Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:gorgongorgon
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Analoginen phaser ja octaver?
Aika:30.06.2011 16:09
Orkkis MXR 90 löytyy. Melkoisen vaikea korvattava! Hommasin mm. Micro Viben hiljattain vain havaitakseni, että kaiken tarvittavan muljutuksen löydän MXRstä. Micro Vibe on, ainakin minun pedaalejen seassa vähän hankala tapaus. Se on liian erotteleva, ja jos laitan sen eri väliin, se soundaa paremmalta, erottelee vähemmän mutta on liian kova ääninen. Ongelma on siis lähinnä särön kera..Mutta kandee kokeilla micro vibeä, voisin kuvitella, että moni hakee nimittäin sitä soundia turhaan phasereiden suunnalta, ero ei kuitenkaan ole periaatteessa kovin suuri, kun niitä vierekkäin testaa. Mielestäni micro vibe tosin toimii paremmin nopealla muljutuksella, enemmän sellaista leslie-fiilistä..
 
Suosittelen kokeilemaan myös Mxr phase 45 (vai 35 ei nyt muista), vähän kesympi, mutta erittäin lämmin ja siirappinen. Luulen, että jos hommaan 90 ja 45 en muita phasereita tarvitse.
 
MXR phase 100 omistin myös joskus. Siinä on kolme erillaista phaseria. Ne muut, paitsi se, joka soundaa vähän 90:ltä oli mielestäni ihan turhia säätöjä. Mutta taas toisaalta se 90:stä muistuttavaa soundia on ollut ikävä: siinä oli ehkä vähän enemmän sellaista helmeilyä ylä-äänissä; vie tietyllä tavalla vähän syvempään avaruuteen...100 toimii erittäin hyvin sellaisien pitkien delayden ja isojen reverbejen kera..
 
Tuo Juccizen ehdotus tosta retrosoundista kannattaa huomioda! Itselläni se 90 syvyys on tosin just mitä tarviin, mut ajatuksena script 90 kunnon säädöillä ja truebypassilla ei voi olla huono juttu.
 
Tässä originaalissa ei ole trubypassia, tämä tuntuu sävyttävän aavistuksen soundia, mielestäni tosin ihan positiivisesti..
 
Kannattaa pitää mielessä, että joskus pedaalit ilman trubypassia saattavat vaikuttaa soundiin erittäin positiivisesti. Esim. edes mennyt ibanezin volapedaalini toi mukavasti pientä tummuttaa soundiin jota huomaan ikävöiväni toisinaan...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=202045