Muusikoiden.net
23.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Klassinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Klassisen musiikin harrastaminen aikuisena?
1
Dim
29.05.2012 18:45:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt tarvitsisin vinkkejä! Olen lapsena ja nuorena opiskellut musiikkiopistossa klassista kitaraa, josta on opistotaso suoritettuna. Harrastuksessa on ollut nyt monen vuoden tauko, mutta haluaisin taas aloittaa soittamisen osaavassa opetuksessa. Onko Suomessa mahdollista opiskella klassista aikuisiällä tavoitteellisesti mutta ei "vakavasti"? Olen löytänyt vaihtoehdoksi vain konsan avoimen linjan, jonka lukukausimaksut ovat sitä luokkaa, ettei oma opiskelijabudjettini moiseen millään veny.. Olisiko kellään vinkkejä, missä opiskella klassista näin aikuisena??
 
levesinet
29.05.2012 20:35:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Duunikaverilla on klassisia kitaratunteja Skypen kautta niin että opettaja toimii Argentiinan Buenos Airesissa. Puhuvat englanniksi.
 
Hauler
30.05.2012 11:01:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eri laitoksissa opettavilta voi kysellä yksityistunteja henkilökohtaisesti.
 
Dim
30.05.2012 12:24:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos ideoista :) Tuo skype ei ollut tullut mieleen. Pitänee laajentaa etsintää kansainväliseksi.. :D Tietääkseni klassista opetusta on täällä vain konsalla, jonka ainoa kitaraopettaja on entinen oma opettajani, josta tiedän, ettei anna tunteja oman opetuksensa ulkopuolella. Ei uskoisi olevan näin kiven takana löytää opettajaa..! No, jospa vaikka jonkun ammattiopiskelijan löytäisi..
 
AaBeeCee
31.05.2012 18:48:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Netistä löytyy Delcamp nettiopetussivusto, joka näyttää koko ajan lisäävän suosiotaan. Noita sivuja pitää jonkinverran lueskella että pääsee jyvälle mistä on kysymys ja miten homma toimii. Periaatteessa niin, että opetustasoja on 1...12 ja yksi taso käydään läpi aina talven aikana. Opettaja lataa esimerkkivideot läksyistä ja kurssin oppilaat sitten valituista läksyistä jonkin ajan sisällä ovat versionsa. Kurssilaiset kannustavat toisiaan ja kommentoivat miten joku voisi jotain asiaa parantaa. Myös kokeneemmat Delcamppilaiset saattavat antaa omat neuvonsa. Jokaiseen tasoon liittyy oma D0x.pdf opetusmateriaali, josta läksyt. Kaikkiaan tuo D0x sarja muodostaa varmaankin yhden kaikkein parhaimmista strukturoidusti ja tasaisesti etenevistä opetussarjoista mitä klassiselle kitaralle löytyy. Ranskalainen musiikkiproffa joka toimii opettajana ja on laatinut opetusmateriaalin on todellakin tehnyt valtavan työn kitaraharrastuksen hyväksi. Kaikki on ilmaiseksi saatavilla, mutta pitää osallistua jollain lailla aktiivisesti foorumeiden keskusteluihin, että pysyy mukana. Esim. D01, D02 ja D03 opettusvihkoset pääsee lataamaan, kun on postittanut 2 kirjoitusta Delcamp-foorumeille. Itse en ole virallisena oppilaana tuolla, mutta olen aloittelijana soitellut D01 vihkosen materiaalia ja katsellut siihen liittyviä opettajan ja muiden soittovideoita. Suosittelen kertakaikkiaan!
 
http://www.delcamp.net/
http://www.classicalguitardelcamp.com/
http://www.classicalguitardelcamp.c … id=361b68b924bcad03333c0a77ab95f1f9
 
18is9
01.06.2012 08:39:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos asut isommassa kaupungissa jossa on ammattiin opiskelevia klasarikitaristeja, heitä saanee aiankin alkuun riittävän hyviä tunteja kohtuuhintaan.
 
Suosittelen kyllä soittohommia vanhemmallakin iällä. Hauskaa on, vaikka tavoitteena ei olisikaan konserton soittaminen orkesterin kanssa.
 
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
sellisti
01.06.2012 12:09:00 (muokattu 01.06.2012 12:09:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

18is9: Jos asut isommassa kaupungissa jossa on ammattiin opiskelevia klasarikitaristeja, heitä saanee aiankin alkuun riittävän hyviä tunteja kohtuuhintaan.
 
Tähän liittyen, hyvä vaihtoehto olisi myös hakeutua isompaan oppilaitokseen (konsat, AMK:t) ns. pedioppilaaksi eli soitonopettajaksi opiskelevien harjoitusoppilaaksi. Heiltä saa varmasti hyvää oppia vaikkeivät vielä ammattilaisia olekaan, ja onhan siinä joka tapauksessa sitten kontrollitunteja ohjaavan opettajan valvonnassa jotta homma etenee oikeaan suuntaan. Muistan itse Turusta aikanaan että pedioppilaista oli suorastaan pulaa toisinaan, joten voisin kuvitella että paikka aukeaisi, etenkin kun aikuisoppilaita varmaan harvemmin on pedioppilaina. Sitä en tiedä mitä moinen maksaa, mutta uskoisin että vähemmän kuin yksityistunnit.
 
"Vähän mä oon pettynykkin. Olis ollu paljo mukavampaa ku sellisti olis ollu kaunis nainen. Jalat harallaan herkällä otteella sulosäveliä loihtimassa. Tälläiselle olis voinu sanoa suurella sydämellä että: yhdyn edelliseen puhujaan." -jami
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti