoliakustisia ja siellä on hyvä ja ystävällinen palvelu (löytyy Tikkurilasta keskeltä kylää). Aron Soittimesta kannattaa tsekata (niillä on paljon käytettyjä ja kiinnostavia soittimia erityisesti Jaakko Noso saattaa löytyä sopuhintaan).
 
Älä heitä kirvestä kaivoon, puoliakkarit on ihan oma maailmansa ja saatat hyvinkin rakastua niihin kunhan pääset vähän makuun.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=202321