Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Objectif Lune
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Biisin äänittämiseen tarvittavia laitteita?
Aika:09.07.2011 18:41   (muokattu 09.07.2011 18:43)
Voi, musiikin tekeminen laadukkaasti ei onnistu ilmaiseksi. Jos koneesi ei pyöritä Cubasea, se tuskin pyörittää mitään muutakaan ohjelmaa ja eri ohjelmien kokeileminen se vasta kalliiksi tuleekin. Jos tietokoneella haluat tehdä hyvää kamaa, tarvitset ainakin seuraavat:
 
1. Tietokoneen, joka on tarpeeksi tehokas. Jos sitä ei ole, seuraavista ei ole mitään hyötyä. Tietokoneessasi tosin saattaa olla liian vähän muistia tai joku muu siinä saattaa aiheuttaa hidastelua. Eli voit saada koneestasi mahdollisesti riittävän hyvän, mutta varmaa se ei ole.
 
2. Äänikortin. Suositteluja löytyy tältä sivuilta valtavasti. Hyvät kortit maksavat yleensä ainakin 100€
 
3. Virtuaalistudion eli DAW:in. Niitä on esim. Logic, Cubase, Live, Pro Tools, Sonar jne. Niistä tulee usein kevytversioita äänikorttien mukana. Pienimuotoisiin nauhotuksiin kevytversiot soveltuvat usein hyvin. Useista ohjelmista on myynnissä eri tasoiseen nauhotteluun soveltuvia versioita. Et välttämättä tarvitse Cubasen kalleinta versiota.
 
4. Mikrofonin. Jos et omista vielä hyvää mikrofonia, joku hyvä yleismikrofoni voi olla ihan jees. Mulla on Shure SM58, jolla olen pärjännyt kotonakin hyvin. Laajakalvomikillä voisi saada parempaa kamaa, mutta toisaalta tuolla Shurella pärjää keikoillakin.
 
Kaikkea voi saada käytettynä ja siten säästää huomattavastikin rahaa. Eniten rahaa uppoaa usein tietokoneeseen. Sillä jos se ei pyöritä tietokoneohjelmaa (DAW), jota käytät äänittämiseen, nauhoitus tietokoneella ei onnistu, vaikka äänikortit ja mikrofit olisivat kuinka hyviä.
 
muoks: Lueppas tämä: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=84416 ja muita keskusteluja kyseiseltä keskustelualueelta
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=202276