Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:thejmh
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:harhaako?
Aika:04.07.2011 22:51   (muokattu 04.07.2011 22:57)
make1979: onko uut pistäneet tällaista asiaa merkille kun soittaa vahvistimen omalla säröllä niin kuuluu pieniä rahinoita kun esim plekukäsi osuu kieliin ja muuta ns ylimääräistä. sitten välillä soittelen multiefektin läpi (boss gt6) niin jumankekka kun sooloilu on niin sujuvan kuuloista ja tuntuista. sweeppauksetkin tulee niin puhtaina verrattuna suoraan vahvistimen säröön.miksi?
 
Pointtini että kun on efektiä ym prosessointia signaalissa niin soittotaito on parempi. kun esim laittaa yngwie tyylistä soundia niin helposti vastaavaa tilua saa aikaan, ehkei niin nopeaa mutta kuitenkin.
 
ovatko siis hyvät tekniset kitaristit niin taiturimaisia miltä kuulostaa vai onko myös efektien ja signaaliprosessorien ansiota.
 
toivottavasti ymmärsitte pointtini ettekä takerru treenaa puhtaampaan tekniikkaan-kommentteihin:)

 
Kyllä varmasti useimmat huippukitaristit pystyy vetämään kaiken ilman mitään prosessointia, pelkällä kitaralla ja vahvistimen säröllä. Ja jotkut, kuten Petrucci vetää ne tilunsa myös cleanilla yhtä puhtaasti. Niinhän kannattaisi treenatakin joskus, kuulee virheensä ja saa pickauksesta puhdasta ja tarkkaa. Delayt ja muut efektit on vain mausteita joilla saa saundin isommaksi ja laajemmaksi tai muuten vain mielenkiintoisemmaksi. U2:n biisitkin kuulostaisi aika latteilta ilman delayta. Itsellä delay on efekti, jota tulee useimmiten käytettyä. Sillä saa kätevästi luotua mattomaisia fiilistelyjä biiseihin ja soinnut soimaan pidempään. Peruskomppaukset sitten ilman efektejä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=202171