Muusikoiden.net
15.08.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Poistettava  |  Aihe: Kitarointi + jälkikasvu
1 2 3 4
tender.insanity
09.01.2014 10:36:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulipa tällainen mieleen, kun täälläkin perheellisiä kitaristeja pyörii. Mitenkäs perhe ja soittokuviot lutviutuvat toistensa ympärille?
 
Täältä löytyy 10kk kakara ja kaikki aika menee sen kanssa touhutessa kunhan töistä pääsee kotiin. Vielä tuo on viimeaikoina tupannut olemaan hankala saada yöunille, eli klo 16-22:30 on vauvan kanssa yhteistä touhuilua. Kyllä tuo päikkäriä vetelee, mutta tuolloin sitten usein istahtaa vain hetkeksi alas tai tekee niitä loppumattomia kodin askareita tai vaikkapa syö jotain.
 
Siinäpä ne päivät sitten meneekin ja välillä on todella pitkiä taukoja, ettei kitaraa edes näekään. Toisaalta, tulee sitten otettua kaikki irti kun saa vapaata perheen käydessä anoppilassa. Silloinkin tulee vain nauhoitettua ideoita, mitä on tullut sävelleltyä. Eli se pelkkä soittaminen on kyllä laskenut kuin lehmän häntä, soiton tasosta puhumattakaan.
 
Ei tässä nyt kirvestä ole kaivoon heitetty, kun syksyllä alettiin tekemään täyspitkää levyä, joka julkaistaan nyt keväällä. Kitaransoitto on vain ollut vähän niinkuin suorittamista tässä. Nauhoitteluissa ei paljoa improvisoida, kun on se 5min aikaa siitä kun painaa reciä, kun on paskavaippa taas täynnä :-p
 
Mitenkäs gnut?
 
Ramenia
09.01.2014 11:39:35 (muokattu 09.01.2014 11:41:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puoliso kovasti lupaili että sitä ei haittaa vahvarin kanssa soittaminen ja metallin popitus kajareilla. 2kk yhteenmuuton jälkeen kielsi käyttämästä vahvaria(eli multsarista äänikorttiin joutuu soittelemaan...) ja musiikkiakin piti kuunnella kuulokkeilla. Vähiin on jäänyt kitaransoitto sen jälkeen, kun en kovin hyvin siedä soittamista ilman vahvaria, sähkökitaraa pitää soittaa sähköillä että se kuulostaisi miltään eikä metalli ole metallia ilman säröä. Säröillä soittotekniikkaakin pitää sopeuttaa siihen virheiden helppoon kuulumiseen ja sen harjoittelu ei oikein onnistu ilman...
 
Onneksi pääsen taas muuttamaan yksineläjäksi piakkoin. Parisuhde ei näemmä sovi muusikolle kovin hyvin.
 
Edit: Eli ei sitä edes välttämättä jälkikasvua tarvitse soittoharrastusta haittaamaan.
 
Keihäsmies os. synahomostelija. Basismin ja takomisen musta lammas, kissanrääkkäykseen sähköjousella satunnaisesti syyllistyvä sekopää.
Tigerstedt
09.01.2014 11:48:14 (muokattu 09.01.2014 11:48:29)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan mukavasti on aikaa soitella, toki vähemmän kuin ennen. En ole silti kokenut rajoittavana tekijänä millään muotoa. Lapsi tykkää kuunnella musiikkia ja polkee tarvittaessa wahia, jotta räpellys peittyy. Kovat äänet ei haittaa ketään, päinvastoin.
 
The gum you like is going to come back in style.
Osteri
09.01.2014 12:12:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun kakrut oli pieniä niin soittaminen jäi aluksi vähemmälle ja sitten loppui kokonaan. Soittokamat lähti keltaisen pörssin ilmoituksella kuten se telkkä pöntöstä ja se oli sitten miehen elämä siinä. Valintakysymys.
15 vuotta taukoa koko hommassa ja sitten uudelleen pohdintaa. Tuli aikanaan tehtyä yhteiskuntarauhan takia tärkeitä valintoja ja päätöksiä. Noh, nykyään aikaa taas on enemmän ja homma sujunut hienosti taas viimeiset 10 vuotta.
 
Ottaa vaan pannuun, kun ei se jälkikasvu ole yhtään kiinnostunut soittamisesta.
Luulin siis satsaavani kasvatukseen, mutta pieleen vissiin meni...heh... ;-)
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
Ianuarius
09.01.2014 12:13:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tigerstedt: Ihan mukavasti on aikaa soitella, toki vähemmän kuin ennen. En ole silti kokenut rajoittavana tekijänä millään muotoa. Lapsi tykkää kuunnella musiikkia ja polkee tarvittaessa wahia, jotta räpellys peittyy. Kovat äänet ei haittaa ketään, päinvastoin.
 
Hehehehe, siinä on oikea meininki! :D +++
 
Itteä häirittee kaikki ylimääräset äänet, joten siinä mielessä olen tosi kiitollinen ettei avovaimo oo muusikko. Sit taas toisaalta sitä ei haitaa meikän ränkkääminen yhtään. Kerran oli isä käymässä kylässä ja miksailin jotain raitaa ja se oli sitä että 30 kertaa aina yhtä kertaa uudestaan ja uudestaan ja sit jotain 2 sekunnin pätkää repeatilla. Kysy muijalta että eikö sinua yhtään häiritte tuo?! :D
 
Sellasta täällä. Alkuperäiseen viestiin en osaa hirveänä vastailla kun ei ole lapsia eikä oikeastaan kyllä edes aikomusta hankkia. Eiköhän se siitä helpotu kun paskavaipat jää vähemmälle? Ehkä joskus jopa se 15 minuuttia aikaa istahtaa soittelemaankin. ;)
 
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. -Albert Einstein
pupuza
09.01.2014 14:22:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän nuo lapset tahtoo olla semmosia tapauksia, että kaikki mahdollinen harrastaminen vähenee kun vaipparuletti alkaa. Itsellä lapset 1v 11kk ja nuorempi 10kk. Sähkökitaran soittelu jää nykyään lähinnä ilta-aikaan. Ensin lapset yheksän aikaan nukkumaan sitten hetki avovaimon kanssa laatuaikaa, jonka jälkee lähetetään avovaimo nukkumaan. Tämän jälkeen ehtii reilu tunnin verran soitella ennen kuin väsy iskee.
 
Päivisin töitten jälkeen tulee akustinen napattua käsiin aika nopeasti jos lapset sattuu tyytymään hetkeksi omiin leikkeihin.
 
Krice
09.01.2014 17:25:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos miehille ei nykyisin jää aikaa kuin lasten hoitamiseen niin mitä ne naiset tekee?
 
Funkånaut
09.01.2014 17:27:39 (muokattu 09.01.2014 17:28:14)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Jos miehille ei nykyisin jää aikaa kuin lasten hoitamiseen niin mitä ne naiset tekee?
 
Kysy porukoiltas, kun ens kerran haet ruokaa keittiöstä.
 
"Se on kyllä helevetin hyvä asia että sie oot pasisti etkä laulaja" - Karvamammutti Kuuntelen tämmöistä
Presidentti
09.01.2014 23:30:53 (muokattu 13.01.2014 16:26:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Funkånaut: Kysy porukoiltas, kun ens kerran haet ruokaa keittiöstä.
 
Otapa plussaa.
 
"Linkkejä artikkeleihin tai tutkimuksiin, joissa Hulkon muusikon uran näytöt todetaan merkittäviksi" -Jazzmies
Krice
10.01.2014 00:34:00 (muokattu 10.01.2014 00:37:30)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Funkånaut: Kysy porukoiltas, kun ens kerran haet ruokaa keittiöstä.
 
Jos olisit joskus tehnyt itse ruokaa niin tietäisit, että siihen ei mene koko päivää. Lisäksi kaikki jotka naljailevat voivat vastata siihen kysymykseen, että koska kokkasivat muille ruokaa. Itse tein toissapäivänä.
 
Sjömanni
10.01.2014 00:43:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma harrastuspohja on enimmäkseen sitä, että töissä merillä on aikaa ja rauhaa soittaa. Hellasärö ei tuolloin haittaa. Kotona on aina kuulemma volume liian kovalla vaikka sähkiksen kielet räpisevät vahvarin soundin yli. Muuta häiriötä on päivisin muutenkin siinä määrin, että menee vaan rämpyttelyksi eikä pysty keskittymään harjoittelemiseen.
 
Lapset 5- ja 6-vuotiaita, joten jaksavat valvoa kahdeksaan tai yhdeksään. Sen jälkeen yleensä laatuaikaa, eli kitara töllöttää sohvan vieressä telineessä. On onneksi aikoja kun vaimo on töissä ja lapset tarhassa ja eskarissa. Silloin iskä yleensä soittelee rauhassa.
 
Nyt sentään sain pidettyä uuden vuoden lupaukseni ja varasin elämäni ensimmäisen kerran soittotunteja kehittyäkseni myös kotioloissa.
 
Ylipäätään ostin ensimmäisen kitarani lasten syntymän jälkeen. Siten en voi peilata nykyistä tilaa aikaisempaan soittamisen määrän suhteen.
 
"Onko niin että vain Heinz ketsuppi, Lipton ja Madonna selviävät vuosikymmenestä toiseen?" nimim. Vihdoinkin, IL
Carlsberg
10.01.2014 02:21:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä alle puolivuotias tapaus yhdistettynä iltavuorotyöhön aiheuttaa sen, että soittelut ajoittuu lähinnä vapaapäiviin (joita onneks on suht hyvin työvuorojen pituudesta johtuen). Suuremmat vahvistinhaaveet oon jo unohtanut ja tyydynkin soittelemaan pikkukajareilla. Ja tämäkin siis vain lapsen ollessa hereillä ja olettaen, että on yleensä vapaata aikaa kotiaskareiden jälkeen. Päikkäreiden aikaan kuulokkeilla sitten...mutta niinku joku jo totes, ei oo ihan sama homma. Olkkarissa on kyllä pari kitaraa aina valmiina käden ulottuvilla, että saa pahimmat paineet purettua nopeesti.
 
Jkob
10.01.2014 07:18:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meillä tuli poika kotiin vähän vajaa kolme kuukautta takaperin ja onhan siinä soittelu jäänyt taka-alalle.
Töistä päästyä ei ehdi istahtamaan edes kunnolla vaimoa palvellessa ja kotia siivotessa sekä vaunuja lykkimässä. Päiväunien aikaan pyrin sitten seurustelemaan äidin kanssa. Kodin leikkimisen ohella olen kyllä ehtinyt miettimään miten sen kitaransoiton (sekä laulun) harjoittelun pyrin järjestämään:
 
Tällä hetkellä poika menee yöpuulle äidin kanssa viimeistään kello 22 joten siinä olisi about tunti hyvää aikaa soitella. Sähköisesti ja kuulokkeilla tosin ja akustinen kitara olisi lähempänä sydäntä mutta ei auta tällä hetkellä. Aamulla taas poika nukkuu kahdeksaan äidin kanssa joten siitäkin saisi tunnin treeniaikaa kuudesta seitsemään. Toki olen pirun huono heräämään ennen kuin aivan pakko on joten jäänee haaveeksi.
 
Laulamista sitten voi harjoitella vaunuja lykkiessä ja varmistaessa ettei muita ihmisiä ole näköpiirissä.
Tärkeintä tässä taitaakin olla harjoittelun laatu eli kylmästi lukujärjestyksen tekeminen. Vaikka 15 minuuttia kerrallaan tekniikkaa, teoriaa, biisien tekemistä, biisien treenailua jne.
 
Wanking is timeless
tender.insanity
10.01.2014 08:16:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No hyvä etten ole ainoa tämän "ongelman" kanssa. Tai eipä tässä nyt mitään ongelmaa ole, kun on tuo lapsi kuitenkin huomattavasti tärkeämpi asia kuin kaikki kitarat yhteensä.
 
Meidän tyttö kyllä tykkää musiikista tosi paljon, että eiköhän siitä kova hevitiluttaja vielä koulita.
 
On sitä tullut istuskeltua lattialla akustisen kanssa lapselle soitellen, mutta eipä siitä mitään tule kun pitää koittaa, mahtuuko akustinen suuhun :-p
 
GuitarManiac32
10.01.2014 10:13:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meikäläiselläkin kitaran soittaminen kotona lopahti lähes täysin, kun ensimmäinen tyttö syntyi n. 5 vuotta sitten. Onneksi on bänditreenit kerran viikossa ja jonkin verran keikkoja vuodessa. Nyt olen kokeillut, kiinnostaako tyttöjä kitaran soittaminen, mutta enemmän tuntuu kiinnostavan koskettimet ja laulaminen :D Mutta ainakin musiikista tuntuvat tykkäävän kovasti.
 
Ilelee
10.01.2014 11:13:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tutulta kuulostaa.
 
Puhun nyt päivätyössä käyvän harrastelijan näkökulmasta, pojalla ikää nyt 3.5v. Pari realismia tähän alkuun, pienen lapsen kanssa aikaa on vaan yhteen harrastukseen, jos sitä haluaa tehdä aktiivisesti ja silloinkin sen sosiaalielämän voi unohtaa väliaikaisesti. Pitää siis priorisoida mikä on itelle tärkeintä elämässä sillä hetkellä, joka paikkaan ei ehdi.
 
Oikeastaan alusta lähtien sovittiin puolison kanssa niin että kerran viikossa saa olla soittotreenit bändin kanssa, eli vaimo tai sitten joku isovanhempi hoitaa silloin penskaa. Varsinaista kotiintuloa-aikaa ei silloin ole, että saa soittaa rauhassa. Muuten soitot jää sinne iltoihin, usein myöhäisiin. Onhan se välillä tosi rankkaa kun on illalla väsynyt ja tekis mieli vaan romahtaa sohvalle tuijottaa telkkua... kaiken uuden opettelu on raskasta väsyneenä. Onneks mulla sattu olemaan motivaatio sen verran korkeella, että se ei tuottanut liikaa ongelmia.
 
Tilanne hieman elää kun penska kasvaa ja tulee eri jaksoja. Me ollaan aika pitkään pyritty mahdollisuuksien mukaan vuorotteleen penskan iltatoimia ja nukutushommia. Eli toinen saa aina vähän enemmän aikaa niinä iltoina kun ei sitä tarvitse tehdä. Yhdessä yritetään vaimon kanssa viettää aikaa silloin tällöin, kunhan ehtii ja usein lähinnä viikonloppuisin.
 
Sellaista se vähän on, mutta nämä on näitä jaksoja elämässä jotka menevät yllättävänkin nopeasti ohi.
 
YarZoo
10.01.2014 12:19:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olette kyllä hienoja vanhempia lapsillenne ja onhan nuo puolisotkin huomioitu perin mallikkaasti. Tietysti asiassa auttaa se jos soittojutut on pääosin harrastusasteella.
 
Aiemminhan tämä meni vähän silleen että soittajat ehtivät tutustua lapsiinsa sitten kun olivat toipumassa ensimmäisestä ohitusleikkauksestaan, tuossa about kolmeseiskana.
 
S.N.A.F.U
kekkuliheikki
10.01.2014 12:26:17 (muokattu 10.01.2014 12:26:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla 3 ja 6-vuotiaat.
 
Yhdeksan jalkeen illalla alkaa soittoaika. Mutta on myos nainen kuvioissa joka vaatii huomiota ja vaimon kanssa pitaa viettaa aikaa. Onneksi vaimo on huomannut, etta jos en saa tarpeeksi treenaus/levytysaikaa alkaa menna hermot ja antaa minun soitella.
 
Nyrkkisaanto on se, etta kun tulee jalkikasvua se soittoaika 'lainataan' yleensa younista. Aikaisemmin nukuin yli 8 tuntia ja nyt mennaan 5-6 tunnin younilla.
 
En allekirjoita.
tender.insanity
10.01.2014 13:25:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kekkuliheikki: Mutta on myos nainen kuvioissa joka vaatii huomiota ja vaimon kanssa pitaa viettaa aikaa.
 
Paha yhtälö. Tietääkö vaimo tuosta kuvioissa olevasta naisesta?
 
kekkuliheikki
10.01.2014 18:35:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tender.insanity: Paha yhtälö. Tietääkö vaimo tuosta kuvioissa olevasta naisesta?
 
Maassa maan tavalla. Tama on ménage a trois.
 
En allekirjoita.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti