Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Klassinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sähköinen harjoituspiano
1 2
Anneliina
06.11.2011 22:26:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä olisi hinnaltaan ja laadultaan sopiva ammattilaisen harjoitussoitin. Soitan tuntikausia päivässä, ja harjoittelu luonnollisesti häiritsee perhettä.
 
Kosketus tulisi olla säädettävissä (nivelrikko) ja laadun sellainen, että jaksaa konserttojakin harjoitella. Siis mahdollisimman kaunis ääni, säädettävä kosketus, kuulokeliitäntä, ei voimakasta koskettimien naputusääntä.
 
Jaksaisiko joku listata sopivia pianomerkkejä, itse olen näissä sähkösoitinpuolen asioissa aasi.
 
Anneliina
Sävis
07.11.2011 09:20:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa varmaan kysellä tuolta kosketinsoitinpalstalta. http://muusikoiden.net/keskustelu/threads.php?c=36
 
LIP MY STOCKINGS! LIP TEM!!!
CryptoFib
10.11.2011 19:09:23 (muokattu 10.11.2011 19:19:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve,
 
Hyvän ja aidonoloisen soittotuntuman saa ns. vasarakoneisilla, täyspainotetuilla koskettimistoilla. Toki monissa stage-pianoissa on kelvolliset pianosoundit, mutta mikäli tahdot panostaa, niin voisin suositella Pianoteq -ohjelmaa. Jos atk-apuinen soitanta on täysin outo konsepti, niin asenteluihin kannattaa pyytää apua. Pianoteq on mielestäni ainoa aidon kuuloinen synteettinen flyygeli. Sitä ohjelmaa sitten ohjailemaan joku miellyttävä "hammer action" kiippari, niin ollaan jo oikein mukavissa olosuhteissa.
 
pistänpä parit linkit:
 
http://www.pianoteq.com/ -kato vilmi ja kuuntele ääninäytteet: loistava värkki.
 
Täyspainotettuja, vasaratoiminnolla varustetut kiipparit listautuu ulkomaan nettikaupoissa hienosti kun kirjottaa hakuun 'hammer action'.
http://www.dv247.fi/search/0/0/ProductPrice/Ascending/hammer+action/1/
http://www.thomann.de/fi/search_dir … tml?gk=&bn=&sw=hammer+action&oa=pra
 
Paikallisissa liikkeissä kannattanee tyypittää ennen ostopäätöstä, mutta onhan noissa 30vrk palautusaika, jos summissakin ostaa.
 
Edit: Mielipiteitä hyvästä kiipparista on lähes yhtä monta, kuin soittajaakin. Fatarit, thomannit (merkki), ym. halvat kannattanee kiertää silti kaukaa. Jos monta tuntia päivässä soittelee, niin tonni kiipparista on mielestäni todella vähän.
 
http://www.janneair.com/
Anneliina
10.11.2011 22:32:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voi kiitos, yritän kysellä ja lueskella annetuilla neuvoilla. Itsellä on kaksi hyvää pianoa kotona. On se avioreo tullut vähemmästäkin, joten satsaan mielelläni tonnin kunnon soittimeen;)!
 
Anneliina
Anneliina
11.11.2011 16:51:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No, nyt löytyi nettihuutokaupasta käytetty Clavinova seuraavin tekstein:
 
Kohteessa on kuva
YAMAHA CLAVINOVA CLP-120 DIGITAALIPIANO KÄYTTÄMÄTÖN
 
Käyttämätön, loistava harjoituspiano, jossa on : - Aito pianon ääni.

- Oikea pianon kosketintuntuma

- Pianon pedaalitoiminnot.
 
Sekä digitaalipianon lsäedut: -Säädettävä äänenvoimakkuus, kuulokekuuntelu
- 14 vaihtoehtoista soitinääntä
- Kaiku- ja sävyefektit
- Metronomi
- Äänitysmahdollisuus
- MIDI ja AUX liitännät
- Käyttömanuaalit.
 
Lisäksi mukana säädettävä pianotuoli.
 
Niin. Hinta olisi 750. Onko minulla väärä käsitys, kun ajattelen, että Clavinovat ovat jo menneen talven lumia? Katselin tosin antamistanne linkeistä, että niitä vieläkin löytyy, mutta onko jollakulla kokemusta tästä nimenomaisesta tyyppimerkistä? Kuitenkin tuo osta heti-hinta houkuttaisi.
 
Kiitos, jos joku vielä vaivautuisi vastaamaan tähänkin edellisten vastausten jatkoksi.
 
Anneliina
levesinet
11.11.2011 18:24:49 (muokattu 12.11.2011 11:43:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En oikein tunne eri digipianomalleja, mutta katsotaanpa nyt ominaisuuksia, josko niistä heräisi ajatuksia. Specs-välilehdeltä.
http://usa.yamaha.com/products/musi … anos/clp_series/clp-120/?mode=model
 
Polyphony: 64
Pedaali pohjassa 64 nuottia saa soimaan yhtaikaa ja kuudeskymmenesviides koskettimen painallus katkaisee yhden soivista äänistä. Pianossa on 88 kosketinta mutta tilaefektin kanssa ongelmia voi esiintyä kun iskee osittain samojakin koskettimia moneen kertaan. Nimittäin edellisen iskun voimasta värähdelleen keski-C:n pitäisi jäädä kaikumaan, kun keski-C otetaan uudelleen samalla koskettimella. Käytännössä 64 ääntä yleensä riittää, jos käyttää vain pianosaundeja eli soittaa ilman säestystä, mutta minusta se on aika nafti.
Käytännössä paha skenaario on se, kun suurimmalla mahdollisella tilaefektillä (reverb) sustain-pedaali pohjassa vetää kaikilla mustilla koskettimilla kaksin käsin nopeita glissandoja ja sitten vielä sen perään nopeaa murtosointua tai glissandoa valkoisilla koskettimilla. Vaikka pedaalin nostaisi välillä ylös, saattaa huomata, että tilaefektin mukaiset kaiut katkeilevat. Näin ainakin meikäläisen Roland-merkkisessä digipianossa. Se on ärsyttävää. Alle 64 polyfonia ei saa olla, ainakaan minulla.
 
Piano Voice: AWM with Stereo Sampling
Pitäisi kuulostella saundia soittimen ääressä, jotta voisi sanoa, pitääkö saundista vai ei.
 
Amplifier: 20W x 2
Speakers: 16cm 2 2

Tässä taitaa olla pullonkaula. Vaikka lähtökohtaisesti pianosaundit olisivat tosi hyviä, ne kärsivät halvassa vahvistimessa ja pienissä kajareissa. Toisaalta kajareilla ei ole väliä, jos käyttää aina kuulokkeita. Luultavasti Yamaha suosittelee käyttämään tiettyjä Yamahan kuulokkeita Clavinovan kanssa. Taas pitäisi kokeilla soittimen ääressä käytännössä, onko saundi OK vai ei ja istuuko kuulokkeet päähän. Panosta ihmeessä hyviin kuulokkeisiin.
 
Pedals: 3
Se että pedaaleja on kolme, on hieno lähtökohta. Epäselväksi jää, toimiiko osa niistä kaksiarvologiikalla täysin-alhaalla/täysin-ylhäällä-periaatteella vai saako esim. digipianon sustain-pedaalin toimimaan ikään kuin se olisi puoliksi pohjassa. Minä en huolisi karkeaa ON/OFF-tyyppistä sustain-pedaalin toimintaa.
 
Varmaa on, että CLP-120:n "graded hammer"-koskettimisto ei tunnu yhtä hienolta kuin kalleimman Clavinovan koskettimisto. Taas pitäisi kokeilla käytännössä.
 
Kivaa digipianossa on se, että se pysyy vireessä eikä mitätön koneisto muutenkaan kaipaa säännöllistä huoltoa. Minulla on noista Clavinovista sellainen mielikuva, että ne ovat varsin luotettavia ja pitkäikäisiä.
 
Anneliina: Jaksaisiko joku listata sopivia pianomerkkejä
 
Ensimmäisinä muistuvat mieleen Yamaha, Roland, Korg, Kawai ja Casio.
 
En oikein jaksa paneutua asiaan. Toivottavasti kosketinsoitinpalstalta löytyy tosi tietäjiä.
 
EDIT:
CLP-120:ssä kosketintuntuma ei ole säädettävissä.
 
Sitten voisi vielä tsekata Clavinova CLP-S408PE -mallin, joka on aivan kalleimmasta päästä, koska katselemalla sen specsejä saa käsityksen siitä, mikä jää puuttumaan, jos hankkii edullisemman mallin.
http://uk.yamaha.com/en/products/mu … /?mode=model#psort=hightolow&page=2
 
Touch Sensitivity: Hard, Medium, Soft, Fixed
Tätä kaipasit.
 
Half Pedal: Yes
Suosittelen.
 
Anneliina
12.11.2011 00:10:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos taas hirmuisen paljon asiaan paneutumisesta. Merkkailen näitä viisaita neuvoja ylös ja menen kokeilemaan, jos löytyisi isosta soitinkaupasta näitä mainittuja vaihtoehtoja. Sitten voi alkaa kyttäillä hyväksi havaittua soitinta netistä.
 
(Muuten: Kokeilin joskus sellaista akustista pianoa, jossa oli myös kuulekesoittomahdollisuus. Piano oli Kawai-merkkinen. Kokemus ei ollut kovin hyvä. Ja kun kurkkailin pianon sisälle, siellä oli muoviosia, Hmm. Epäilytti sekin.)
 
Anneliina
CryptoFib
12.11.2011 15:37:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, rauhassa kannattanee tehä ostopäätös, testailujen päätteeksi. Sen vain tulin mainitsemaan tähän erikseen, että mikäli löydät upean kiipparin, mitä on ilo soitella, mutta esim. ikänsä vuoksi sen omat soundivalikoimat ovat onnettomat, niin mikäli kiipparista löytyy MIDI-out liitäntä, niin voit ohjata kiipparilla jotain muuta soitinta, kuten esimerkiksi Pianoteq'iä, minkä aiemmin mainitsin.
 
http://www.janneair.com/
Anneliina
12.11.2011 22:24:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suurkiitos! Nämä neuvot plakkarissa mennään!
 
Anneliina
Anneliina
26.11.2011 11:49:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
Löytyi tällainen:
 
Digitaalipiano Casio AP38, tummanruskea ruusupuu, 88 kosketinta, pianon vasaratyyppinen koskettimistotoiminta ja -herkkyys, 3 pedaalia, 16 eri soitinääntä, 66 demokappaletta, metronomi, tallennustoiminto, kuulokeliitäntä, midiliitännät, sisäänrakennetut kaiuttimet 2 x 20 W, mitat 138 x 47 x 84, paino 51 kg, jalustaosa irrotettava.
 
Uutena maksanut tuollaiset 1600e
 
Mukaan tulee englannin kielinen manuaali.
 
Enemmän tietoa täältä:
 
http://www.musiciansbuy.com/CASIO_AP38_DIGITAL_PIANO_W_FREE.html
 
Pedaaleista kyselin ohjeittenne mukaan, myyjä sanoi olevan samat kuin flyygelissä.
 
Soitin on 6-7 vuotta vanha, hinta siinä 700€ tällä hetkellä. Hinta tietysti sopisi kukkarolleni.
 
Onko 7 vuoden tekniikka jo nykyisen tasoista. Jossakin vaiheessahan sähhkösoittimen rajat eittämättä tulevat vastaan, eli onko viime vuosina enää tapahtunut jotakin ratkaisevaa kehitystä?.
 
Onko kellään kokemuksia tästä soittimesta? Matkaa koesoittamiseen tulee, joten siksi kyselen vielä tätäkin.
 
Kiitos vielä kerran, jos joku ehtii/viitsii/jaksaa vastata.
 
Anneliina
levesinet
26.11.2011 13:18:49 (muokattu 26.11.2011 14:03:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toivottavasti sinulla on mahdollisuus kokeilla pianoa ennen lopullista ostopäätöstä. Minä en ole kokeillut erilaisia digipianoja viime vuosina, joten en osaa sanoa, onko tuo hyvä tai huono hankinta. Luulen että tuossa Celvianossa on hyvä hintalaatusuhde eli ei ylihintaa.
 
Kun aikanaan ostin melko halvan Rolandin keikkapianon, niin aluksi olin kovasti pettynyt pianosaundiin. Jostain syystä kun laitteen käynnistää, siinä on oletusarvoisesti päällä "sound control", omituinen äänenparanteluefekti, joka tekee soinnista epäaidon kuuloista. Aivan ensimmäiseksi opin kytkemään sen pois päältä. Kun sitten opin käyttämään tilaefektiä (reverb) ja pianon sympathetic resonance -efektiä ja myöhemmin vielä hiukan vaimentamaan bassotaajuuksia ja korostamaan diskanttia, niin pääsin kuulokkeiden kautta itseäni miellyttävään, vähemmän tunkkaiseen pianosaundiin. Tuossa Celviano AP38:ssakin näkyy olevan reverb- ja brilliance-säätimet. Sympathetic resonance tarkoittaisi sitä, miten paljon kielet saavat toisiaan värähtelemään (varsinkin taajuudeltaan oktaavin päässä vasaroiduista kielistä), kun ne pedaalin avulla pidetään vapaina.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sympathetic_resonance
Jos tuossa Celvianossa ei ole sympathetic resonance -ominaisuutta, se tarkoittaa, että pedaali pohjassa soitettu nuotti kuulostaa suunnilleen samalta kuin ilman pedaalia kosketinta painettuna pitäen soitettuna.
 
Onko tuo Casio Celviano sinun tarpeisiisi sopiva piano riippuu siitä, mitä mieltä itse olet sillä soitellessasi.
 
Kun en tiedä, miltä tuo oikeasti kuulostaa ja miten koskettimisto käytännössä toimii, niin voin vain varoittaa, että tuossa ymmärtääkseni ei ole half pedal -ominaisuutta. Pedaalin vaikutus on kuin se olisi joko täysin ylhäällä tai täysin alhaalla. Mutta ehkä voit hioa pedaalityöskentelyä oikeilla flyygeleillä. Kaipaamasi touch sensitivity tuossa on.
 
Anneliina: Onko 7 vuoden tekniikka jo nykyisen tasoista. Jossakin vaiheessahan sähhkösoittimen rajat eittämättä tulevat vastaan, eli onko viime vuosina enää tapahtunut jotakin ratkaisevaa kehitystä?
 
Minä luulen ettei viimeisten 7 vuoden aikana ole tapahtunut kovin merkittävää parannusta tietyn hintaluokan digipianoissa.
 
Digipianovalmistajat edelleen näkyvät pihtaavan hienoja ominaisuuksia niin että vain kalleimmista malleista löytyy monipuolinen pianomallinnus kaikkine nyansseineen (koskettimen vapautusnopeuden huomiointi, half pedal, enemmän ääninäytteitä, joista lopullinen signaali interpoloidaan ja summataan...) Kokeneena pianistina saatat kaivata aika paljon nyansseja nauttiaksesi soitosta edes harjoitusmielessä, en tiedä.
 
Eniten kehitystä lienee tapahtunut Pianoteqin kaltaisten softasyntetisaattoreiden toimintavarmuudessa ja käytettävyydessä. Epäilemättä CryptoFibin mainitsemassa Pianoteqissä on Casio AP38:aa monipuolisempi pianosyntetisaattori. Kuitenkin pelkkä digipiano sisäänrakennettuine ominaisuuksineen on helppokäyttöisempi ja toimintavarmempi.
 
Anneliina
26.11.2011 14:18:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos jälleen kerran!
 
Oli ihana saada asiantuntijatietoa. Half-pedaali on ehdoton, joten unohdan tuon vaihtoehdon. Pedaalejahan ei ilmeisesti voi lisätä tai muuttaa, niin olen täältä ymmärtänyt.
 
Tampereella oli musiikkikaupassa vain uusia soittimia, joten lienee sitten pakko mennä sellaiseen. Hinta suht. laadukkaalla oli n. 1.700, eli kyllä siinä saa muutaman pianotunnin pitää, et on raha kasassa. Valikoimassa oli vain kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa, siis kokeiltavissa. KUN arvo säilyisi edes jonkin aikaa. Ennen sanottiin, että sähkösoittimen ja auton arvo putoaa puolella, kun ne viedään kaupasta ulos. Toivottavasti ei niin enää nykyisin.
 
Kerron vielä, mihin päädyin, ja annan arvion, jotta vastaavasti joku toinen siitä hyötyisi.
 
Anneliina
levesinet
26.11.2011 17:05:22 (muokattu 26.11.2011 17:07:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Anneliina: Kerron vielä, mihin päädyin, ja annan arvion, jotta vastaavasti joku toinen siitä hyötyisi.
 
Odotan mielenkiinnolla.
 
Katselin vielä mielenkiinnosta Thomannilta noita uusia digipianoja. Vajaalla 1700 eurolla löytyvät mm.
 
Yamaha CLP-430 http://www.thomann.de/gb/yamaha_clp_430_r.htm
Roland HP-302 http://www.thomann.de/gb/roland_hp302_rw.htm
 
Noi on jo hienoja soittimia ja minusta jopa
 
Casio AP-420 http://www.thomann.de/gb/casio_ap420_bk.htm
 
näyttää kokeilemisen arvoiselta. Kyllä tuo käytetty Casio olisi sittenkin ollut selvästi ylihinnoiteltu.
 
Nyt alkaa riittää, kohta minunkin on pakko hankkia nykyistä parempi soitin itselleni. :D
 
Anneliina
13.01.2012 23:21:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
Anteeksi, että pianojuttu jumiutui pitkäksi toviksi. Perheessä oli vakava sairaustapaus, joka vei kaiken ajan ja energian, ja pianon hankkiminen jäi taka-alalle.
 
No, jatkan taas etsimistä. Kävin pianoliikkeessä kokeilemassa siinä 1.700€:n hintaista Casiota, ja se tuntui hyvältä. Lähden taas ensi viikolla toivioretkelle. Huomioin kaikki annetut ohjeet, jotka otan mukaani.
 
Eli en ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon, ja ilman muuta perästä kuuluu.
 
Hyvää alkanutta vutta kaikille ystävällisille neuvonantajille!
 
Anneliina
Anneliina
13.01.2012 23:28:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ai niin: huuto.netissä on ollut myynnissä digipianoja, jotka näyttivät hyviltä. Mutta ovat tosiaan olleet ylihinoiteltuja, koska ikääkin on ollut useita vuosia.
 
Kyselin pianoliikkeestä sitäkin, että jos nyt ostan digipianon, niin jatkuuko kehitys aina vaan paremmaksi, jolloin jossakin vaiheessa harmittaa oma ostos. Siellä sanottiin, että parhaiden digipianojen ominaisuudet alkavat jo olla lähellä akustista pianoa. Kokeillessani sitä parasta myymälässä olevaa mallia (koskettimet olivat norsunluujäljitelmää ym.) olin kuitenkin havaitsevinani vielä melkoisen eron tavalliseen pianoon - liekö ollut kysymys siitä, että kuvittelin sen eron, koska tiesin soittimen olevan shköinen.
 
Meni nyt vähän sivuun aiheesta, mutta tulkoon nyt tämäkin "samaan hintaan" ;).
 
Anneliina
samueld
14.01.2012 15:02:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Anneliina: Ai niin: huuto.netissä on ollut myynnissä digipianoja, jotka näyttivät hyviltä. Mutta ovat tosiaan olleet ylihinoiteltuja, koska ikääkin on ollut useita vuosia.
 
Kyselin pianoliikkeestä sitäkin, että jos nyt ostan digipianon, niin jatkuuko kehitys aina vaan paremmaksi, jolloin jossakin vaiheessa harmittaa oma ostos. Siellä sanottiin, että parhaiden digipianojen ominaisuudet alkavat jo olla lähellä akustista pianoa. Kokeillessani sitä parasta myymälässä olevaa mallia (koskettimet olivat norsunluujäljitelmää ym.) olin kuitenkin havaitsevinani vielä melkoisen eron tavalliseen pianoon - liekö ollut kysymys siitä, että kuvittelin sen eron, koska tiesin soittimen olevan shköinen.
 
Meni nyt vähän sivuun aiheesta, mutta tulkoon nyt tämäkin "samaan hintaan" ;).

 
Ollaan kyllä aika perimmäisten kysymysten äärellä. Olen kuullut ja lukenut kommentteja musiikkikaupan myyjän "Tästä kuule pienoa pitkäksi aikaa. Näillä ne ammattilaisetkin harjoittelee" ja akatemian professorin "en suosittele digipienoa edes motoriseen harjoitteluun" väliltä. Minusta pianistin soittimeksi ainakaan järkihintaisesta digipianosta ei ole. Itse harjoittelen Jammun (ei Siltavuori) p-85:llä solfat ja pienon sivusoittimena. Juuri puolivuositutkintoa soittaessa pääsin hienon Yamahan grandin ääreen ja olihan se ihan toista. Sillä pystyi tekemään soundia ja oli dynamiikkaa millä leikkiä. Kotijammusta tulee aina sama kolaus, mutta sen tatsi on ok ja vireen se pitää hyvin.
 
Digipianon hinta tulee varmasti laskemaan rajusti hankinnan jälkeen lähivuosina. Sitä ei kannata ostaa minkäänlaisena taloudellisena sijoituksena vaan sijoituksena harjoitusvälineeseen, joka poistetaan kirjanpidosta aikanaan.
 
Mitä tulee soundiin ja tatsiin, niin pitää vaan kokeilemalla etsiä omaa pianovisiota parhaiten simuloiva kompromissi johon rahat riittää ja elää sen kanssa muutama vuosi. Konserttiohjelmisto pitää silti reenata jollain muulla.
 
Tämä oli mun mielestä hyvä, mutta on toi hintakin sen mukainen...
http://www.roland.com/products/en/LX-10F/index.html
 
I'd sell my sister to whorehouse rather than play a Korean guitar.
Anneliina
20.01.2012 19:46:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin!
 
Tämä sähköpianohomma kestää kuin nälkävuosi. Tuli paussi hankintaprosessiin, kun mietin viimeisintä vastausta. Kuitenkin, kun kuulin, että Rolandin kalleimpia pianoja on Sibiksessäkin kahdeksan, tein päätöksen: marssimme tyttären kanssa ensi viikolla kokeilemaan "pianoa", jonka hän on itselleen valinnut, ja koetamme saada kimpassa hakituksi kaksi, jos vaikka saisi alennusta.
 
Kerron sitten kaikille, mihin loppujen lopuksi päädyimme. Ajattelin kuitenkin, että satsaan siihen soitttimeen, jotta ylipäätään pystyn harjoittelemaan. Kun kotona soittaa lähes äänettä kaikki mahdolliset hiljentimet akustisessa pianossa päällä, niin ettei siis itsekään kunnolla kuule, mitä soittaa, lienee yhtä järkevää ostaa tuollainen sähköinen soitin. Minulla on kuitenkin kaksi pianoa, joilla voin soittaa talon ollessa tyhjillään, ja myös mahdollisuus harjoitella flyygelillä kerran viikossa muutama tunti.
 
Joten ensi viikolla tapahtuuu, ja kerron sitten, mihin soittimeen päädyin.
 
Kyllähän se harmittaa, että soittimen arvo periaatteessa laskee samalla tapaa kuin auton, kun se myymälästä poistuu, mutta jospa siitä olisi jälkeenjääville jotakin iloa silti esimerkiksi kakkossoittimena.
 
Kuulemisiin siis hetkeksi aikaa!
 
Anneliina
Anneliina
20.01.2012 22:22:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ps. Kuulkaapas muuten tätä:
 
Quiet Time jälkiasennettava silent piano
 
Suomen Pianotarvike > Quiet Time jälkiasennettava silent piano
Quiet Time jälkiasennettava silent piano
 
- Oletko miettimässä vanhan akustisen pianosi päivittämistä uuteen tai kenties sähköpianoon?
 
- Oletko yösoittaja?
 
- Asutko kenties kerrostalossa?
 
- Haluaisitko katsella rauhassa uutisia tai lukea lehteä samalla kun jälkipolvi harjoittelee pianoläksyjä?
 
- Miltä kuulostaisi akustinen pianosi "master koskettimistona"?
 
- Haluaisitko liittää akustisen pianosi tietokoneeseen ja kirjoittaa vaikka nuotteja?
 
Päivitä akustinen pianosi integroimalla siihen Quiet Time sähköpianosarja. Sarjan voi asentaa lähes mihin tahansa pianoon tai flyygeliin, merkistä riippumatta.
 
Onko sinulla vanha kynttilänjalallinen musta piano, joka on saanut "tuomion" kannattamattomana korjata? Ei hätää, asennuta pianovanhukseen QuietTime ja uljas piano jatkaa eloaan sähköpianona akustisen pianon kosketuksella!
 
Pianon akustinen ääni, rakenne, kosketus jne. eivät muutu tai kärsi Quiet Time- pianosarjasta. Saat akustiseen pianoosi sähköpianosta tutun perhe- ja naapurirauhan säilyttävän lisäominaisuuden: kuulokkeilla soittamisen ja vielä akustisen pianon kosketuksella!
 
1 Voit soittaa normaalisti akustista pianoasi kuten tähänkin asti
ja
2 voit soittaa kuulokkeilla sähköpianoasi toisten kuulematta ääntäkään akustisesta soittamisestasi
ja
3 voit käyttää molempia ominaisuuksia samaan aikaan esim. akustinen piano maustettuna QuietTimen jousilla tai cembalolla tms..
ja
4 esiintymislavalla ei tarvitse tällöin välttämättä pianomonitoria eikä mikrofoneja. Äänen voi ottaa kaapelilla suoraan sähköpianomodulista ja monitoroinnin kuulokeliitännästä.
 
Hinta on 1.690. Ihan vain tiedoksi, jos jotakuta kiinnostaa. Itse en enää muuta suunnitelmaani, mutta josko joku toinen hyötyisi tästä -.
 
Anneliina
Anneliina
02.03.2012 19:14:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei vihdoin!
 
Hankin siis harjoituspianoksi Rolandin 3 vuotta vanhan (esittelykäyötssä olleen) soittimen, jonka tyyppimerkki on HP 207 ERW.
 
Kokemusta ei vielä paljon ole, mutta se tärkein ominaisuus: kevyt kosketus silloin, kun kädet ovat todella kipeät, löytyy. Eihän tämä mikään oikea piano ole, mutta mm. pedaalit ovat ns. normaalit, kolme pedaalia, kaikupedaali liukuva, vasaratoiminto koskettimissa, kosketus säädettävissä kolmiportaisesti.
 
Soundista voi olla monta mieltä, toiset ovat kehuneet, toiset pitävät hiukan tukkoisena. Itselleni kelpaa kyllä, sillä harjoittelen paljon akustisella pianolla terveempinä päivinä.
 
Piano on hyvin painava, ei siis mikään keikkaversio tosiaankaan.
 
Ja se kosketinääni nyt vain taitaa kuulua kaikkiin sähkösoittimiin. Joten herkkäkorvaisimmat perheenjäsenet saattavat kärsiä naputteluäänestä. Katsotaan nyt, mitä jatkossa tapahtuu. Nyt olen suht. tyytyväinen.
 
Voi olla, että jatkossa olen hyvinkin tyytyväinen.
 
Toivottavasti jollekulle on edes vähän hyötyä tästä pianoseikkailustani, ainakin se, että digipiano saattaa helpottaa kipeäsormisen harjoittelua niin, että sormissa säilyy tietty liikkuvuus parempia aikoja varten!
 
Lämmin kiitos kaikista hienoista ja asiantuntevista kommenteista meikäläiselle asiaan vihkiytymättömälle. Uskon, että nuo kommentit auttavat paljon enemmän kuin tämä oman päätökseni kertominen.
 
Maksoin muuten 1.690, penkki ja suht. hyvät kuulokkeet tulivat kauppaan mukaan. Ohjevh:ksi väitettiin 2.690. Siinä suurin syy soitinvalintaan!
 
Anneliina
levesinet
03.03.2012 21:37:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se on hieno soitin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti