Muusikoiden.net
23.10.2018
 

Klassinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: miksi suomalaisten säveltäjien sinfonioita ei soiteta?
1 2 3
PVC
04.09.2017 16:03:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

megatherium: En tunne juoruja enkä voi kaikkea muistaa. Mozart maailmankaikkeuden korkeimpana älynä ja nerona sekä klassinen taidemusiikki edustavat korkeinta ja ainoata tosi jumaluutta koko maailmankaikkeudessa mitä kuvitella saattaa eikä mitään voi verrata sen absoluuttisuuteen mielikuvitusolennoista puhumattakaan.
 
Se on kokonaan oma psyykkinen maailmansa omalla abstraktilla tasollaan kaiken aineellisen ja verbaalisen yläpuolella ja ulottumattomissa jotka ovat vain kalpea varjo sen mittaamattomasta syvyydestä ja alati läsnäolevasta suuruudesta ja korkeudesta, musiikin sisimmästä olemuksesta, jonka tunnustan ainoaksi jumalaksi musiikin puhtaasti henkiseksi ja aineettomaksi mutta todella olemassaolevaksi maailmaksi jolla on avain ihmisen pyhimpään ja sisimpään psyyken ja sielun maailmaan ja korkeimmanasteisiin psykofyysisiin tiloihin jotka olen sisimmässäin kuten vain harvat ja valitut kultivoituneet taidemusiikin diletantit voimakkaasti kokenut.
 
Pyrin jo aikoinaan pääsemään sivariin vetoamalla mozartin ja kumpp. Jumaluuteen vakaumusta tiedusteltaessa ja tentattaessa mutta sitten tuo pykälä poistui ja sivariin pääsi kuka vain jos halusi.
Räpin rytminen puhelaulu edustaa viihdemusikin muotona alakulttuuria.

 
Jees mutta jos Mozart maailmankaikkeuden korkeimpana älynä ja nerona edustaa vastapainoa viihdemusikin ja alakulttuurin taannuttaville muodoille niin mitä mieltä olet tosta kun Sonaatit ja partitat viululle, Bach. Alina Ibraginova soittaa. Elikkä kun sanotaan että neiti Ibraginova on yhtä hyvä kuin yli 100 vuotta sitten eläneet tarunomaiset viulistit. Ja mikseivät Moxartiuksen viulusonaatit vai onko niitä edes ole niin hyviä kuin Bachin.
 
PVC
04.09.2017 16:08:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PVC: Jees mutta jos Mozart maailmankaikkeuden korkeimpana älynä ja nerona edustaa vastapainoa viihdemusikin ja alakulttuurin taannuttaville muodoille niin mitä mieltä olet tosta kun Sonaatit ja partitat viululle, Bach. Alina Ibraginova soittaa. Elikkä kun sanotaan että neiti Ibraginova on yhtä hyvä kuin yli 100 vuotta sitten eläneet tarunomaiset viulistit. Ja mikseivät Moxartiuksen viulusonaatit vai onko niitä edes ole niin hyviä kuin Bachin.
 
Siis jos otetaan yksi säveltäjä per instrumentti. Bach ja viulu päihittää moxartin murskalukemin, ikään kuin Saksa voitti Brasilian futiksen 2014 MM-kisoissa. Tai jos otetaan säveltäjä per klavieeri. Taas Bach päihittää moxartin murskalukemin.
 
megatherium
04.09.2017 16:24:52 (muokattu 04.09.2017 22:35:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PVC: Siis jos otetaan yksi säveltäjä per instrumentti. Bach ja viulu päihittää moxartin murskalukemin, ikään kuin Saksa voitti Brasilian futiksen 2014 MM-kisoissa. Tai jos otetaan säveltäjä per klavieeri. Taas Bach päihittää moxartin murskalukemin.
 
Mozart on suvereenisti bachia suurempi ja vaikuttavampi, murskaavan ylivoimainen säveltäjä myös parhaissa viulusonaateissaan, mm. A,e ja B, ihmiskunnan suurimpana nerona jonka musiikki on parhaimmillaan aistein tajuttavan soivan materian tai ilmiön sijasta korkeimmanasteisen transkendentaalisen ja transsinomaisen psykofyysisen tilan heijastumaa siis puhdasta sublimoitunutta ja objektivoitua tunnetta joka saattaa vastaanottajan kokonaan toiseen ja korkeampaan sisäiseen sielulliseen tilaan joka voi olla käsittämättömän musertava. Tähän bach ei kykene vaan jää emotionaaliselta vaikutukseltaan puolitiehen. Sitä sisintä poltetta ja valovoimaista pätsinomaista hehkua jota mozart parhaimmillaan tarjoaa vastaanotttavaiselle ja keskittyneelle kuulijalle bach ei tavoita vaan mozart on jo ajallisista syistä korkeammalla tasolla.
 
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
PVC
05.09.2017 12:37:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

megatherium: Mozart on suvereenisti bachia suurempi ja vaikuttavampi, murskaavan ylivoimainen säveltäjä myös parhaissa viulusonaateissaan, mm. A,e ja B, ihmiskunnan suurimpana nerona jonka musiikki on parhaimmillaan aistein tajuttavan soivan materian tai ilmiön sijasta korkeimmanasteisen transkendentaalisen ja transsinomaisen psykofyysisen tilan heijastumaa siis puhdasta sublimoitunutta ja objektivoitua tunnetta joka saattaa vastaanottajan kokonaan toiseen ja korkeampaan sisäiseen sielulliseen tilaan joka voi olla käsittämättömän musertava. Tähän bach ei kykene vaan jää emotionaaliselta vaikutukseltaan puolitiehen. Sitä sisintä poltetta ja valovoimaista pätsinomaista hehkua jota mozart parhaimmillaan tarjoaa vastaanotttavaiselle ja keskittyneelle kuulijalle bach ei tavoita vaan mozart on jo ajallisista syistä korkeammalla tasolla.
 
Oo höpsimäti. Bachin murskaava paremmuus on tosiasia. Senhän todistaa esim. J. S. Bach - Matthäus-Passion - W. Mengelberg (1939). Siinä on just sitä puhdasta sublimoitunutta ja objektivoitua tunnetta joka saattaa vastaanottajan kokonaan toiseen ja korkeampaan sisäiseen sielulliseen tilaan kaikkea sitä mitä hienostelevalta kikattavalta Moxartilta puuttuu.
 
https://www.youtube.com/watch?v=K18WgNy6QG8
 
megatherium
05.09.2017 23:35:02 (muokattu 08.09.2017 21:01:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PVC: Oo höpsimäti. Bachin murskaava paremmuus on tosiasia. Senhän todistaa esim. J. S. Bach - Matthäus-Passion - W. Mengelberg (1939). Siinä on just sitä puhdasta sublimoitunutta ja objektivoitua tunnetta joka saattaa vastaanottajan kokonaan toiseen ja korkeampaan sisäiseen sielulliseen tilaan kaikkea sitä mitä hienostelevalta kikattavalta Moxartilta puuttuu.
 
https://www.youtube.com/watch?v=K18WgNy6QG8

 
Oo höpsimäti. Eihän se ole edes musiikkia pianolle ja viululle josta juuri oli puhe. Mozartin suuret aariat ja oopperat ovat äärettömästi bachin passiota ja sen monorytmisiä ja vain yhtä affektia kerrallaan käsitteleviä aarioita uskottavampia, vaikuttavampia ja musertavampia emotionaalisessa ja draamallisessa voimassaan ja psykologiselta vaistoltaan jota bachilla ei ole lainkaan.
 
Mozart edustaa korkeakulttuurisia hyveitä korkeimpana nerona ja älynä kun räppi alakulttuuria monotonisena rytmisenä puhelauluna joka ei vaikuta syvästi tunteisiin.
 
Mozartkin on, vaikkakin syvimpiään myöten vain aniharvojen klassisen taidemusiikin diletanttien käsittämänä, tosiasiallisesti ihmiskunnan suurimpana nerona ja maailman olemuksen ilmaisevana puhtaana älynä suvereenisti äärettömän paljon suurempi ja merkittävämpi historiallinen hahmo sävelteostensa teoreettisilla saavutuksillaan ja niiden vaikutuksellaan säveltaiteessa ylivertaisina psyykkisinä suorituksina kuin joku jeesuksen kaltainen moraalisaarnaaja joka ei itse ollut mikään luova nero ja jonka vähät sanatkin ovat vain toisen käden muistiinmerkitsemää perimätietoa jonka autenttisuuskin on kyseenalainen niiden sisällöllisestä totuusarvosta nyt puhumattakaan kirjoitusten vertauskuvallinen allegorinen luonne ja kohdeyleisön reseptiokyky huomioon ottaen kansanrunouden ja kansanmetafysiikan piiriin kuuluvana sekundaarisena ideologisen kirjallisuuden tuotteena.
 
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
PVC
06.09.2017 19:20:39 (muokattu 10.09.2017 23:46:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ei mittään
 
megatherium
08.09.2017 22:20:46 (muokattu 12.09.2017 02:35:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ei sanottavaa
 
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
PVC
09.09.2017 19:44:53 (muokattu 10.09.2017 23:46:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ei mittään
 
megatherium
13.09.2017 16:10:33 (muokattu 13.09.2017 20:18:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

suuri saksalainen kirjailija Goethe kuuli mozartissa muka hukkaan menneen kyvyn ilmaista kaikkea luotaantyöntävää ja kauheata. Hän kuuli ilmeisesti muutakin. Objektiivisesti kauniin ohella hän kuuli sen laajan tunnerekisterin ja ilmaisuasteikon hallinnan jonka avulla mozart operoi oopperahahmoillaan. Goethen mielestä mozartin olisi pitänyt säveltää faust. Goethe jäi kaipaamaan beessäkin niitä ekspressiivisiä ominaisuuksia joita hän mozartissa tunnusti olevan. Neron ei tarvitse olla kuitenkaan nero myös reseptiokyvyltään josta todistaa jo se että goethe piti zelteriä laulusäveltäjän ihanteena schubertin sijaan jonka erlkönigistä hän ei aluksi juuri välittänyt mutta tunnusti sen lopulta mestariteokseksi herkässä tilassa. Schubert oli myös se joka eräiden liedien ohella sävelsi jo nuorena kohtauksen goethen faustista szene aus faust joka harmonisessa rohkeudessaan ennakoi jo wagneria. Lieneekö mefistoteles itse opettanut schubertia?
 
Don giovannissa musiikillinen luonnehdinta saattaa juuri yltää niihin edellä kuvattuihin musiikkiin valettuihin objektivoituihin tunnetiloihin jotka mozartin kaltainen nero on objektiivisena sieluntilana nautinnoksemme loihtinut naissankarin vietellessä komendantin tyttären donna annan ja joutuessaan miekkailemaan komtuurin kanssa tai vieteltellessään masetton kihlattua zerlinaa erikoislaatuisen viettelevän la ci darem la mano-dueton A duurissa tai I-näytöksen finaalin tanssiaiskohtaus jossa viva la liberta kaikuu häikäisevän uljaasti ja donin riuhtaistessa zerlinan sivuhuoneeseen josta hän pääsee murtamaan tiensä ulos väkijoukon estelyistä huolimatta. Kohta jossa kolme erirytmistä tanssia soi synkronisesti, mukana kaikuvat myös menueton sävelet, hämmästyttää rohkeudellaan. Oliko mozart myös polyrytmiikan pioneeri? Leporelloksi naamioitunut don tosin pieksee masetton jota zerlina lohduttaa aariassaan.
 
Oopperan huikeassa loppukohtauksessa ennen komtuurin patsaan saapumista don julistaa ettei hän halua kuulua vain yhdelle naiselle vaan hän haluaa kuulua kaikille joka tekee donna elviran epätoivoiseksi ja sankarin uhma leporellon surulliseksi.
 
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
PVC
13.09.2017 16:34:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

megatherium: suuri saksalainen kirjailija Goethe kuuli mozartissa muka hukkaan menneen kyvyn ilmaista kaikkea luotaantyöntävää ja kauheata. Hän kuuli ilmeisesti muutakin. Objektiivisesti kauniin ohella hän kuuli sen laajan tunnerekisterin ja ilmaisuasteikon hallinnan jonka avulla mozart operoi oopperahahmoillaan. Goethen mielestä mozartin olisi pitänyt säveltää faust. Goethe jäi kaipaamaan beessäkin niitä ekspressiivisiä ominaisuuksia joita hän mozartissa tunnusti olevan. Neron ei tarvitse olla kuitenkaan nero myös reseptiokyvyltään josta todistaa jo se että goethe piti zelteriä laulusäveltäjän ihanteena schubertin sijaan jonka erlkönigistä hän ei aluksi juuri välittänyt mutta tunnusti sen lopulta mestariteokseksi herkässä tilassa. Schubert oli myös se joka eräiden liedien ohella sävelsi jo nuorena kohtauksen goethen faustista szene aus faust joka harmonisessa rohkeudessaan ennakoi jo wagneria. Lieneekö mefistoteles itse opettanut schubertia?
 
Tossa sulle Schnittken Faust kantaatti Alfred forever!
 
https://www.youtube.com/watch?v=dR78SQeRiC4
 
musamies
09.10.2017 17:11:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

megatherium: Mozart edustaa korkeakulttuurista säveltaidetta ihmiskunnan korkeimpine ideaaleineen räpin alakulttuuriseen monotoniseen rytmiseen puhelauluun verrattuna
 
Näkisin ja kuulisin, että Mozartin ja räp:in vertailu on kun vertailisi kumpi on parempi, betonimylly vai pyykkikone - kummatkin toki pyörii, mutta eroja on liikaa, jotta vertailu olisi mielekäs.
 
Suomalaisten säveltäjien sinfoniat voivat olla vähäisesti esitettyjä jos "sinfoniamarkkinat" on täynnä, eikä yleisö toivo kovin nopeaa uudistumista.
 
Sinfonioiden monipuolisuutta ei edistä kun ne vaatii raskasta koneistoa ja aika paljon rahaa ympärilleen.
 
megatherium
16.10.2017 19:51:33 (muokattu 16.10.2017 22:29:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Näkisin ja kuulisin, että Mozartin ja räp:in vertailu on kun vertailisi kumpi on parempi, betonimylly vai pyykkikone - kummatkin toki pyörii, mutta eroja on liikaa, jotta vertailu olisi mielekäs.
 
Suomalaisten säveltäjien sinfoniat voivat olla vähäisesti esitettyjä jos "sinfoniamarkkinat" on täynnä, eikä yleisö toivo kovin nopeaa uudistumista.
 
Sinfonioiden monipuolisuutta ei edistä kun ne vaatii raskasta koneistoa ja aika paljon rahaa ympärilleen.

 
Mutta jos omaa aitoa kiinnostusta musiikillista kulttuuriperintöään kohtaan ei liene mikään suuri taloudellinen uhraus eikä vaiva levyttää ja taltioida kunnianhimoisille levytysprojekteille potentiaalisesti suunnatulla ja myönnettävällä sponsorituella suomalaisten kaanonin katveeseen unohdettujen tai vähemmän esitettyjen historiallisten säveltäjien sinfoniatradition helmiä jälkipolvien virvoitukseksi ja musiikilliseksi sivistykseksi ja nautinnoksi maksaen tällä tavoin monin kerroin pienen taloudellisen uhrauksensa takaisin kansansivistystyöhön panostamalla etteivät melartinit, tuukkaset, saikkolat, aaltoset, fougstedtit, pesoset, rannat, isacssonit, härköset, marttiset, karjalaiset ja leiviskät ja monet muut jäisi vain nimiksi pölyttyneiden historiankirjojen lehdille sillä koen useimpien heidän monumentaalisessa sinfonisessa muotoarkkitehtuurissaan sellaista emotionaalista voimaa ja hehkua jota populaarimman siben frigidi kolmisävelaiheista punottu sinfoninen muotokieli, mosaiikki ja syntaksi ei juurikaan tarjoa klisheemäisessä kitchissään.
 
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
musamies
16.10.2017 21:52:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

megatherium: suomalaisten kaanonin katveeseen unohdettujen tai vähemmän esitettyjen historiallisten säveltäjien sinfoniatradition helmiä jälkipolvien virvoitukseksi ja musiikilliseksi sivistykseksi ja nautinnoksi antaen tällä tavoin monin kerroin pienen taloudellisen uhrauksensa takaisin kansansivistystyöhön panostamalla etteivät melartinit, tuukkaset, saikkolat, aaltoset, fougstedtit, pesoset, rannat, isacssonit, härköset, marttiset, karjalaiset ja leiviskät ja monet muut jäisi vain nimiksi pölyttyneiden historiankirjojen lehdille
 
Tästä olemme samaa mieltä, sitä toivon aikaisempien sukupolvien musiikillisille aikaansaannoksille, että niiden monimuotoisuus säilyisi jatkossakin.
 
santakasa
20.10.2017 16:05:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kirkkonummella soitettiin Leevi MAdetojan toinen sinfonia. Oli hienon kuuloinen ja suosittelen tutustumaan.
 
Koska sormeni ovat lyhyet, olen keksinyt omia twistejä omalle motoriikalleni. - mace2691
megatherium
20.10.2017 17:51:18 (muokattu 26.10.2017 03:25:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

santakasa: Kirkkonummella soitettiin Leevi MAdetojan toinen sinfonia. Oli hienon kuuloinen ja suosittelen tutustumaan.
 
Se lienee melartininkin ohella niitä harvoja postromanttisia tai kansallisromanttisia sinfonioita joita suomessa frigidin ja umpitylsän siban ohella ylimalkaan vielä esitetään ja olen itsekin ollut pakahtua sen ensiosaa levyltä kuunnellessa.
 
Minulta taisi laukussa töhriintyä hieman tuo merille haitalllinen muovikalvo rikkinäisen jogurttipurkin tahrimana kirjastoon cd levyjä roudatessain jota en sentään heittäisi vessanpönttöön ettei se menisi tukkoon ja menettäisin hapot käydessäin alvariinsa kellarin vessassa paskalla rappuja eestaas ravatessa jota en tietenkään halua varsinkaan kun ahtaan aamutakin päälle pukeminen on niin hankalaa.
 
Pumppuauto firma vain oli antanut täysin perätöntä ja valheellista tietoa ilman mitään konkreettisia todisteita pöntön tukkeutumisen syystä että olin muka heittänyt sinne kuulumatonta materiaalia mikä ei pidä ollenkaan paikkaansa kuten sekään että joku kiesus on jonkun parrakkaan taivaissa asuvan ukon jälkikasvua mutta lavuaarin päällä olleet talousjätteet ja vessan senhetkinen heikohko siisteystilanne olivat antaneet tilanteesta väärän kuvan ja johtaneet harhaan.
 
mozart on suurin korkein ja jumalaisin nero ja olio. On mulla muuten paidallekin usein roiskunut jogurttia muttei sentään pönttöön. Sain jo relevanttia informaatiota vuosia sitten ettei pöntöön pidä pistää edes talouspaperia jota kehotusta olemmekin kuuliaisesti siitä lähtien noudattaneet.
 
Minulta saattaa vain kulua kokonainen rullakin wc paprua paskalla käydessä kun yletön vitamiinien syönti pitää vatsan jatkuvasti löysänä ja voit arvata miten paljon vaivaa ja paprua kuluu persposkille törähtäneen ripulin pyyhkimiseen niin että pönttökin meinaa tukkeutua ja onkin jo tukkeutunut monta kertaa aiemminkin. Saattaa myös olla että talon viemäriputkisto on paikoin tavallista ohuempaa standardia tai kauempana on joku solmukohtta johon jätteet jäävät jumiin koska useita metrejä pitkä vaijerikaan ei ulottunut viimeistä edelliseen tukokseen saakka.
 
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti