Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:maza
Alue:Koskettimet
Aihe:Leslie 770:een putket
Aika:11.07.2011 12:58
Itse asiassa Leslien klassinen särö on yllättävän lähellä trankkusäröä useimpiin putkivahvistimiin verrattuna. Säröhän syntyy käytännössä pelkästään pääteputkissa, ja 6550-tyypin putket ovat useimpiin muihin putkiin verrattuna sellaisia, että niissä pysyy soundi suhteellisen pitkään puhtaana, mutta kun säröä alkaa tulla, tulee sitä hieman enemmän ja kytkennästä johtuen lähes pelkästään kolmatta harmoonista. Esim. EL34, 6L6 ja 6V6 -putkissä särö hiipii mukaan huomattavasti lineaarisemmin kuin 6550:ssa. Tämän vuoksi 760/770:n omakin särö on yllättävän hyvän kuuloinen.
 
Oleellinen juttuhan tässä on myös Leslien diskanttielementin (Jensen V21) taajuusvaste, joka syö mukavasti ylempiä harmoonisia kerrannaisia. Klooni-Lepoissa vaste menee usein ylemmäs, jolloin säröt kuulostavat helposti epämiellyttävän teräviltä.
 
Kokonaan toinen juttu on sitten esim. Jon Lordin Marshall-systeemit, joissa säröspektri on taas ihan omanlaisensa.
 
Mun mielestä 800 euroa on tällä hetkellä ollut sekä myyjän että ostajan kannalta reilu markkinahinta kaikin puolin ehjästä ja toimivasta yksilöstä. Olkkarikuntoisesta puukuorisesta mallista ehkä vähän enemmän, huoltoa vaativasta tai runnellusta yksilöstä vähemmän.
 
Tsekkaa vetoremmit, moottoreiden puhtaus (onko koska viimeksi purettu ja putsattu vai onko vain lisätty öljyä?), elementit (ovatko alkuperäiset, etenkin alapään elementti on aika usein vaihtunut matkan varrella), ja potikoiden kunto. Huriseeko vahvistin kovasti? Se tietää virtalähteen elektrolyyttiremppaa (muutaman kympin juttu ja sopivien vaihtoelkojen löytyessä ei tarvitse edes kolvata).
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=202283