Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Retku
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Yleismittarin hankintaa?
Aika:30.06.2011 18:19
Sirgtr: Vielä yleismittarin hankinnasta. Fluket ovat varmaan hyviä mittareita alan miehille, joille mittarilla on runsaasti käyttöä. Sitten on meitä satunnaisia käyttäjiä, jotka pariin projektiin vuodessa tarvitsevat kohtuutasoista mittaria, eli jos Fluke on mersu niin volkkari riittää meille.
 
Joo tossa ylenpänä pojjaat jo oli suositellutkin noita 50-70 eskon mittareita mitkä varmasti täyttävät nämä asettamasi vaatimukset.
 
Kuitenkin yleismittariin pätee samat säännöt kun muihinkin työkaluihin. Jos haluat halvan ja hyvän, joudut ostamaan kaksi laitetta. Samassa paketissa niitä ei ole. Noi halvat toimii ihan hyvin eikä tänäpäivänä varmasti häviä mittatarkkuudessakaan paljoa. Ja kunnolliset mittajohdot ei maksa paljoa erikseen ostettuna.
 
Mutta siinä kestävyydessä se ero tulee. Nuo Fluket on siitä kivoja että niitä tarvii ostaa koko elämän aikana tasan yksi (ellei sitten tarvitse jotain uusia ominaisuuksia mitä kehitys tullessaan tuo). Toki väärinkäyttämällä flukenkin särki saa, mutta muuten ei juurikaan. Ja pudotteluakin kestää aika hyvin. Uskon tosin että myös nuo esim. YE:n myymät paremmat halpikset kestää ihan hyvin.
 
Sensijaan nämä kiinalaiset... sanotaanko nyt että niihin melko helposti saa vuodessa parissa kulutettua sen fluken hinnan. Naureskelin aikanaan kaverin autohifiharrastusta kun se sai viikossa parhaimmillaan rikottua kolme tommosta kiinamittaria. Ne kun ei kestä pudottelua yhtään, eikä niissä ole suojauksia juurikaan.
 
Ja kuten edellä jo mainittiin, kannattaa sitä mittaria katsella ihan YE:stä tai Elfasta, silloin mahdolliset takuuhommat yms on helppo hoitaa ja varaosat ja tarvikkeet saa samasta paikasta. Noissa sähkötukuissa lähtöhinnat yleensä pompsahtaa (SLO, Onninen jne) ja niillä ei juuri ole käteisostomahdollisuutta edes, yritysasiakkaat saattaa toki saada noista halvemmallakin.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=201966