Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ragol
Alue:Livetoiminta
Aihe:Keikkain äänitys
Aika:02.06.2011 15:58
Henri93: Sit tossa kandee muistaa myös se et passiivi splitillä ei välttämät enään järkevästi toimi 3:een jakaminen joten pitäis varmaankin olla aktiivisplitti.
 
Kyllä mä olen useinkin kolmeen jakanut passiivilla, ilman suurempia ongelmia. Tai no, ongelmia voi ilmetä, mutta harva niistä on ylitsepääsemätön.
 
Jotkut mikit ei tykkää siitä kun tuolla tavalla mikin näkemä kuorma pienenee (ihan sama ilmiö kuin kytkettäessä liian monta kaiutinta rinnan...), mutta tuosta on paha sanoa mitään ilman testausta. Seurauksena voi olla, että mikin säröarvot heikkenee, tai maksimiäänenpaine mitä mikki kestää säröytymättä, alenee. Tai taajuusvaste heikkenee. Tai jotain muuta.
 
Lisäksi passiivisplitissä (etenkin jos on useampi splittaus) yhden pöydän gainin vääntäminen saattaa muuttaa signaalin tasoja muissa tiskeissä. Tämä ihan sen takia, että taas muuttuu mikin näkemä kuorma kun tuota gainia ruuvataan. Saattaa yllättää, jos ei tuota ilmiötä ole aiemmin kohdannut. :)
 
Lisäksi tietysti yhden mikserihaaran ongelmat heijastuvat (helposti) kaikkiin muihinkin haaroihin. Eli hurinoita/pörinöitä/kaikkea ihanaa saattaa ilmetä enemmän ja helpommin kuin aktiivisplitin kanssa.
 
Näiden kaikkien varoitusten jälkeen pakko todeta, että 3-jakoisella passiivisplitillä on tehty monia keikkoja tässäkin maassa ilman suurempia ongelmia, ja olenpa minäkin ollut mukana nauhoittamassa ainakin yhtä levyä tuollaisen kanssa.
 
Ja jälleen kerran, it depends. Tämän on kuitenkin audiota. :)
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=201448