Muusikoiden.net
10.12.2018
 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Digitallennin kotipajaan
1
Eläkeläissoittaja
12.12.2015 13:06:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkoitukseni on hankkia kotipajaani demotusta varten digitallennin. Ostan mielummin käytetyn, jos sellainen kohtuuhelposti äänityksiin omaksuttava ja varmasti kunnossaoleva löytyy sopuhinnalla. Vaatimuksena on myös polttava CD-asema ja 8-16-raitainen riittää tarpeisiini hyvin. Suosituksia kiitos! :)
 
"Lippu korkealla ja tanko liukkaana" (Maantiesusi)
basisti1971
13.12.2015 10:08:51 (muokattu 19.12.2015 10:13:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Hivenen saisi olla lisää tietoa vaatimustasosta jotta väki voisi ehdottaa jotain muutakin kuin mielivehkeitään.
 
Vanhemmissa 8, ja varsinkin 16 yhtäaikaista äänitysraitaa on pikemminkin poikkeus kuin sääntö, mutta jos "standardi" 2 yhtäaikaista äänitysraitaa ja epämääräinen määrä reaali ja virtuaaliratoja miksauksessa riittää, lähes kaikki vehkeet irtokympeistä ykkös-satasiin täyttävät nuo ehdot.
 
Etuasteissa ja liitännöissä on myös suurta hajontaa, joten edes aavistus siitä millä tasolla ja minkämoista signaalia sisään pukataan on merkitystä.
Kuten myös sillä halutaanko käyttää ulkoisia efektejä vai mennäänkö sisäänrakennetuilla.
 

 
Itsellä on eniten kokemusta Fostexin VF16 raiturista, joka kykenee 8 raidan yhtäaikaiseen äänitykseen nakuna, ja 16 raitaan ADAT etusen kanssa.
Noita saa myös CD-asemalla varustettuna.
ÄLÄ OSTA pelkällä ulkoisella SCSI levyllä varustettua, äläkä etenkään ilman tallennuslaitetta ellet sitten slaveksi, silkkaa tuskaa...
 
Editointi on kenkuhkoa, kuten kaikissa puolikkaan tupakkiaskin kokoisella näytöllä varustetuissa vaikka editointimahdollisuuksia ihan kivasti onkin, eivätkä etuset ole enää parasta A-ryhmää.
Bititkään eivät nörteille enää riitä, mutta en puukorvana eroa edes huomaa ;).
 
Plussapuolelle meneekin sitten ehdottomasti halpa hinta, varsinkin kun ottaa huomioon suuren yhtäaikaisten äänitysraitojen määrän, insertit, auxin, valmiit (joskin toki jo aikansa eläneet) efektit yms.
 

 
Jos laajemmin on tarvetta/halua tekeleitään digitaalisesti muokata ja editoida, suuntaisin katseeni kyllä tietokonepohjaiseen äänittämiseen, vaikka kustannukset toki hieman kohoavatkin kymppien tai satasen luokasta muutamiin satasiin.
Etenkin jos 2 yhtäaikaista äänitysraitaa riittää.
 
T:Samuli
 
Tympee Huttunen
13.12.2015 10:47:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksi pitää olla polttava cd-asema? USB-tikut on huomattavasti kätevämpiä kuten myös normi sdhc-muistikortit.
 
Eläkeläissoittaja
13.12.2015 11:53:43 (muokattu 13.12.2015 15:31:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos viesteistänne!
 
Tuo Roland BR-1600CD esim. kiinnostaisi. Sehän on jo tuotannostakin poistunut.
Teen musaa eli pääosin vain demoja Vanhalla PC-koneellani ja Cubasella. Katsotaan nyt, mitä koneita tarjotaan ja mihin hintaan. Kaipa noihin saa myös liitettyä isomman näytön tarvitessa. Myös www.tori.fi-palstalle laitoin kiinnostukseni ostaa joku noista eri digitallentimista. :)
 
"Lippu korkealla ja tanko liukkaana" (Maantiesusi)
KoskPaavo
14.12.2015 22:38:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkäs se okabass osti, tais olla Zoom ,,jotakin. 16-raitainen kuitenkin, hinta n. 350€
 
"Quidquid Latine dictum sit, altum videtur."
Eläkeläissoittaja
15.12.2015 08:10:05 (muokattu 15.12.2015 08:10:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KoskPaavo: Minkäs se okabass osti, tais olla Zoom ,,jotakin. 16-raitainen kuitenkin, hinta n. 350€
 
Jep! Zoom on yksi merkki, jonka jotain mallia voisin harkita. Käytetyn täysin toimivan kuitenkin mielummin ostaisin, jos sellainen löytyy. Nyt kuitenkin jo tarjolla yksi Roland, jota olen etsimässä.
Kaupankäyntiä alamme siitä hieroa. Lisää saa toki tarjota ilmoitukseeni nojaten. :)
 
"Lippu korkealla ja tanko liukkaana" (Maantiesusi)
Murgo
16.12.2015 15:25:29 (muokattu 16.12.2015 15:28:11)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zoom R16 on muuten oikein hyvä laite mutta omani pimeni totaalisesti n. 3-4 vuoden ikäisenä. Ei toimi pattereilla, virtalähteellä eikä USB:llä.
 
Voi toki olla vain huonoa tuuria että on sattunut "maanantaikappale".
 
Nimi on sikäli tavallaan harhaanjohtava että tuo tallentaa vain 8 raitaa kerrallaan, toistossa sitten 16.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
basisti1971
17.12.2015 07:50:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Eläkeläissoittaja: Tuo Roland BR-1600CD esim. kiinnostaisi. Sehän on jo tuotannostakin poistunut.
 
Varmasti pätevä laite, varsinkin kakkosversion softalla varustettuna.
Tuotannosta poistumisella ei ole muuta merkitystä kuin se, että vikatilanteessa ollaan omillaan ja/tai harrastajien tietotaidon ja varaosavaraston varassa.
 
Vanhan tietokonepohjaisen audiotyöaseman -tai minkä muun tahansa integroidun tietokoneperustaisen laitteen- ostaja tekee aina tietoisen valinnan
Leikin loppu saattaa tulla äkkiarvaamatta, ja aniharvoin vika on laitteen myyjässä vaikka syyttävä sormi tuohon suuntaan hanakasti osoittaakin.
 
Jos jonkinmoista toimivuusvarmuutta haikailee, on melkeimpä ostettava jokin modulaarisempi laite jonka vikapäistyviä komponentteja on yhä saatavilla, tai vaihtoehtoisesti hankkia tuotteen tavalla tai toisella takuun kera.
 

 

 

 
Eläkeläissoittaja: Teen musaa eli pääosin vain demoja Vanhalla PC-koneellani ja Cubasella.
 
Vaikka rauta on minullekin rakasta, vanhan(kin) digityöaseman hinnalla saisit varmasti varsin pätevän PC:n tai MAC:in ja kenties jonkin tuoreen vaikkapa kaupallisen DAW:nkin jos Cubasen käyttö jostain syystä ei miellytä.
 
Suurimmassa osassa vanhempia kotiaudiotyöasemia kun on melko haastava käyttöliittymä, lähinnä vähistä nappuloista, hiirettömyydestä ja jo aieminkin mainituista pienistä näytöistä johtuen, joten jo peruskäytönkin opettelu voi viedä runsaasti aikaa.
Varsinkin hiireen ja täysmittaisen näppäimistöön tottuneille ei välttämättä hämä-hämä-häkki-sormileikit aukea ollenkaan.
Workflown optimoinnista nyt puhumattakaan.
 

 
Eläkeläissoittaja: Katsotaan nyt, mitä koneita tarjotaan ja mihin hintaan.
 
Hinnan sijaan keskittyisin ominaisuuksiin, ääneen ja laajennettavuuteen/liitettävyyteen, ja etenkin siihen mikä omaan käyttötarkoitukseen parhaiten sopii.
 
Jos Rolandin ominaisuudet ovat Sinulle riittävät, osta vaikka alkuun se.
 
Hinnat ovat jo tuon Rolandin ikä/ominaisuus luokan digitallentimissa melko vakiintuneet tuohon muutaman satasen nurkille, joten eipä noissa kovin kummoisesti kyllä toisaalta takkiinkaan ota jos useampaakin kokeilee ja myy pienellä persnetolla jos on tullut maksaneeksi ostettaessa himpun liikaa, tai pienellä pompsulla jos on tehnyt hivenen paremman diilin.
Ykköskympeistä suuntaan jos toiseenkin kuitenkin vain puhutaan.
 

 

 
Eläkeläissoittaja: Kaipa noihin saa myös liitettyä isomman näytön tarvitessa.
 
Kun puhutaan kotikäyttäjä-tason vehkeistä, varsinkin vanhemmista,
WYSIWYGillä mennään.
Korkeintaan saatat saada jonkin näköisen niks-naks spedua monipuolisemman kauko-ohjaimen ostettua.
Aniharvasta kun löytyy edes ukopuolisen softaohjauksen vaatimaa tietoliikenneporttia.
 
Raskaammat digityöasemat ovat sitten tietysti eri juttu.
 
T:Samuli
 
Eläkeläissoittaja
17.12.2015 08:26:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on kyllä Mac-koneetkin eli vanha iMac, joka kylläkin vaimon käytössä ja sitten tämä MacBook Pro-läppäri, jossa Garagepand-softa ja myös Logic Express 8 siihen ladattuna, mutta en ole laiskuuttani opetellut niiden käyttöä, eikä manuaaliakaan ole Logic:iin ja vaikka olisikin, niin englanninkielisenä se tällä kielitaidolla olisi lähes hyödytön. Konsulttiapua aluksi tarvisen siis noiden käyttöönottoon. No, PC ja sieltä MIDINÄ Cubasella GM-äänikortilla demoni olen tehnyt ja tuota digitallenninta käyttäisin vain taustat sinne ladaten PC:ltä ja päälle demolaulaen rallini, sekä polttaen ne sitten tallentimen poltto-ohjelmalla CD:lle tai USB-tikulle ladaten. Tuossa Rolandissa taitaa olla se USB-väyläkin olemassa muistaakseni. :)
 
"Lippu korkealla ja tanko liukkaana" (Maantiesusi)
basisti1971
17.12.2015 19:53:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Olen toki raplannut vain muutamaa monista digitallentimista joita markkinoilla on vuosien saatossa ollut, enkä uudempia lainkaan, mutta ainakaan tällainen pikku hiljaa viittä kymppiä kohden laahustava ei ilman manuskaa saa juuri mitään aikaiseksi.
Ainakaan niin etteivät päreet palaisi ;).
 
Jos haluamaasi laitteeseen ei saa manuaalia hallitsemallasi kielellä, unohtaisin suosiolla ellei joku ole valmis kädestä pitäen opastaman ja varmistamaan että muistiinpanot menivät oikein.
 
Toinen kotimainen on huomattavasti yleisempi kun suomenkieli, vaikka teoriassa laitteen kuin laitteen maahantuoja/jälleenmyyjä on velvoitettu suomenkielisen käyttöohjeen laitteeseen toimittamaan.
 
Jos suinkin mahdollista, manuaalia kannattaa tutkailla jo ennen ostopäätöksen tekoa koska mm. RS, SCSI, USB, ym. portti ei välttämättä toimikaan toivotulla tavalla vaan onkin rajoitettu ainoastaan tiettyyn toimintaan.
Manuskan mukaan tuossa Rolandissa ainoastaan tiedostonsiirtoon tietokoneen ja tallentimen välillä.
 

 
DAW:t, yksinkertaisimmatkin esim. Audacity tai Reaper avautuvat montaa kertaluokkaa helpommin.
 
Jos tarkoitus ei ole tehdä moniraitabändiäänityksiä joihin digitaalitallentimet ovat usein se halvempi vaihtoehto, suosittelisin edelleen perehtymistä tietokonepohjaiseen äänittämiseen.
 
T:Samuli
 
Eläkeläissoittaja
18.12.2015 06:12:40 (muokattu 19.12.2015 08:29:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minähän olen jo vuosia tehnyt tietokonepohjaista äänittämistä PC:lläni. Cubase VST 32-softalla MIDINÄ ja yritysten sekä erehdysten kautta oppinut ilman manuaalia noita käyttämään aika hyvin tarpeitani ajatellen ja ok-jälkeäkin on syntynyt. Hieman apua on löytynyt aivan alusssa, mikä on ollut toki hyvä asia. Tietenkin soundimaailmani on ajastaan jäljessä (GM-MIDI), mutta se ei demoissa ole niin tärkeää, kun muutoin hyvää demokamaa muun osaamiseni johdosta on syntynyt ja jalostettuina päätynyt eri äänitteillekin osan itseni sovittamina ja oikein soittimin toteutettuina kunnon studiossa solisteineen iskelmä- ja tanssimusiikkina pääosin.
 
Tarkoitus onkin saada ja ajaa demotaustojen päälle laulusuoritukset täällä kotipajassani, johon tuo raituri olisi tarpeen ja ne polttaa CD:lle audiona. Mac osaa muttaa ne MP3-formaattiin, joten voin jakaa demot helpomiin markkinointitarkoituksessa s-postini kautta eteenpäin mahdollisesti eri solistien levytettäviksi, kuten osin on käynytkin ja lisää on menossa. :)
 
"Lippu korkealla ja tanko liukkaana" (Maantiesusi)
basisti1971
19.12.2015 10:11:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Jos digitallentimen/-työaseman hankinta vastustamattomasti polttelee, kuten asian laita lienee, niin eihän siinä mikään muu auta kuin moinen ostaa.
 

 
Tuo pelkkien lauluraitojen tallentaminen sekvensseripohjien päälle onnistuu kyllä PC:llä ja/tai Mac:illäkin, hätätilassa jopa ilman erillistä etuastetta, kuten pitäisi onnistua audiotiedostojen CD-levylle siirtokin.
Ja ainakin omasta mielestä useampaa kertaluokkaa sujuvammin kuin erillistä laitetta käyttäen.
 
Eikä General Mistake MIDI:ssä ainakaan mun mielestä mitään vikaa ole, saahan tuohon sekvensseridataan halutessaan vaihdettua ohjattavaksi minkä tahansa samoin parameterin rakennetun datan.
Audionahan tavara on vasta viimeisen ohjatun aaltomuotokonversion jälkeen, siihen asti mennään parametrikirjastomuodossa.
 
T:Samuli
 
Eläkeläissoittaja
26.12.2015 12:16:57 (muokattu 26.12.2015 12:18:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Roland MC 808 olisi yksi mahdollinen laite minulle. Korkeintaan 350 € voisin maksaa tuosta ja VARMASTI kunnossa olevasta, en centtikään enempää, mielummin vähemmän.
Maltan odotaa tarjouksia tuostakin muiden ohella. Mikään pakkohankinta ei laite silti ole. :)
 
"Lippu korkealla ja tanko liukkaana" (Maantiesusi)
Eläkeläissoittaja
30.12.2015 13:22:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uusi Zoom R8 hankittu.Opiskellaanpa nyt sitä. :)
 
"Lippu korkealla ja tanko liukkaana" (Maantiesusi)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti