Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Aman
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Treble bleed pedaalin volumepotikkaan
Aika:30.06.2011 13:32
s151669: No, ei varmastikaan pf, silloinhan konkka on pienempi kuin volumespedussa, mikä ei käy järkeen kun potikkaa pienentämällä pitää konkkaa kasvattaa ja päinvastoin...
 
Eikä varmastikaan myös uF, sillä silloin treble bleedin arvo on suurempi kuin lootan sisältämien kytkentäkonkkien, jolloin se käytännössä ohittaa koko volumekontrollin.

 
No siinäpä se, tietenkin nano unohtui välistä kun mietin arvojen muuntoa. Olishan se tuhatkertainen arvo ollut ehkä omiaan feilaamaan :)
 
Tuollainen 10k potikka ei saa aikaiseksi mitenkään merkittävää diskantin hukkumista.
 
Tämä oli taas uutta tietoa minulle!
 
Treble bleedin tarvetta perustelen sillä, että tuo kompressori kuulostaa paremmalta kierrätettynä erillisen 500k volumepotikan kautta jossa treble bleed kytkentä. Siis paremmalta kun volumen pudotuksen tekee tuosta treble bleed piiristä kuin kompressorin omasta. Täysin siis maalaisjärjen ja kuullun kautta funtsittua. Ei tietoa mitä laitteiden sielunelämässä tapahtuu.
 
...Tai sitten laittaa ihan "sopivan" kondensaattorin C6:n ja R13:n väliin. Sopivan suuruus riippuu sitten vähän kaikesta - kokeilun lähtökohtana voisi olla vaikka 1/10 kytkentäkonkan koosta, eli 0.47uF.
 
Tällä ratkaisulla diskanttikorostus ei riippuisi volumenapin asennosta. Onko tuo sitten hyvä vai ei on jokaisen itse päätettävä.

 
Tarkoitatko, että konkka tulisi potikan kolmoslugin ja piirilevyn 01-pisteen väliin, siis sarjaan? (Ei rinnan tuon 01-pisteen ja kakkoslugin kanssa, varmistelen vain)
 
-Ari
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=202064