Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:stw307
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:6 kielisestä 12 kielinen??
Aika:22.06.2011 01:14
jPekka: Ainakin Warmothilta löytyy Straton mittoihin sopiva (valmis) 12-kielinen kaula ja talla. Eivät varmaan aivan halpoja ainakaan Suomeen tilattuina, mutta veikkaisin kaulan vaihtoa järkevämmäksi ideaksi kuin tapinreikien porailua vanhaan.
 
.

 
Nyt on yks projekti viety puutöistä läpi. Pintasilaus uupuu.
12-kielinen kaula roikkui vuoden seinällä, ostin siihen kaveriks nättipintaisen telen. Ostaessa aattelin, jos ei tuosta saa hyvää, niin tehdään 12. Tehtiin 12... Opin paljon asioita, mm. seuraavaa:
 
1. Otelauta vähintään 1-2mm leveämpi kuin 6
(nykyinen on "kapea" 12-kielinen, omat nakit mahtuu just)
2. Rungon saa helpoimmalla kaatamalla metsästä mahongin ja...
3. Talloja löytyy, mutta hinta/laatu/intonaatio-suhde suosii DIY-miestä
(Jos omistat pylväsporakoneen, teet itse)
4. Ottaen huomioon kaiken mittailun/pohdinnan/osien saatavuuden yms, tämä EI KOSKAAN OLE bolt-on projekti. Harkitse, vaikka ammattisi olisi puuseppä. (rekkakuski repi muuten tukkaa päästään...)
5. Telen mikki ei ole 12-kielisen telen mikki. Luultavasti vain halpishumppari tappaa ylihuutavat diskantit/chorukset tai ehkä aktiivielektroniikalla(EQ) toiminee?
6. "Viritysveivi" säästää hermot monta kertaa. 12-kielinen EI OLE tuplaten paskamainen virittää uusilla kielillä 6-kieliseen verrattuna, vaan hieman pahempi. Jopa pitkä kokemus akustisen 12 omistajana ei auttanut. Oktaavit hämäävät jotenkin enemmän kaikupohjan puutteessa? Veivi ja kromaattinen tarkkuusmittari ovat must. Ensi viikolla ostan siis veivin.
7. Mikään ei ole niin helppoa, kuin miltä se ennen työhön ryhtymistä 0,9 promillen kännissä näyttää. Itse asiassa, mikään ei vaan OLE helppoa.
 
Mikkiasia ei ole vielä kaksilla treeneillä ja 2 kaulamikillä ratkennut. Vahvistimen säätövara riittää, mutta diskantti on todellakin mallia "overkill". Vrt 12 akustinen vahvistettuna, (kombo 1x12)vahvistin kun tuppaa vahvistamaan sitä yläpäätä aina karvan enempi... Taidan kallistua kaivelemaan laatikostani halvat humpparit läpi, ja jalostamaan siitä.
 
Neuvoja, kysymyksiä saa ja pitää esittää.
Miten muuten ketjun aloittajan kävi?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=40941