Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Klassinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikä on helpoin soitin soittaa?
1
velipesonen
08.01.2010 19:10:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt kun tässä on kuukausitolkulla pohdittu mikä on vaikein soitin soittaa ja on esitetty jos jonkinlaista vaihtoehtoa sekä kriteeriä, niin entäs sitten se helpoin ja millä perusteella?
 
Oma kokemukseni on, että soittaminen on aina vaikeaa ja piste. Mutta jos lähtee leikittelemään ajatuksella ihan noin rationaalisesti, niin mitä syntyy? Oma ehdotukseni kaikkein helpoimmaksi soittimeksi voisi olla eteläpohjalainen (sori jos maakunta menee väärin, voi olla keskipohjalainenkin) iso triangeli eli pimpparauta.
 
Minulla on käsitys, että perinteisessä talonpoikaismusiikissa ei pimpparautaa tarvitse huiskia kovinkaan tarkasti, eikä sen soittamiseen tarvita lyömäsoittajan pätevyyttä. Usein näkee yhtyeiden laulusolistien peukaloivan rautaa etten sanoisi kömpelöön sävyyn. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että se ns. kuuluu asiaan. Joten tässä varmaan tulivat meikäläisen kriteeritkin selviksi niitä erikseen luettelematta. Onko muilla ehdotuksia?
 
tsugaru
08.01.2010 19:25:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pärrän arvelisin asiaan vihkiytymättömänä helpoksi soiitimeksi.
 
No, olihanne tietysti pikkasen "hyvinsyöneen" näkösiä keskitysleirivangeiks, mut eise ainakaan mua silleen haitannu, ku ei täs oikeestaan ollu pääosissa ne ihmiset, vaan niitten puheet. NHR
levesinet
08.01.2010 19:53:27 (muokattu 08.01.2010 20:04:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helpoin soitin soittaa on puhelin. Kokeilin joskus ihan tosissani naapurin kanssa kun oltiin penskoja. Se oli sellainen näppäiltävä lankapuhelin eli kordofoni jota soitimme pizzicato, nimittäin kun paineli eri numeroita niin niistä lähti erikorkuisia ääniä. Ukko Nooan melodia löytyi aika nopeasti. Mutta ennen pitkää biisi loppui siihen, että luurista (joka myös on kyseisen soittimen osa), kuului: "Onkos teillä aavistusta, kuinka paljon tämä puhelu tulee maksamaan?" Sitten laskettiin luuri kiinni. Se taisi olla sama päivä, kun laitettiin paristoja pötköön ja sitten yhdistettiin sähköpiuhoilla niin, että patteri sanoi "poks" ja sisältä vuoti jotain myrkyllisen oloista ainetta naapurin olohuoneen lattialle.
 
velipesonen
08.01.2010 20:10:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on kokemusta sellaisesta kordofonista, jossa eri nappuloiden takaa avautuvat sävelkorkeudet eivät noudata meikäläistä järjestelmää (tai voihan se periaatteessa olla vaikka Nokialta). Sillä sai aikaan hieman indonesialaista gamelan-musiikkia muistuttavia soitteita kun oikein pinnisteli. Ei siis mikään helppo soitin, vaikeana pitäisin.
 
Prophet
10.01.2010 11:11:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rytmikoneella ja One finger chord -ominaisuudella varustettu Kasari-Casio tai Jokakodin Koriste-Hammond seitkytluvulta. Niillähän säestää vaikka laulua.
 
BassoSisko
17.04.2010 22:39:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kyllä ipod hakkaa nuo kaikki edellä mainitut mennen tullen
 
Jos ei minusta ole mitään hyötyä, on minusta sitäkin enemmän iloa.
Old Guitar
24.07.2010 01:42:42 (muokattu 24.07.2010 11:56:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suuta on ehkä helpoin soittaa, nutta soittimista ehdottaisin kazoota tai kampa/vessapaperiyhdistelmää. Miksei pesulauta ja narubassokin tai rumpujen paukutus. Huonosti soittaminen on helppoa lähes joka instrumentilla, josta äänen saa aikaiseksi. Guitar herokin on helpposoittoinen.
 
Prophet
26.07.2010 19:09:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maracas, quiro, cabaza, rytmimuna.
 
baron
26.07.2010 20:05:07 (muokattu 26.07.2010 20:13:48)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Prophet: Maracas, quiro, cabaza, rytmimuna.
 
Mua kerran Kuubassa paikalliset yrittivät opettaa soittamaan claves'ia ja yllättävän vaikeaa.
Sitä perusclaverytmiäkin voi varioida ja lisäksi niistä puukapuloistakin saa erilaisia soundeja sen mukaan miten hembraa pitää kädessä ja miten macholla siihen lyö.
 
Eli mä sain kuvan että claves on vaikea soitin soittaa hyvin!
 
Tamburiinihan on soitin jota monet tanssiorkesterien pystöt hakkaa epätahdissa instrusoolojen aikana ajankulukseen mutta pop-jazz leirillä perkussio-ope opetti kuinka hieno ja monipuolinen soitin sekin on jos sitä sattuu osaamaan soittaa.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Prophet
31.07.2010 15:41:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Old Guitar: Suuta on ehkä helpoin soittaa, nutta soittimista ehdottaisin kazoota tai kampa/vessapaperiyhdistelmää. Miksei pesulauta ja narubassokin tai rumpujen paukutus. Huonosti soittaminen on helppoa lähes joka instrumentilla, josta äänen saa aikaiseksi. Guitar herokin on helpposoittoinen.
 
Remington?
 
http://www.flixxy.com/typewriter-orchestra.htm
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti