Muusikoiden.net
23.04.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Keinokuorma
1 2
hallu
03.01.2011 17:50:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi kaikki,
Nyt vuoden verran varmaan asiaa jahkailleena kävin ostamassa keinokuorman tarkoituksenani kesyttää tuo BluesDeVille 410 vahvari kotikäyttöön sopivaksi. Customshop kruununhaassa Helsingissä lienee niitä ainoita jotka noita myy, koskapa en oikein mistään muualta niitä löytänyt. Vahvarini on siis 60W (juu julmettu peli on tiedän) ja myyjän opastuksella ostin siihen. Ostamani laite on Koch LB120-2 eli 120W kestää ja 8 ohmia se impedenssi. Härvelissä ei ole nappuloita kuin pari kytkintä ja yksi säädin korvakuulokkeita varten. Se ei tarvitse ulkoista virtalähdettä vaan toimii passiivisena. Sitä voi käyttää myös DI-boksina, josta kitaran saa vaikka suoraan pöytään ja voi nauhoittaakin siitä.
 
No ajattelin, että kertoilla vähän tuntumaa siitä jahka pääsen sitä kokeilemaan, että onko se verrattain korkean hintansa väärti. Mallasin äskettäin sitä laatikkoa, niin sen pystyisi sijoittamaan suoraan tuonne vahvistimen sisälle, mutta jonkin verran lähelle kaiutinta se tulee ja väliin jää vain muutama sentti ilmaa enkä tiedä mahtaako kaiuttimen magneetti reagoida tuohon metalliseen koteloon joten harkitsen vielä sen sijoittamista. Sinällään olisi mukava jos sen voisi ympätä pois silmistä niin kuin osaksi sitä vahvistin kokonaisuutta kun eihän sille tarvitse mitään tehdä sitten kun johdot on tökätty kiinni.
 
No jos tämä ei aja asiaansa niin kai tätä sitten voi yrittää myydä.
 
Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin.
FreshPots
03.01.2011 19:06:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lue tästä:
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=103398&oo=30
 
hallu
03.01.2011 20:03:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Crossfire96: Lue tästä:
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=103398&oo=30

 
Luin kiitos. Aikalailla samantapaisia havaintojahan porukoilla oli kuin mitä itsekin huomasin kun tuossa kuormaa kokeilin.
 
No niin, itse asiaan kun ensimmäiset tyypit on otettu. Kuorma toimii hyvin eikä lämpene kovallakaan luukutuksella (noin vajaa tunti) mainittavasti vaikka tuuletinta ei ole kytketty. Tuo keinokuormahan on jotakuinkin kaksinkertainen vahvistimen tehoon verrattuna. Kuorman käyttö on mutkatonta, mutta tietenkin tehoportaat menevät vähän kulmikkaasti (100%, 40%, 15%, 5%, 2%, 1%), mutta vaikka tehon leikkaus on noinkin raju kuin kuin se tuossa rajuimmillaan on siis prosentti maksimista, niin sen vaikutus soundiin on miltei olematon siis odotin sen vaikuttavan huomattavasti enemmän. Myös vaikutus äänen paineeseen oli paljon vähäisempi kuin odotin. Vaikutusta toki on, mutta täysillä ei voi luukuttaa kaiuttimen kautta kotona edes tuolla suurimmalla leikkauksella. Lähinnä noiden eri tehoportaiden hyöty tulee siinä, että volume- ja masterpotikoiden käyttö helpottuu, mutta ihan vitoseen asti ei volumea voi nostaa kuten olin toivonut, mutta siihen kolmosen ja nelosen väliin sen saa silloin kun plugi on siinä 1% jakissa, mikä nyt kummiskin avaa kanavan mukavasti vaikka päätesärölle ei vielä päästäkään (vitosella päätekin alkaisi säröytymään reunaltaan). Keinokuorma ei siis muuttanut potikoiden logaritmista luonnetta miksikään.
 
Selkeä etu tai melkeinpä paras etu tuosta kuormasta on häiriöäänten poistuminen miltei kokonaan. Kaikki surinat, huminat, pörinät ja muut rusahtelut katosivat eivätkä tule häiritsevästi esille, vaikka äänenpainetta nostaisi reilustikin. Kokeilin myös korvakuulokkeilla vahvistin mykkänä ja siinä soundi muuttui aika paljon ja vaikka vahvistimen luonne oli vielä tunnistettavissa, niin samaa tvängiä saundissa ei ollut kuin kaiuttimilla soitettaessa. Tuossa on nuo linjalähdöt ja balansoitu XLR-lähtö kaappisimulaatiolla joita en vielä ole kokeillut. Ajattelin yhtä käyttötapaa makuuhuonesoitteluun ottaa siitä XLR lähdöstä kaappisimuloinnilla sen signaalin tuohon Line6 jm4:n XLR inputtiin ja siitä luureihin ja bybass tilassahan sitä voisi sitten vaikka äänitellä.
 
Laite on kyllä hyvä ja helpottaa elämää ja mahdollistaa vanhalle putkivahvistimelle uuden elämän ilman maadoitettua pistokettakin, mutta en ole ihan varma vielä onko se ihan hintansa väärti. Siis neljällä sadalla olisi saanut pienen putkivahvarinkin (tosin tilannehan ei sellaisen kanssa olisi kummemmin muuttunut koska kovaäänisiä ne muutkin putkarit ovat. Sanotaanko, että jatkan harjoituksia ja tällä hetkellä näyttää ihan lupaavalta. Kuorma näyttää hyvin kestävän tuon minun vahvistimeni lämpenemättä.
 
Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin.
wilo
03.01.2011 20:31:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tossa huomaa just sen, että jos halutaan puolittaa vahvistimen äänenpaine, teho lasketaan kymmenesosaan. Jos äänenpaine halutaan puolittaa edelleen, teho lasketaan sadasosaan alkuperäisestä. Se vastaa tuota suurinta vaimennusta, jossa tehoa päästetään kajarille 1 prosentti.
THD:n keinokuormassa vaimennussäädin on ehkä hieman loogisemmin db-asteikolla, siinä pykälät ovat muistaakseni 3 tai 4 desibelin välein.
 
Portaattomasti säädettäviäkin keinokuormia on, mm. Weberillä. Tekniikkakin on erilainen, enkä tiedä onko saundissa eroa.
 
hallu
04.01.2011 01:07:52 (muokattu 04.01.2011 13:04:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wilo: Tossa huomaa just sen, että jos halutaan puolittaa vahvistimen äänenpaine, teho lasketaan kymmenesosaan. Jos äänenpaine halutaan puolittaa edelleen, teho lasketaan sadasosaan alkuperäisestä. Se vastaa tuota suurinta vaimennusta, jossa tehoa päästetään kajarille 1 prosentti.
THD:n keinokuormassa vaimennussäädin on ehkä hieman loogisemmin db-asteikolla, siinä pykälät ovat muistaakseni 3 tai 4 desibelin välein.
 
Portaattomasti säädettäviäkin keinokuormia on, mm. Weberillä. Tekniikkakin on erilainen, enkä tiedä onko saundissa eroa.

 
Joo, noin se tietty menee kuten kuvasit. Tässä boksissa tuo saundipolitiikka tuntuisi olevan kunnossa. Kajarin kanssa käytettynä tämä taltuttaa pahimman raivon tuosta styrkkarista ja tekee siitä hiukan helpomman käsitellä, mutta ei gastroi sitä kokonaan. Suurin merkitys on kyllä noiden häiriöiden poistamisella, mikä oli iloinen yllätys.
 
WeberMass oli vaihtoehtona ja se olisi ollut jokseenkin saman hintainen, mutta päädyin nyt sitten kummiskin tähän, kun tässä on vähemmän säätimiä.
 
Kokeilin tuota DI lähtöä ja vaikka korvakuulokkeet tuosta rakkineesta suoraan olivatkin tunkkaisen kuuloiset pikkuisen, niin kaappisimulaation kanssa luupperin kautta luureihin tuli todella hieno saundi. XLR-XLR kytkennällä se vähän alkoi säristä (ei siis vahvistimen särö, vaan se liitäntä meni särölle, mistä kyllä mainittiin ohjekirjassakin) pitää huomenna vielä kokeilla XLR- jakki sekä jakki - jakki yhdistelmää.
 
Sitä tuossa toisenkin tunnin soittaneena ihmettelen, että mykkänäkään kuormana tuo ei lämpene lainkaan, että mihin se sen vastaanottamansa energian oikein hävittää?
 
Tuo saundi on kyllä tuossa putkipelissä ihan taivaallinen, kun nuo mallintavat pystyisi samaan niin valinta olisi ihan selvä. Mikähän siinä on ettei tuota vahvistinta pystytä mallintamaan, vaikka tietokoneilla jo kaikkea muuta pystytäänkin tekemään. Tai no minulla nyt ei ole kokemusta muusta kuin Line6:sta ja Microkubesta. Onkohan nuo Voxin tai fenderin mallintavat parempia? pitänee käydä jossain musafasulla kokeilemassa. Jos joku mallinnin pystyisi tuon Bluesdevillen saundin nappaamaan niin olisihan pirun paljon yksinkertaisempaa kun taistella tollasten mörssäreiden kanssa himassa.
 
---/edit-----
Juu, kokeilin liittämistä tavallisella instrumenttikaapelilla, niin sirinät hävisi ja kuulokkeisiin tulee vain vahvistimen oma kauniisti ja dynaamisesti sointuva ääni.
 
Tämä minun kirjoittelu tuosta Kochin boxista on aika mairittelevaa. Boxi on tietenkin ihan hyvä, mutta suurin osa tuota hienoa saundia tulee tietenkin tuosta vahvistimesta. En ole pystynyt tähän saakka sitä avaamaan himassa niin nyt kun tuon kuorman kanssa saan kanvan ede pikkuisen auki, niin vahvarin hunajainen dynamiikka pullahtaa esille ja olen siitä niin haltioissani, että tulee vähän liiankin mairittelevasti kirjoitettua tuosta boxista. Meinaan, että jos boksi leikkaa joitakin taajuuksia, niin sillä ei ole merkitystä kun saundi paranee vahvarin avautuessa niin paljon.
 
Sitä paitsi minulla ei ole kokemusta WeberMassista eikä THD:n vastaavsta boksista niin minkäänlaista vertailua en voi tehdä.
 
----editend/----
 
Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin.
wilo
04.01.2011 08:35:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Joo, noin se tietty menee kuten kuvasit. Tässä boksissa tuo saundipolitiikka tuntuisi olevan kunnossa. Kajarin kanssa käytettynä tämä taltuttaa pahimman raivon tuosta styrkkarista ja tekee siitä hiukan helpomman käsitellä, mutta ei gastroi sitä kokonaan. Suurin merkitys on kyllä noiden häiriöiden poistamisella, mikä oli iloinen yllätys.
 
Olis mielenkiintoista tietää, mihin perustuu tuo häiriöiden poistuminen. Osaako kukaan sanoa, mitä keinokuorma tekee, että häiriöt poistuvat?
 
Antti1
04.01.2011 08:41:04 (muokattu 04.01.2011 08:41:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wilo: Olis mielenkiintoista tietää, mihin perustuu tuo häiriöiden poistuminen. Osaako kukaan sanoa, mitä keinokuorma tekee, että häiriöt poistuvat?
 
Psykoakustisia temppuja. :)
 
E: Joissain tapauksissa noi voi syödä yläpäätä aika paljonkin ja sitä kautta korville asti kantautuva kohinan määrä vaikuttaa ehkäpä pienemmältä.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
hallu
04.01.2011 11:28:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wilo: Olis mielenkiintoista tietää, mihin perustuu tuo häiriöiden poistuminen. Osaako kukaan sanoa, mitä keinokuorma tekee, että häiriöt poistuvat?
 
Mielenkiintoinen juu. Tuo psykologinen selitys jota "Antti1" tarjosi olisi omalla kohdallani yleensä se ilmeisin, mutta tässä tapauksessa ero on niin silmiinpistävä, että siihen liittynee jotakin muutakin. Ehkä se liittyy siihen yleiseen vahvistimen vaimentumiseen jolloin häiriötkin vaimenisivat samassa suhteessa. Tuo "Antti1":n ehdottama yläpään leikkautuminen tuntuu ihan loogiselta selitykseltä myös (en ole vielä kunnolla huomannut yläpääntoistossa ihmeempää eroa. Ehkä se on hiukan pehmeämpi, mutta ihan varmasti sieltä on voinut klippautua taajuuksia joita en vain nyt huomaa kunnolla). Tai ehkä siinä on kyse siitä maalenkistä, josta ohjekirjassa mainitaan, että jotakin nappulaa voi käyttää sen katkaisuun?(en ole ihan varma mitsä sillä meinattiin, koska en osaa englantia kyllin hyvin ja vielä huonommin osaan tekniikkaa. Luulin siinä olevan kyse häiriön poistosta nimenomaa DI lähdössä, mutta jospa se vaikuttaa muutenkin).
 
Edelleen tämä laite tuntuu kalliilta, mutta kyllä tästä ihan kiistattomia hyötyjä on.
 
Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin.
jniska
05.01.2011 21:26:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ekat testit soiteltu THD Hotplatella.
- 8 dB vaimennus tuntuisi parhaalta, ei syö vielä kaikkea dynamiikkaa pois.
- 12 dB alkaa olla jo rajoilla, ehkä jossain mättöjutuissa se menee
- 16 dB on jo aika puuroinen
 
Ihan kiva laite, sain tuon Plexi-kloonin jo aika kivaan lauluun ilman että korvat soi.
 
Laiha Lissu oli paras.
hallu
06.01.2011 10:29:04 (muokattu 07.01.2011 00:07:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jniska: Ekat testit soiteltu THD Hotplatella.
- 8 dB vaimennus tuntuisi parhaalta, ei syö vielä kaikkea dynamiikkaa pois.
- 12 dB alkaa olla jo rajoilla, ehkä jossain mättöjutuissa se menee
- 16 dB on jo aika puuroinen
 
Ihan kiva laite, sain tuon Plexi-kloonin jo aika kivaan lauluun ilman että korvat soi.

 
Juu, tuossa omassa kuormassani ei taida ihan noin rajuja pudotuksia saadakaan (en osaa laskea noita prosentteja desibeleiksi, mutta aika paljon sitä äänenpainetta löytyy vielä 1% plugistakin). Olen nyt pari päivää sitä käytellyt ja melkein enimmäkseen "mykkänä" kuormana eri linjalähtöjen ja DI:n kautta sekä korvakuuloke paikasta. Se soundin muutos tuntuisi menevän niin, että korvakuulokkeilla ja linjasta niitä diskanttitaajuuksia tippuu pois jonkin verran tai aika paljonkin koska jopa minä pystyn sen havaitsemaan, mutta se DI lähdöstä kaappimallinnoksen kanssa kuulostaa aika hyvältä luureihin. Ainoa kielteinen piirre kaappimallinnuksessa on joku kaikuhomma, jota en saa pois (kai se on jonkinlainen tilaefekti, koskapa simuloi että äänitettäisiin mikrofonilla). Silloin kun vahvistimen omaa kajaria käytetään on saundi paljon parempi ja luonnollisempi, mutta luurit kummiskin parhaiten mahdollistaa makuuhuonesoittelun.
 
Jonkin verran se varmaan kompressoi sitä ääntä, koska isolla vaimennuksella tuntuisi atakki korostuvan, mutta en ole pystynyt asiaa varmentamaan, koska en pysty kotona aukaisemaan vahvistinta 100% plugista yhtä paljon kuin 1% blugista joten en osaa ihan varmaksi sanoa on kyse vahvistimen saundista vai boxin saundista.
 
Noissa ensimmäisissä viesteissäni hehkutin häiriöiden katoamista, niin nyt olen saanut selville ettei se boxin niitä kadota, vaan se vaimentaa niin paljon ettei ne kuulu (tai kuuluu niin hiljaa ettei niitä huomaa jos ei erikseen niitä etsi).
 
----/edit-----
 
Pakko perhana vieköön vähän editoida, kun mulle selvisi taas yksi asia tuossa minun setupissani. Eli mainitsin kaappisimulaatioon liittyvän kaiun. No ei siinä mitään kaikua ole tuossa Koch boxissa ei ole kaikua vaan se kuulemani kaiku oli Line6 jm4 loopperin XLR tuloliitännässä joka siis kulkee nimellä mic/aux ja siihen ei puraisekaan ne laitteen päällä olevat potikat vaan siihen löytyi valikon alta kaikenmaailman eq, kompressoria ja kaikua ja sieltähän sen kaiun sai sitten pois päältä. Tuossa Koch:issa ei ole itseasiassa mitään digidaalista koska ei siihen tule virtaa mistään se on ihan passiivinen koje. Siinä on kyllä muuntajalle pistoke, mutta siitä laitetaan virta vissiin pelkästään tuulettimelle jota tuo laite ei näytä tarvitsevan lainkaan.
 
------editend/-----
 
Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin.
JoKo
06.01.2011 10:38:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tiedättekö onko olemassa keinokuormaa jossa olisi balansoitu linjaulostulo?
 
Grugi
06.01.2011 10:48:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JoKo: Tiedättekö onko olemassa keinokuormaa jossa olisi balansoitu linjaulostulo?
 
Eikös tässä ole.
 
http://www.custom-sounds.com/epages … oducts/14110/SubProducts/14110-0002
 
SDMF
JoKo
06.01.2011 10:53:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös tässä ole.
 
Kappas vaan, onhan siinä! Tossa on vaan kaikenmaailman simulointeja yms. juttuja mitä en tarvitse, siinä pitäis olla oikeastaan mahdollisimman suora signaali kaiutinlähdöstä balansoituun linjaan...
 
ReBeat
06.01.2011 11:27:06 (muokattu 06.01.2011 11:28:11)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näissäkin on balansoitu XLR mutta ylimääräistäkin:
http://www.motherload.co.uk/products/motherload-elemental/
http://www.palmergear.com/pdi03.shtml
http://www.palmergear.com/pdi09.shtml (tää ei ole keinokuorma, vaatii kaiuttimen kuitenkin)
 
hallu
06.01.2011 17:02:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JoKo: Kappas vaan, onhan siinä! Tossa on vaan kaikenmaailman simulointeja yms. juttuja mitä en tarvitse, siinä pitäis olla oikeastaan mahdollisimman suora signaali kaiutinlähdöstä balansoituun linjaan...
 
Joo, tuon Koch LB120 tiimoiltahan tässä on pitkälti puhuttu koko ketjussa toki vähän muistakin;-) tuolla aikaisemmassa viestissä mainitsinkin tuosta balansoidusta XLR-lähdöstä, mutta niin vain on että siinä on ne kaappisimuloinnit hitsattu kiinni (tai en ainakaan vielä ole keksinyt miten ne saisi pois päältä). Siinä XLR-lähdössä on mykkänä kuormana paras saundi, mutta siinähän on myös tavallinen linjalähtö ja sitten semmoiset Direct outit joita on kaksi ja joissa on mainittu jotkut desibelit (oliskohan ollut niin,että toisessa 0dBv ja toisessa 10dBv en kyllä yhtään tiedä mitä noi meinaa, mutta toisesta tulee vähän kovempaa ja toisesta hiljempää).
 
Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin.
PJS
06.01.2011 18:30:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JoKo: Tiedättekö onko olemassa keinokuormaa jossa olisi balansoitu linjaulostulo?
 
Itsellä on Weber Mass käytössä. Ja siinä on balansoitu linjalähtö jonka saa tilatessa lisäoptiona. Hieno laite.
 
Peace!
LoSt-BoY...
03.02.2011 18:49:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
Nyt kysyisin joltain viisaammalta!
 
Eli vahvistin on Deluxe reverb 22w jossa 8ohm. elementti.
Sitte on minimass 50w keinokuorma. ohm. vaihtoehdot ovat 4,16,8.
Olen aina soittanut 8ohm. kourmasta. mutta koitin 16ohm ja saundi parani huomattavasti. Joten uskallanko soittaa tuollatavalla? eli keinokuormassa 16ohm ja kaijuttimessa 8ohm. Tekeekö hallaa elementille?
 
Kiitos!
 
-Miika
 
Jucciz
03.02.2011 19:05:27 (muokattu 03.02.2011 19:06:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LoSt-BoY...: Hei!
 
Nyt kysyisin joltain viisaammalta!
 
Eli vahvistin on Deluxe reverb 22w jossa 8ohm. elementti.
Sitte on minimass 50w keinokuorma. ohm. vaihtoehdot ovat 4,16,8.
Olen aina soittanut 8ohm. kourmasta. mutta koitin 16ohm ja saundi parani huomattavasti. Joten uskallanko soittaa tuollatavalla? eli keinokuormassa 16ohm ja kaijuttimessa 8ohm. Tekeekö hallaa elementille?
 
Kiitos!
 
-Miika

 
Olen melkoisen varma, että mitään vahinkoa et tuolla yhdistelmällä pysty saamaan aikaiseksi. Pykälän heitto suuntaan tai toiseen kuorman kanssa harvemmin tekee minkäänlaista hallaa vahvistimelle. Nimenomaan soundi saattaa pikkuisen muuttua, jos optimikuormasta poiketaan, mutta jos se muuttuu paremmaksi, sehän lienee vain hyvä juttu. ;)
 
Muistuupa mieleeni yhdet studiosessiot, jossa luukutettiin kovalla vuoden '62 Fender Bandmasteria (ei omaani, vaan Suomenlinnassa sijaitsevan Seawolf Studion) 16 ohmin Marshall-kaappiin. Nuppi tahtoo peräänsä normaalisti 4 ohmin kuorman. Mitään ei hajonnut ja soundi oli toimiva.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
rok
04.02.2011 11:22:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LoSt-BoY...: Hei!
 
Nyt kysyisin joltain viisaammalta!
 
Eli vahvistin on Deluxe reverb 22w jossa 8ohm. elementti.
Sitte on minimass 50w keinokuorma. ohm. vaihtoehdot ovat 4,16,8.
Olen aina soittanut 8ohm. kourmasta. mutta koitin 16ohm ja saundi parani huomattavasti. Joten uskallanko soittaa tuollatavalla? eli keinokuormassa 16ohm ja kaijuttimessa 8ohm. Tekeekö hallaa elementille?
 
Kiitos!
 
-Miika

 
Huomasin muuten ihan saman homman Carlsbro Top50 combolla ja 50w minimassilla. Huomattavasti enemmän "sparklea" soundissa kun kuormasta 16ohm 8ohmin elementtiin. Kellään ideaa mistä tuo voi johtua? Luulisi kuitenkin maalaisjärjellä ajatellen, että optimaalisin soundi on kun ohmit kohtaavat.
 
"Markalla saa markan tavaran"
s151669
04.02.2011 11:35:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Johtuupi siitä, että 8 ohmin elementin impedanssi siellä ylätaajuuksilla on jotain ihan muuta kuin 8 ohmia, varmasti lähempänä kuuttatoista kuin kahdeksaa. Tällöin se 8 ohmin kuorma vaimentaa ylätaajuuksia suhteellisesti liikaa, koska sen impedanssi on kumminkin enemmän tai vähemmän tasainen 8 ohmia.
 
Antikitarasankari
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «