Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pekka montin
Alue:Koskettimet
Aihe:Syntetisaattoreiden merkinnät CD/LP- levyjen kansissa.
Aika:10.07.2011 16:56
R0IST0: CD/LP- levyjen merkinnät syntetisaattoreiden kansissa on paljo kovempi juttu. ei mut tosissaan, mahtavaa duunia oot tehny! jaksaiskohan itekki kaivaa jotain..
 
Joo. Kiitos. Pistin merkille vain että valitettavan harvassa levyssä näitä asioita mainitaan, ja nykyäänhän mainitaan useimmiten enään vain synien merkki tai sitten tyhjentävästi: Keyboards. Ei kerro paljoa. Toisaalta, nykypäivänä moni käyttää tyhjentävästi softia tai sitten jotain tusina asemaa joten kokevat varmasti että ei sellaisen mainitseminen ole välttämättä niin oleellista, etenkin nykypäivänä kun on muotia puhua kitarasta vain kitarana ja syntikasta vain synana, jossa kaikissa "hyvissä" sellaisissa on ne samat urku ja pianomallinnukset.
 
Olen miettinyt usein myös että jotkut artistit voivat tietoisesti(kin) jättää mainitsematta näitä asioita, ettei vain vahingossa joku lähtisi pöllimään saundikombinaatioita ja ideoita toiselta. Toisaalta, esim. Amorphiksen Black Winter Day on aika ilmiselvä juttu kaikille. Sielä on se kaikkien kiroama 90-luvun Korgin Holvikirkko + Moog. Nää kuitenkin muodosti aika uniikin saundin, joka oli mielestäni myös hyvin olennainen osa koko Amorphiksen myöhempää imagoa, Kalevala juttuineen päivineen, eli sitä saundiyhdistelmää on aika vaikea lähteä enään nyysimään toiselta koska se on niin profiloitunut tuohon Amorphiksen saundiin. Toki, tulihan suomesta sitten bändi nimeltä Silentium joka myös snaijasi sen että nimenomaan toi Korgin holvipiano saundaa tosi nätiltä juuri näissä Dark/Goth-metal jutuissa.
 
Hienoahan se olisi aina että noi tiedot kaikki merkattas, jos artisti/bändi koskettimia käyttää, ellei nyt sitten oikeasti ajatella että kaikki synat ovat vain "samaa", jota ne eivät tietenkään ole.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=202279