Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:megatherium
Alue:Klassinen
Aihe:Musiikkifestivaali unohdetuille säveltäjillemme?
Aika:29.06.2011 19:04   (muokattu 29.06.2011 19:06)
Käsittäkseni ihmisillä on oikeus kuulla ja kuunnella sitä taidemusiikkia joka hänen tunteisiinsa ja intohimoihinsa vetoaa niinkauan kun tällaista musiikkia suomalaiset amattimaiset säveltaiteilijat vain ovat luoneet kautta lyhyen historiamme jolloin kansakuntamme on itsenäisenä ollut olemassa muiden kansojen joukossa, kuten snellman joka tunsi myötätuntoa pieniä kansoja kohtaan. sen maailman hengen persoonallisuutta koskevassa filosofisessa tutkimuksessaan esitti, luovina henkinä he kun ovat olleet aikalaistensa yläpuolella ja edesauttaneet henkisen tradition ja isänmaallisuuden ylläpitämisessä, kuten mozart omana aikanaan eikä heidän työnsä ja tuotteidena täydellistä laiminlyömistä ja väheksyntää pitäisi sallia.
 
Mutta itse asiaan: suurena intohimonani olisi perustaa jonkinlainen musiikkifestivaali niille säveltäjille pohjoismaissa ja skandinaviassa jotka ovat kärsineet kaupallisesta hyötyajattelusta ja esitellä yleisölle repertoaarista poistettua taidetta taiteen itsensä vuoksi jota varten se tietysti voi olla vain olemassa korkeimmassa merkityksessä olemisen puhtaana tuloksena jolla ei tule olla mitään toissijaista ja sekundääristä kaupallista välinearvoa ja jota taiteilijat ovat luoneet uhraamalla persoonallisen hyvänsä objektiiviselle ja teoreettiselle yksilön ukopuolelle suuntautuvaan vakavuuteen kohdistuvalle päämäärälle.
 
kommentoikaa mielestäni hyvää ideaani. onko sellaista mahdollista toteuttaa käytettävissä olevien resurssien puitteissa jotka tällaisille musiikkijuhlille yleensä on varattu ja niihin focusoitu? nykyään esittämättömiä historiallisia sinfonioita ainakin on satamäärin.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=202072