Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Stone
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Blade Texas standard - parannus ehdotuksia
Aika:01.07.2011 16:59   (muokattu 01.07.2011 19:56)
gorgongorgon: Kaikeasta huolimatta, soundissa on jotain mistä en pidä, jotenkin liian kirkas ja ohut. En ole koskaan vaihellut mikkejä kitaraan, mutta jos kitara soi akustisesti hyvin, niin eikö silloin mikkejen vaihdolla pitäisi saada homma haltuun(?)
 
Minulla on myös mexico strato, jonka soundista pidän enemmän, siinä on vähän tummempi soundi, graptechin paloilla..eli enemmän ehkä jotain tuon suuntaista?

 
En ota kantaa tohon bladeen, mutta omiin kuulohavaintoihin perustuen olen törmännyt stratoissa 2:een eri soundityyppiin (mitä itselläni on ollut, mutta en ole todellakaan siis mikään asiantuntija ):
 
1.vaahterakaulaiset ovat soundanneet ohuelta kuin "munaleikkuri" (= kirkkaalta) ja omassa tapauksessani NYKYÄÄN tämä ainoastaan positiivisessa sävyssä. Kuunnelkaapas sitä ohutta bluessoundia kuten esim. Robert Craylla (mannaa!)
2. ruusupuu otelaudalla varustetut kuten esim. 60s CP strato, jossa enempi sellainen "tummempi" texasbluesiin kallellaan oleva tone, muttei välttämäti ole niin erotteleva kuin noissa vaahterakaulaisissa, joskaan ei se soundi nyt tukossakaan ruusupuussa ole...ei saisi ainakaan olla. En sitten tiedä, onko bladeissa jotenkin ultimaalisen ohut se soundi, kun ei kokemusta noista. Mulla pitäis olla joku vanhempi riffi-lehti, jossa oli suuri strato vertailu ja blade kanssa siellä...pitää tutkia mitä sanoivat siitä.
 

 
edit. Löytyi!
 
Riffi 4/98 Blade Texas Vintagesta (no tämä ei ole kuitenkaan std):
 
"Bladen versio annetusta teemasta on äkkiseltään hyvinkin vintagehenkinen. Mukana on kuitenkin täysin nykyaikaista tekniikkaa aina aktiivielektroniikkaa myöten.
Puutyö ja viimeistely on kaikin puolin mallikasta. Kaula on profiililtaan ohuehko C.
Akustisilta soinniltaan Texas Vintage on hyvin kuulas ja napakka. Alarekisteri on mukavan murea ja lajityypin sointimääritteet toteutuvat kunnialla. Sähkösointi ilman aktiivielektroniikan apua tukee akustisia havaintoja ja napautus potikoiden painokytkimiin tuo mukanaan sitten oivallisen lisävaihteen. Alakerta on ruudikas ja yläosasto kirkkaan helisevä, vailla minkäänlaista riipivyyttä. Halutessaan soinnin saa myös hyvinkin humbucker-tyyppiseksi.
Blade on ansiokkaasti rakennettu ja viimeistelty soitin, jonka sointiskaalakin on tavallista runsaampi".
 
Näin siis Riffi-lehti Bladesta (pelkistetty teksti). Tiedä sit kuinka samanoloinen std on vrt. texas vintage malliin???
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=202088