Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Klassinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hyvä digipiano haussa
1
ieerola
13.12.2006 00:35:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Klasariviulisti täällä hankkimassa digipianoa!
Tarvitsisin pianoa mm. säestystarkoitukseen, joten haluaisin mahdollisimman hyvän pianosaundin sekä "pianomaisen" kosketuksen. Lisäksi olisi hyvä jos omaa soittoa voisi äänittää parin raidan verran (auttaisi esim sovitusten tekemisessä). Jos joskus opin käyttämään näitä tietokoneita vähän paremmin niin olis toki käytännöllistä jos pianon vois myös kytkeä koneeseen.. :) Niin hinta mielummin siitä halvemmasta päästä tietty.. mutta ei nyt ihan kaikkein riisutuin malli tarvi olla.
Siispä mitä merkkejä ja malleja kannattaisi harkita ja mitkä hylätä?
 
wrshredder
13.12.2006 01:02:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaverilla on Privia. Ihan jees sillä on soitella ihan muuten vaan , pedaalit ja kaikki ,omaa soittoakin sai nauhotettua. Makso jotain 900e mut halvemmallakin saa varmaan.
 
Täällä on myös Jelppikerho kyllä.
 
THV-Klubi#52 Romantikkoitkijät#23 S.M.A.K - perustajajäsen
pianistityttö
13.12.2006 13:50:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa kysyä koskettimet-palstalta. Siellä on asiantuntijoita.
 
"Olen onnellisin tuntemani ihminen" -Artur Rubinstein-
baron
13.12.2006 14:02:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yamaha P70.
Pianomainen kosketus, hyvä pianosoundi, halvemmasta päästä (maksoin jotain 700)
 
"The piano is the ultimate percussive and harmonic instrument"
sellisti
14.12.2006 22:43:58 (muokattu 14.12.2006 22:45:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse pyysin vähän aikaa sitten paikallisen soitinliikkeen edustajan suosittelemaan soitinta, jota voisi käyttää sekä keikkavehkeenä että myös kotona tietokoneen kanssa. Myi mulle Yamaha YPG-625:n, ja oon ollut tyytyväinen. Hinta oli 899 euroa. Mukana tuli midi-ajurien asennus-cd tietokonetta varten, ja usb-kaapelilla liitäntä onnistuu helposti. Vapaita raitoja sovitusten ym. tekoa varten on, ja muistitikun avulla talteen saa enemmänkin. Soundeja on viitisensataa, joten keikallakin pitäisi pärjätä. Ainoa pieni miinus on se, että ainoa line-out (mono) äänentoistoa varten sijaitsee kuulokeplugissa, mistä seuraa se että kun siihen pistää piuhan niin pianon omat kajarit mykistyvät. Mutta se ei liene ongelma, varsinkin jos voi järjestää itselleen pienen monitorin. Varmaan yhtä hyviä on muitakin ja halvempiakin, mutta tämä ainakin on osoittautunut ihan päteväksi.
 
Tollanen peli:
 
http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA … 3D65229%2526CTID%253D205200,00.html
 
"Vähän mä oon pettynykkin. Olis ollu paljo mukavampaa ku sellisti olis ollu kaunis nainen. Jalat harallaan herkällä otteella sulosäveliä loihtimassa. Tälläiselle olis voinu sanoa suurella sydämellä että: yhdyn edelliseen puhujaan." -Jami
Xardan
06.08.2007 11:45:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yamaha Clavinova, kallis kyllä mutta hyvä tuohon tarkoitukseen.
 
Music is my life, if not, then hell with me!
belissah
09.12.2009 22:25:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

^ Tämä on aika vanha aihe, mutta nostellaan esiin. Edellinen kirjoittaja mainitsi Clavinovan. Olen harkinnut Clavinovan digipiano 330 -mallin ostoa, ja nyt kysyisinkin vielä (kaikki muu alkaa olla selvää)...
 
Onko tätä mahdollista kytkeä tietokoneeseen ja saada äänitettyä soittoa / siirrettyä soittoa nuoteiksi tietokoneelle? Äänityksellä tarkoitan esimerkiksi MIDI-tiedostoa, jota voisi sitten mahdollisesti käyttää vaikkapa kotisivuilla taustamusiikkina...
 
Katselin, että kaikenmaailman USB -yhteydet kyllä löytyvät, mutta osaisiko joku asiantuntevampi vastata suoraan kysymykseeni? Entä vaaditaanko näihin joitain lisäohjelmia (joita ei soittimen mukana tulisi) ja missäköhän hintaluokissa pyöritään niiden kesken?
 
Kiitos jo etukäteen vastanneille!
 
sub zero
10.12.2009 16:31:10 (muokattu 10.12.2009 16:31:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

belissah: Onko tätä mahdollista kytkeä tietokoneeseen ja saada äänitettyä soittoa / siirrettyä soittoa nuoteiksi tietokoneelle?
 
Kirjoitin googleen clavinova 330 midi ja sieltä tuli sitten sivu, jonka mukaan midi-portit löytyy tuosta vehkeestä (itse asiassa kai monissa lelusyntikoissakin on midi-portit, joten ne on kai kaikissa digipianoissa)
 
Äänityksellä tarkoitan esimerkiksi MIDI-tiedostoa, jota voisi sitten mahdollisesti käyttää vaikkapa kotisivuilla taustamusiikkina... Entä vaaditaanko näihin joitain lisäohjelmia (joita ei soittimen mukana tulisi) ja missäköhän hintaluokissa pyöritään niiden kesken?
 
tuollaista voi aina tehdä, jos on midi-portti laitteessa
 
lisäohjelmat myöskin vaaditaan lähes aina, mutta halvimmat on ilmaisia (jos riittää perusjutut)
 
mr. finland, walk on by, your ideapark dream. mr. finland, walk on by, your alko store supreme
belissah
10.12.2009 18:52:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuhannet kiitokset vastauksestasi!
 
Noista ohjelmista vielä sen verran, todellakaan mitään muita hienouksia ei tarvita kuin se, että soiton saisi musiikkitiedostoiksi. Osaisitko (tai joku muu) mainita joitakin esimerkkejä tällaisista ilmaisohjelmista?
 
levesinet
10.12.2009 19:43:52 (muokattu 10.12.2009 20:16:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

belissah: Noista ohjelmista vielä sen verran, todellakaan mitään muita hienouksia ei tarvita kuin se, että soiton saisi musiikkitiedostoiksi. Osaisitko (tai joku muu) mainita joitakin esimerkkejä tällaisista ilmaisohjelmista?
 
Anvil Studio. Se on ilmainen MIDI-sekvensseri. Sillä voit luoda ja työstää MIDI-tiedostoja. MIDI-tiedosto sisältää musiikkia soittokäskyinä eli siellä on tietoa siitä, milloin ja mikä nuotti alkaa ja millä voimakkuudella ja mitä soitinta käytetään, milloin pedaali on pohjassa tai miten paljon pohjassa jne. Aika suuri osa MIDI-datasta on sellaista, mitä sisältyy nuottikirjoitukseen, joten MIDI-tiedoston sisältöä voi tarkastella esimerkiksi Anvil Studiossa perinteisinä nuotteina.
 
GoldWave. Se on audioeditori, jota voi jonkin aikaa käyttää koeversiona ilmaiseksi. Sillä voit luoda ja työstää äänitiedostoja. Muistaakseni se ei maksakaan paljon, jos päätyy ostamaan. Äänitiedostolla tarkoitan äänitettä, siis tiedostoa, johon on tallennettu äänisignaali.
 
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sekvensseri
 
levesinet
10.12.2009 19:58:24 (muokattu 11.12.2009 19:35:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko tätä mahdollista kytkeä tietokoneeseen ja saada äänitettyä soittoa / siirrettyä soittoa nuoteiksi tietokoneelle? Äänityksellä tarkoitan esimerkiksi MIDI-tiedostoa, jota voisi sitten mahdollisesti käyttää vaikkapa kotisivuilla taustamusiikkina...

Katselin, että kaikenmaailman USB -yhteydet kyllä löytyvät

Kytket digipianon USB:n avulla tietokoneeseen. Luultavasti tietokoneessasi tai äänikortissasi ei ole vanhanaikaista MIDI-porttia. MIDI-data kulkee nykypäivänä USB:n kautta. USB:n avulla ohjaat soittoasi tietokoneella toimivaan MIDI-sekvensseriin, jonka avulla saat tallennetuksi sen esimerkiksi .mid-tiedostoksi.
 
Jos laitat kotisivuillesi MIDI-musiikkia, niin se kuulostaa eri laitteistoilla erilaiselta. Muilla tuskin on hyvän kuuloisia digipianoja, joihin MIDI-musiikkisi ohjautuisi soitettavaksi. MIDIn hyvä puoli on se, että tiedostot pysyvät yleensä hyvin pieninä ja ne latautuvat hetkessä.
 
Jos laitat kotisivuillesi audiotiedoston, niin kaikki vierailijat toistavat samaa äänitystä, sinun pianosaundiasi. Huono puoli on se, että audiotiedostot vievät aika paljon tilaa ja latautuvat siksi hitaasti. GoldWavella voi luoda monenlaisia audiotiedostoja, esimerkiksi mp3-tiedostoja ja niitä voi pakatakin melko pieniksi, mutta samalla äänenlaatu kärsii.
 
Tietokoneavusteisesta musiikin tekemisestä kannattaa kysellä Tietokoneet ja musiikkiohjelmat -osastolla.
 
EDIT: Kokeilin eilen .mid-tiedostoa nettisivun taustamusiikkina. Selaimeni halusi välttämättä käynnistää RealPlayerin, joka ei osannut soittaa .mid:iä. Sen sijaan esimerkiksi .mp3 ja .swf toimivat.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti