Muusikoiden.net
11.12.2016
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Klassinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: konservatiivi ja avantgardisti
1
megatherium
27.11.2016 17:44:00 (muokattu 01.12.2016 22:54:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siinä missä erik gustav erkki melartin on kuudennessa sinfoniassaan ja etenkin sen avauosassa uusia uria aukova pioneeri ja eteenpäin katsova uudistaja, kulkiessaan ikään kuin ajassa eteenpäin, ensimmäisenä suomessa mahlerilta saatujen vaikutteiden lisäksi kohti modernistista ilmaisua , klustereilla, polyrytmiikalla, atonaalisesti sävyttyneillä jaksoilla jne., matkaa ainolan isäntä modaalisella d-doorisella ilmeeltään lähes kamarimusiikillisella kuudennellaan ajassa kauaksi taaksepäin historian hämäriin palestrinan aikuista renessanssia ja mozartin klassismia plagioiden. Hän kysyikin: eikö siinä ole hieman mozartia?
 
Melartin eksperimentoi hetkittäin 3. Sinfoniassaan hitaan osan puhallinten sointijatkumolla schönbergin kehittämää klangfarben melodieta tai omasta intuitiostaan.
 
Kuvitelkaa mikä ero: melartin, tuo rohkea ja profeetallinen uudistaja ja ainolan sikari, tuo taantumuksellinen konservatiivi. Melartin Aino-ooppera on post-wagneriaaninen ja marjatta legenda viittaa 60 luvun kenttätekniikkaan saakka.
 
Pop-musiikki on kuitenkin surkeinta sekundaa mitä on koskaan sävelletty.
 
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
megatherium
05.12.2016 18:24:34 (muokattu 10.12.2016 22:06:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mozart on tunnetusti musiikillisen älynsä ylimäärällä kaikkien kultivoituneiden diletanttien objektiivisessa käsityksessä jo pelkällä nimellään erikoisen kirkastuneen reseptiivisen mielentilan aikaansaaden koko maailmankaikkeuden korkein ja ylistetyin olento hänen taiteensa luoman vertaansa vailla olevan tahdon ulos tajunnasta tungetuksi tulemisen korkeimmanasteisen transsinomaisen transsendentaalisen psykofyysisen suggestiivisen olotilan kautta tiedoitsemisen puhtaana ja absoluuttisena subjektina sekä henkilönä suoranainen ihme itsessään joka pystyy levittämään täyttymystään kuten ei kukaan muu vielä 200 vuotta eksistenssinsä jälkeenkin. Mitään mozartin nerouden vertaista ei ihmiskunta ole koskaan aiemmin eikä myöhemmin saanut kokea. Mitkään mielikuvitus-ja satuolennot eivät hänelle luonnollisestikaan pärjää kuten eivät kenellekään muullekaan tosi taiteilijalle joiden luomukset ilmaisevat maailman olemuksen ilmentäen korkeimpia totuuksia joita vain harvat kultivoituneet intellektuellit ymmärtävät.
 
Kun jotkut vain julistavat jostakin epämääräisestä tuonpuoleisessa odottavasta paratiisista on mozartin taide itsessään se korkein ajateltavissa ja kuviteltaviissa oleva paratiisi, sublimoitunut valon ja rakkauden tunne, johon samastuessaan vastaanottaja menettää oman minuutensa ja hän sulautuu ja uppoutuu musiikkiin valettujen puhtaan mielteen alueelle heijastuneiden objektivoitujen tunteiden ja tahdonliikkeiden makrokosmokseen näiden ottaessa hänet kokonaan valtoihinsa älyn mukaisia tahdonliikkeiden vastineita, vaan ei todellista tuskaa tai mielihyvää, siis tahdonliikutusta itseään, kiihdyttäen ja hänet valtaa sanoinkuvaamattoman valtava valohehkuinen sähkömagneettinen energiakenttä koko muun maailman kadotessa tajunnasta kun hänen objektistaan tulee ainoa realiteetti ja hän kokee jotakin ylimaallista jota ei muuten ole mahdollista kokea. Beethoven lähimpänä.
 
Mutta vaikka melartinilla on teoksissaan ekspressionistisia vaikutteita huomattavasti enemmän kuin mitättömällä ainolan sikarilla, ratkaisevaa on kuitenkin hänen taiteensa kyky synnyttää uusia eksistenssin muotoja ja ennen kaikkea sinfonioiden ynnä muiden keskeisten orkesteri-ja vookaliteisten emotionaalinen syvyys, voima ja hehku sekä teemojen ekspressiivinen melodinen kauneus, jolla hän kohoaa korkealle ainolan sikarin yläpuolelle hienostuneena taiteilijana, jonka musiikki ei taivu eikä sovellu valtiolliseen edustamiseen ja protokollan mukaiseen viihdyttämiseen karelian alla marcian tyylisen vulgaarimman hömppäviihteen tavoin jääkärimarssin sentimentosta nyt puhumattakaan.
 
Mun ylim. hallintoneuvos, virkaylioikeuden sihteeri, lue: tuomari, ( hoiti itse koko virkaylioikeutta) suojelujohtaja ja VT kansliapäällikkö faija oli vaan siel kirkossa korkeimman valtionjohdon kanssa, jonne monet taviksetkaan ei pääse , sillon aiempien pressojen kaudella 612 pressan valitsemille virkaylioikeuden 6 tuomarille annetuilla kutsukorteilla (jolloin pikkupoikia ja köyhälistöä linnassa oli nykyistä vähemmän) vaikka sil oli samat prenikat ja vähän hienommatkin( plus valkosen ruusun ritarikunnan ansiomerkki kultaristein ja XXX ynnä vapauden mitalit ja tämmöset kunnia isänmaa sun muut plus kho:n suojelujohtajan ja työsuojeluvaltuutetun luottamustoimista mm. väestösuojelumitali nauhoineen mussun mussun etc)kun monella linnan veteraaneilla( mut ei kuulunut liittoon eikä anonu hänelle kuuluneita invalidikorvauksia haavoittumisestaan sakemannien luodista sormeen lapin sodassa vähätellen korvauksia pieniksi)plus et se oli vaan viel vitusti korkeemmassa virassakin kun monet näistä metsäläisistä landepaukuista ja mutsikin oli aseman ääntä, ulkomaan osaston vastaava ja näyttelijätär prenikkoineen , mutteivät smolnaa, valtioneuvoston juhlahuoneistoa, lukuunottamatta koskaan olleet kutsuttu linnaan vaikka sinne päässee nykyään kuka tahansa nuoren polven urheilijan tuntematon heilakin tai puoliso vaikkei omaisi edes mitään korkeaa virkaa, ansioita, titteliä tai arvonimeäkään, pelkkänä opiskelijana vain puhumattakaan invalidien avustajista ja ilmeisesti vaikka joku siivooja tai toimistosihteeri jos sattuu olemaan jonkun linnaan kutsutun proffan puoliso.
 
Sitä vaan niinku mennään hallintoneuvosten ohi linnaan tosta vain. Sanoisinko onpahan paksua, sillä niin pitkän uran ansioitunut isukkikin valtiolla oli tehnyt. Ja paskaa palkaksi. Tämmöisiä vääryyksiä saamme yhteiskunnassa kokea sen lisäksi että leikataan köyhiempien perusturvaa. Onkohan se eu ydinturvallisuus hankkeiden johtava asiantuntija broidi jo käynyt linnassa? isukilla oli oikean käden etusormi koukussa kun saksalaisten luoti katkaisi siitä jänteen lapin sodassa. vaikea kätellä. Edit. Tais ollakin vasen.
 
Mutta 800 laukausta minuutissa painoivat taivaalle it tykillä kun vanjan sturmovikit* hyökkäsivät kohti kaikilla konekivääreillä nokka punaisena tulittaen ja 2 sai pudotettua it tykin tähtääjänä välillä itsekin ampuen toisen koneen räjähtäessä ilmassa. Iskän mukaan siis 2 mitä muistan, voi olla enemmänkin. Joku pommikone syöksyi alas ammuttuna järveen kun muuan sotilas oli kalassa ja kiireesti souti sieltä pois.
 
Polvet löi loukkua ja setsuuria it:n jylyssä hän kertoi. 19 v. Oli hän. Nuori kapteen kaatui ammuksen räjähdettyä piipussa kun ei kypärää. Syvärillä nääs. Koirinoja mäkrätjärvi. Ilmavoimien mestari 800 metrillä 1945. A luokan urheilija. Hämeenlinnan tarmo. Siis linnassa kuitenkin mutta vain hämeen linnassa.
 
6 kilometrin maastojuoksun hämeenpiirin mestari. Vr Etelä suomen piirin mestari 1500 m. Hämeenlinnan tarmon mestari 800 m. Myös mestari 800 metrillä hakaa vastaan seurojen välisissä. Suurkisoissa keskeytti keskikastissa.
 
Selostajalegenda paavonoponen pyysi nuorena urheilijana? faijalta nimmaria suurkisoissa, kova juttu, kuten sekin että faija sai kunnian lähettää vr:n 100-vuotisjuhlajunan televisioituna näytelmänä josta myös fotoja. Kovasti olla innokkaita pällistelijöitä ja lehtikuuvaajia junanlähetysmanööveriä piirittämässä jossa faija virkapuvussaan ja joku toinen asemapäällikkö ovat kasvotusten neuvonpidossa kilkatuskellon vieressä.
 
Äitee oli puhelinkopissa nuorna tyttönä lähistöllä kun ensimmäiset pommit putos hesaan ikkunoiden helistessä.Pikkulottana 14 v.auttoi haavoittuneita. Haavoittui itsekin sirpaleesta päähän, lähtö millien päässä. Suutari pommisuojan oviaukon vieressä. Jaksoi 89 v.
 
* oletus konetyypistä, ehkä polikarpov, kun iskä puhui paksuista sikareista joita kutsuttiin migeiksi, mutta ei tunnistanut sturmovikkiä kuvasta joka myös aika paksu. Myöhemmin korkeimmassa hallinto-oikeudessan työskennellessään faija lennätettiin kenraalien kanssa mig 16 sotilashelikopterilla utin sotilastukikohtaan vierailulle ehkä muiden hallintoneuvosten kanssa.
 
suvista rantaa lal laa laa "mitäköhän ministeriökin siihen sanoisi." (kho pressan ään ratkas, ei vakinainen hallintoneuvos, eläkkeel, zzz dokuuu ja alleluja, fyrkat osakkeeseen, subrime, the end)
 
pop-musiikki on surkeinta paskaa ja sekundaa mitä koskaan on tehty.
 
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti