Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Klassinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: tuntemattomat suomalaiset sinfoniset mestariteokset
1
megatherium
05.06.2015 11:32:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

löytyykö suomen musiikinhistoriasta yleisölle tintemattomia sinfonisia mestariteoksia tai merkittäväksi luonnehdittavia sellaisia, jotka kaihtavat konserttiesityksiä muutoin niin suppeaksi rajatussa repertoaarissa? Oman käsitykseni mukaan tällaisia unohduksiin jääneitä merkittäviä ja laadukkaita sinfonioita joita esitystraditio ei suosi saati yleisö tunne saattaa lojua arkistojen kätköissä melkoinen määrä edustaen postromanttisia ja uusassisia pyrkimyksiä mutteivät valitettavasti ylitä esityskynnystä vaikka niiden korkeat musiikilliset kvaliteetit sitä edellyttäisivät. Polte sydämessäni kuuntelin taas tuukkasen meri sinfonian äärimmäisen hienostunutta avausta impressionistisine vaikutteineen jossa sävelräjä luo eteemme merellisen panoraaman sen kaikkine aspekteineen ja nyansseineen. Saikkolan traaginen heijastellee aikakautensa tuntoja vavahduttavasti jne. Sibelius jää vaisummaksi .
 
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
Old Guitar
18.08.2015 10:11:18 (muokattu 18.08.2015 14:58:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

siirsin kirjoitukseni sinne minne se kuuluukin
 
Ota iisisti - loppu lähestyy...
megatherium
31.10.2015 16:56:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

esittävään säveltaiteeseen on juurtunut pinttynyt tapa rahastaa nimikuulujen "säveltäjämestarien" sekundaarisimmilla ja perifeerisimmilläkin tilapäisluonteisilla rutiinituotteilla tarkoituksena houkutella yleisöä populaarin säveltäjänimen vetovoimaan vannomalla kun professionalistisen ohjelmistosuunnittelun tulisi olla aina teos-, eikä tekijälähtöistä, josta erottaa ammattimaisuuden ja amatöörimäisyyden.
 
Vähemmän nimekkäiden mestarien huipputeokset kuten esim. Tuukkasen karhunpyynti, jotka ovat musiikillisesti suvereenisti merkittävämpiä luomuksia millä mittapuulla tahansa kuin esim. Sibeliuksen rutiininomaiset tilapäisteokset sandels tai koskenlaskijan morsiamet, joita esitetään vain nimikuulun kassamagneetin sibeliuksen nimen houkuttelemana, ovat jääneet pois ohjelmistosta kuten niin monet esim. Melartinin, fougstedtin, karjalaisen , saikkolan, aaltosen, tuukkasen, linnalan ja härkösen suuret sinfoniatkin joita sibeliuksen hiukan naiivi ja kornin kotikutoinen taide ei pysty varjostamaan.
 
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti