Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Klassinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kapellimestarikilpailu Maestro TV1:ssä Su klo 21:10
1
tiukkapipo
01.05.2011 17:04:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen kirjoittanut tästä myös media ja viihde -palstalle, mutta laitan nyt tännekin, jos joku ei olisi sattunut huomaamaan
 
http://areena.yle.fi/live
Tuolla voi seurata lähetystä ja kommentoida samanaikaisesti: http://yle.fi/musiikki/klassinen/aitio/
 

"Maestro on ohjelma, jossa kuusi eri aloilta tuttua kilpailijaa ryhtyy opiskelemaan orkesterin johtamista kukin oman ammattikapellimestarinsa opissa.

Muusikko Mariskaa tutoroi Santtu-Matias Rouvali, näyttelijä Tapio Liinojaa Jaana Haanterä ja hiihtäjä Mona-Liisa Malvalehtoa Tibor Bogányi. Mediavaikuttaja Pekka Seppäsen tutorina häärii Anna-Maria Helsing, näyttelijä Ulla Tapanisen Jan Söderblom ja muusikko Antti Lehtisen Pertti Pekkanen.

Värikäs kilpailijajoukko tekee harjoituksensa pianistien ja Sibelius-Akatemian orkesterin kanssa. Taitonsa he näyttävät RSO:n ja Tapiola Sinfoniettan edessä.
Nelihenkinen tuomaristo ja orkesterimuusikot arvioivat kilpailijoita. Yksi kerrallaan kilpailijoiden joukko harvenee.
Kisa huipentuu kahden kisaajan väliseksi finaaliksi, joka nähdään suorana lähetyksenä Finlandia-talolta sunnuntaina 29.5.

Tuomaristoa johtaa kapellimestari Hannu Lintu ja vakiotuomarina on RSO:n alttoviulisti Camilla Koiso-Kanttila. Tuomariston vaihtuvina jäseninä vierailevat muun muassa Sakari Oramo, Jukka-Pekka Saraste, Jorma Panula ja Okko Kamu."

 
Viime jaksossa tuntui että Hannu Lintu ja Atso Almila innostuivat tosissaan kun Ulla Tapaninen johti Cavalleria Rusticanan intermezzoa. Mariskan ja Letku Lehtisen johtamat biisit tuntuivat mielestäni kulkevan hyvin. Kuullut pätkät olivat niin lyhyitä ettei niistä vielä osannut sanoa mitään, tänään sitten nähdään ja kuullaan totuus RSO:n soittaessa. Se oli minulle yllätys, että orkesteri tulee niinkin paljon jäljessä johtajasta, tai siltä se ainakin näytti ensimmäisessä osassa. Pelkkä tempon näyttäminen oli yllättävän haastavan näköistä puuhaa.
 
sellisti
02.05.2011 09:23:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eilen katsoin ekaa kertaa, ja olihan se tavallaan ihan viihdyttävää. Vähän tuntuu ensi alkuun vieraalta tuollainen klassisen musiikin käytäntöjen ja termistön sekä tosi-tv:n ja tosi-tv-yleisön yhdistäminen mutta kaipa siihen tottuu. Sinänsä ihan hauskaa että kaikkien idols-, talent-, suomenparaskuorosota- ym. skabailujen joukkoon mahtuu tällainenkin, selkeästi klassisen musiikin puolelle menevä kisailu. Ja siitä pointsit tuomaristolle että palaute ei ole mitään populismia vaan pitävät tiukan ammatillisen linjan, vaikka kokelaat ovatkin hommassa ihan ummikkoja. Panulan kommentoinnille tuli jopa hörähdeltyä, vähän ehkä turhankin tiukka asenne tällaisessa ohjelmassa mutta onpahan oma itsensä. :) Jopa Hannu Lintu, joka aiemmin tunnettiin orkesterien keskuudessa melkoisena kuumakallena, vaikutti niin mukavalta mieheltä vanhaan mestariin verrattuna. Varmasti tulee osalta katsojista myös naukumista tuomariston elitismistä ynnä muusta, mutta mitenkä tuo nyt toisaalta eroaa esim. siitä että Jone Nikula ampuu täyslaidallisen Idols-karsijalle, joka luulee olevansa isokin tähti. Sillä erotuksella että tämän ohjelman osanottajat eivät takuulla luule itsestään liikoja.
 
Toinen hyvä juttu mihin tuomarit kiinnittivät huomiota oli joidenkin kilpailijoiden turhan teatraalinen ja ylidramaattinen elehdintä. Suomen parasta kuoroa seuratessa alkoi ärsyttää se monien kuorojen täysin överiksi mennyt liikehdintä ja ilmeily, joka tuntui olevan jopa tärkeämpää kuin itse laulu; pääasia että näyttää siltä että kuorolla on hemmetin kivaa ja hyvä meininki. Onhan sekin tärkeää, mutta ehkä se musiikki on kuitenkin vielä tärkeämpää. Ymmärtäähän sen että tuollaisessa tilanteessa (orkesterin edessä ekaa kertaa ja hienoa musiikkia) emootio iskee kilpailijaan, eikä siinä takana varmasti ole lisäpisteiden keruuyritys, ainakaan kaikilla. Hyvä kuitenkin että liika teatraalisuus kitketään heti pois. Pisteiden antaminen on mielestäni vähän turhaa, ja tuo ohjelmaan uimahyppykilpailumaisen elementin, mutta kai se on tarpeellista että saadaan paremmuusjärjestys heti selville. Vois tätä kyllä seurata enemmänkin.
 
"Remember my neighbour with the burns on 90% of her body? Well, she burned the other 10% now. She was lighting a fart and her bush caught fire." -George Carlin (1937-2008)
leka
03.05.2011 08:23:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oikein viihdyttävä ja mielenkiintoinen ohjelma.
 
Det är farligt att leka i hissen
jorre
03.05.2011 10:04:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oikein mukava ja erilainen ohjelma, sunnuntai-iltojen piristys. Parasta oli Panula kommentteineen.
 
samueld
03.05.2011 15:35:22
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja tietenkin areenan katseluoikeus rajattu vain suomeen...
 
I'd sell my sister to whorehouse rather than play a Korean guitar.
megatherium
05.05.2011 18:31:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teokset vain ovat liian tuttuja ja simppeleitä.
 
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
damn u
05.05.2011 18:47:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

megatherium: Teokset vain ovat liian tuttuja ja simppeleitä.
 
Pitää olla populääriä. Sekä yleisölle ja kilpailijoille.
 
megatherium
05.05.2011 19:25:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

damn u: Pitää olla populääriä. Sekä yleisölle ja kilpailijoille.
 
Muutenhan ne ei tietäisi johtavatko ne sen niinkuin se menee jos musiikki ei olisi tuttua ja iisibiisiä.
 
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
Klasari
08.06.2011 17:49:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuolla on myös mielenkiintoista pohdiskelua aiheesta.
 
http://www.amfion.fi/jutut/musiikkia-kansalle/
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti