Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jii.haanpaa
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Yleismittarin hankintaa?
Aika:25.06.2011 09:16   (muokattu 25.06.2011 10:07)
Haulla löytyikin näitä yleismittarin metsästysketjuja jokusia, mutta avaampä röyhkeänä miehenä uuden, jos vaikka olisi tarjolla ns. "uutta tietoa" aiheesta.
 
Eli pitäisi löytää hintalaatusuhteeltaan lyömätön mittari, jossa olisi kaikki tarvittavat soitin/vahvaripuuhasteluja ajatellen, mutta mahdollisimman vähän mitään ylimääräistä. Kiinalaisia mittareita on nyt pari laatikossa. Toinen näistä (VC97) palveli hyvin kunnes LCD-näytöstä pimeni puolet, tuossa on vain kontaktivikaa ja sen kaiketi saisi korjattua. Tosin olen koko ajan hieman epäillyt tämän laitteen amppeerilukemia. Saattaa olla, että olen jossakin vaiheessa väärinkäyttänyt ko. mittaria, sillä mA-sulake on kerran kärtsännyt. 3 dollarin mittari olikin sitten persiistä suoraan laatikosta nostettuna, yllätys ei ollut suuren suuri :)
 
Hakusessa olisi siis astetta luotettavampi ja kestävämpi yksilö. Mitään 500€ Flukea en ole tälläkään kertaa ostamassa. Kiinalaisia Flukeja tai edullisemman pään jenkkiflukeja olen tiiraillut, mutta niistä puuttuu monesti joko kapasitanssin tai mA-mittausmahdollisuus. Värkistä pitäisi kaiketi löytyä 1000V jännitealue, biasointiin riittävän tarkka mA-alue, "vahvarialueella" pyörivä kapasitanssialue, TRMS:stä ei liene haittaa jne. Suositelkaas!
 
Tällä hetkellä viivoilla voisi olla Mastechin halpis: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dl … ageName=STRK:MEWAX:IT#ht_1554wt_723
 
Tai 4x arvokkaampi Fluke 175: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … Fluke-175-digitaalinen-yleismittari
 
Jos vaatimuslistalta pudottaisi pois biasointiin sopivan mA-alueen ja laskisi arvot volttipuolelta tai yksi mahdollisuus olisi ostaa huomattavasti edullisempi kiinalainen Fluke ja erillinen biasointimittari: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dl … ageName=STRK:MEWAX:IT#ht_1695wt_957
 
Onko vertaisryhmältä saatavissa tukea näinkin kiperässä tilanteessa? :D
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=201966