Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Klassinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Klassinen laulunopiskelu kansanopistossa / muualla?
1
yussipee
12.12.2010 16:27:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys!
 
Tilanne on tämä: lahjakas, Sambiassa asuva sopraano haluaisi opiskella klassista laulua. Suomi olisi yksi vaihtoehto, mutta Sibikseen kynnys on varmastikin liian korkea. Konservatorioihin voi luonnollisesti pyrkiä, mutta varmuutta sisäänpääsystä ei sinnekään tietenkään ole.
Osaatteko suositella esimerkiksi kansanopistoja, joissa olisi hyvää klassisen laulun (ja tietysti muutakin sitä tukevaa opetusta)? Tai heittää ideoita, miten asian suhteen muuten edetä. Yksityisopetus on tietysti yksi vaihtoehto, mutta opisto voisi olla helpompi kokonaispakkaus.
Ja eihän kukaan jaksa kysyä, miksi afrikkalainen laulaa klassista, eihän :) Eikä niitä savimajoja tai kaislahameita, jooko..
 
Asiallisista vinkeistä kiittäen,
 
Jussi
 
sellisti
13.12.2010 20:05:50 (muokattu 13.12.2010 20:10:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkähän ikäinen ihminen noin suurin piirtein on kyseessä ja onko hänellä minkäänlaisia aiempia opintoja..? Vaikea sanoa onko hänen paikkansa Sibiksessä vai kansalaisopistossa pelkästään sen perusteella että on "lahjakas". Onko hän niin pitkällä, että ammattiopinnot ovat ylipäätään realistinen tavoite? Ammattiopintoihin on tietysti vaikeampi päästä, konservatorioihinkin. Kannattaahan sitä pääsykokeissa käydä jos siltä tuntuu, ihan vaikka tavallisen musiikkiopistonkin pääsykokeissa, joissa mitataan musikaalisuutta muutenkin. Ja jos ei pääsekään sisään, niin aika monessa paikassa saa ostaa ulkopuolisena soitto-/laulutuntipaketteja, esim. 5, 10 tai 15 kertaa tietyllä könttähinnalla. Sellainen perstuntuma mulla on että musiikkiopistoissa opetus olisi keskimäärin laadukkaampaa ja tavoitteellisempaa kuin kansalaisopistoissa, mutta ei voi tietysti yleistää.
 
"Remember my neighbour with the burns on 90% of her body? Well, she burned the other 10% now. She was lighting a fart and her bush caught fire." -George Carlin (1937-2008)
yussipee
17.12.2010 23:24:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitän vastauksesta. Itse asiassa kyselin kuitenkin kansanopistosta, en kansalaisopistosta. Esim. Orivedellä on tasokas kansanopisto, josta olisi kiva kuulla kokemuksia klassisen laulun puolelta. Kansalaisopistot taas ovat selkeästi harrastelijoiden opintopaikkoja ja täyttävät sen tehtävänsä hyvin. Kielimuurihan tuossa nousee todennäköisesti ongelmaksi, mutta vinkkejä otetaan yhä vastaan :)
Ja ikää kyseisellä laulajalla on runsaat 20 vuotta.
 
Jussi
 
s02r
18.12.2010 18:40:17 (muokattu 18.12.2010 18:49:28)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän off topic, mutta mikä on kansanopiston ja kansalaisopiston ero? En ole ennen kuullut niitä toisistaan eroteltavan.
 
Joka tapauksessa yleistäen musiikkiopistot ja konservatoriot, varsinkin kunnan tukemat ovat kansanopistoja systemaattisempia ja mahdollistavat laajemman opiskelun. Musiikinopiskeluhan siis on muutakin kuin vain kerran viikossa puolentunnin mittainen yksityistunti.
Konservatorion ammatillinenpuoli antaa aika hyvän peruskatsauksen musiikista ja sen opiskelusta, siinä kolmessa vuodessa ehtii myös ymmärtämään ehkä paremmin musiikkialan vaatimukset ja että onko itsestä kilpailemaan sinne.
Suosittelin, että heti konservatoriolle (toiselle asteelle) hakemaan, sinne pääsee sisään melko alkeellisillakin taidoilla. Jos tuntemasi henkilö osoittautuu potentiaaliseksi, osaavat opettajat ohjata hänet sitten mahdollisesti Akatemiaan tai johonkin amk:iin.
 
=Samaa mieltä sellistin kanssa.
 
marjak
06.03.2011 19:46:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä on vähän vanha viesti, mutta vastaanpa kuitenkin kun hakuajat ovat vielä käynnissä, siltä varalta että on vielä mietintä päällä.
 
Hyvä täkäläinen laulunopettaja, varsinkin ammattiopiskelijoita opettava, osaisi varmasti sanoa yksityistunnin perusteella, millä tasolla hän on suhteessa eri oppilaitosten vaatimuksiin ja mitä vaihtoehtoja nyt kannattaa harkita.
 
Tiedän laulunopiskelijoita, jotka ovat kansanopistossa vuoden verran prepanneet kun eivät vielä ole olleet ihan valmiita hakemaan ammattiopintoihin, mm juurikin Oriveden opistossa, eli se voi olla ihan hyvä reitti. Siinä mielessä olisi musiikkiopistoa tai konservatorion perusopetusta (ei ammattilinja) parempi, että se on täysipäiväistä opiskelua jonka tarkoitus nimenomaan antaa valmiuksia ammattiopintoihin, ja voi paneutua asioihin vähän intensiivisemmin, esim saada vuodessa vaadittavat teoriat pakettiin. Opetuksen tasosta en tiedä tarkemmin.
 
Toisen asteen kokeissa kannattaisi varmaan käydä kokeeksi, sisäänpääsyn vaikeus voi vaihdella vuosittain hakijamääristä, yleisestä tasosta ym riippuen. Sillä varauksella tosiaan, että kokeissa täytyy osata myös teoriaa ja säveltapailua ja ainakin Helsingissä sisäänpääsy voi jäädä oikeasti niistäkin kiinni jos pohjatietoja puuttuu.
 
Menee vähän off topic, mutta onko hänellä jo oleskelupa Suomeen, vai hakisiko hän oleskelulupaa opintojen perusteella? Kansanopistojen opetus ei ole tutkintoon johtavaa koulutusta, joten sillä perusteella ei yleensä saa oleskelulupaa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti