Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Klassinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Säveltapailun opetusta aikuisille pääkaupunkiseudulla?
1
ouma
09.02.2012 12:22:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen pitkän linjan kuorolaulaja pk-seudulta. Pianonsoitonopintoni (yksityisoppilaana ) jäivät aikoinaan pariin vuoteen, ts perusteisiin.
 
Kaipaisin mahdollisuutta säveltapailun (solfan) opiskeluun. Minulla on jonkinmoiset musiikinteorian perustiedot, joten aivan alkeista ei tarvitsisi lähteä. Haluaisin oppia kunnolla laulamaan nuoteista. Minulle on kehittynyt hyvä korva, laulan vaativaa ohjelmistoa ja opin ne kyllä, mutta haluaisin kehittyä tässä solfassa!
 
Voiko pääkaupunkiseudulla missään opiskella solfaa aikuisten kanssa? En kestä mennä 10-vuotiaiden sekaan. Kesäkursseja? Musiikkiopistoja? Jopa yksityisopetus huomioidaan.
 
Myöskin hieman pidemmälle menevä musiikin teorian opetus kiinnostaa.
 
Tuhannet kiitokset avustanne!
 
megatherium
28.03.2012 17:18:40 (muokattu 28.03.2012 17:21:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

olen pohtinut asiaa huolella. vaikka objektiivisen harrastuksen puolesta soveltuisin mnusiikkikorkeakoulun musiikinhistorian professoriksi taiteellinen omatuntoni ja musiikinistorialliset näkemykseni olisivat taiteellisilta linjoiltaan jyrkässä ristiriidassa jonkun kouluhallituksen laatiman opetusohjelman ja sisällön kanssa sillä totuushan tietenkin on se että esim. sibiksessä opestusohjelman sisällön määrää objektiivissen taiteellisen käsityksen sijasta reseptiohistoriallinen yleisölähtöisen makusuunnan korostaminen ts. painiopiste objektiivisen kriteerein arviotavassa taiteellisssa musiikillisessa laadussa vaan siinä millaisen vastaanoton säveltaiteen tai puhtaiden älyjen tuotteet ovat kunakin aikakautena suomessa yleisön taholta saaneet jolloin siis subjektiivisten mieltymysten ja ajan muotiilmiöiden ja tendessien vaikutus historiallisen tarkastelun affektiarvoon on suurempi kuin puhdas taiteellinen kvaliteetti miklä vuoksi on sangen ymmärrettävää miksi nin keskinkertaise populaari säveltäjät kuin sibelius ovat hallitsevana musiikihiistoriallisessa spekulaatossa ansaitsemattaan kuin todelliset ammattilaiset ja aidot taiteilijat nerokkaine intuitioineen koska määräävänä tekijänä on subjekti eikä objekti vaikka molemmat edellyttävät toistaan.
 
mutta tästä johtuen on otaksuttavaa että kyseisen ammattikunnan edustajat kykenevät erottamaan toisistaan työn ja todelliset intohimonsa nautiskelevina tuntijoina mikä korostaisikin vallan erilaista näkemystä kuin mihin työ antaa edellytykset.
 
he tekevät siis vain työtään johtaessaan ja opettaessaan musiikkia surkeaa sibeä schumannia ym- höpönlöpöä koska siitä maksettavat palkkiot ovat houkuttelevan suuria. kahdenkesken he olisivat alttiita tunnustamaan kaksinaismoralistiset pyrkimyksensä, totta kai sibe on tremolosatsilla höystettyä amatöörimäistä homofonista mosaikkimaista kitschiä nurkkapatrioottisessa provinsiaalisessa kotiseututaiteellisessa hybridissään kun sen sijaan arvo laitisen pianokvartetto kuuluu korkeimpiin hengen tuotteisiin itä nöäin vähäpätöinen tsaristien valloittama kansakunta on saanut aikaan.
 
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
ope16
09.04.2012 23:02:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksi et kestä mennä lasten joukkoon? Kun mulla on varaa mennä ratsastamaan, en vaadi aikuisryhmää vaan otan opin irti samalla tunnilla lasten kanssa, jos sellainen sattuu kohdalle.
 
Voithan toki laittaa ilmoituksen wanted-palstalle, kyllä kai sun rahat jollekulle kelpaa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti