Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Elektroninen ja elektroakustinen musiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Akustiseen kitaraavn combovahvistin
1
Kössikenguru
03.06.2016 16:04:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moikka ! Olen tälläinen aloittelija kitarahommissa niin tulen kysymään täätä viisaammilta apua. Elikkä tällä hetkellä soittelen sormin nylon kielistä akustista kitaraa ja on alkanut tekemään mieli teräskielistä akustista kitaraa niin että nylonkielistä soittaisin sormilla ja jos oikein ranttaliksi laittaisin voisin soittaa plektralla akustista ja rämpyttää paremmalla omatunnolla.
Nyt kuitenkin varsinaiseen aiheesee ! Olen huomannut nylonkielistä soitellessani harmikseni että selvästi huoneakustiikka sammuttaa osan taajuuksista ja osa tuntuu jopa vahvistuvan. Kun menen eteiseen soittamaan kitara soi huomattavasti tasapainoisemmin ja kauniimmin eikä tarvitse niin kovaa soittaa. Eteisessä en kuitenkaan voi soittaa koska vanhan talon ulko-ovi on niin ohut että musiikkini kantautuisi väkisinkin naapureiden korviin oletettavan häiritsevästi. Nyt mietinkin että jos ostaisin olohuoneeseen akustiselle kitaralle tarkoitetun vahvistimen ja siihen vahvistettavan teräs- ja mahdollisesti nylonkielisenkin kitaran ( saako tälläisiä vahvistettavia klassisia kitaroita joissa on kiinteä mikki ? Ei ole osunut silmään tai en ole vain osannut hakea ), niin että soittaisin kitaraa vahvistimen edessä ja vahvistin puskisi ulos tasapainoisesti kaikki taajuudet. Ymmärrän että vahvistimenkin taajuudet hukkuvat huoneeseeni aivan samalla lailla kuin kitarani tällä hetkellä, mutta saisiko efektiä pienennettyä sillä että taajuudet tulisivat suoraan edestä päin vahvistettuina ?
Olen miettinyt marshall as50d vahvistinta (kun monipuoliselta vaikuttaa). Hinta on kuitenkin sellainen etten ihan kokeilumielessä sitä ostaisi. Mitä mieltä olette onko tässä nyt mitään järkeä vai kärsinkö vain ostokuumeesta ?
 
Arkka
03.06.2016 17:28:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Akkarit, joissa on mikki kulkevat yleensä nimellä elektroakustinen, joten haeppa sillä jos kiinnostaapi.
 
Kuitenkin kirjoituksestas jää fiilis, että haet nimenomaan hyvää saundia ja monien mielestä elektroakustisten sähköinen (piezo-mikitetty) saundi on paljon huonompi kuin akustinen saundi, eli se ei välttämättä ole optimaalinen vaihtoehto sulle. Käy liikkeessä kokeilemassa miltä kuulostaa.
 
Yks vaihtoehto on panostaa akustiikkaan tai testailla eri kohtia siinä huoneessa. Jos se eteisessä on hyvä, niin ehkäpä yhtä lähellä seinää isommassa tilassa?
 
oksatboys
15.07.2016 14:05:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensinnäkin vahvistimen käyttö ei muuta huoneen akustiikkaa. Samat moodit sinne jää korostelemaan. Toisekseen varsinkin piezomikitettyt akkarit eivät koskaan soundaa hyvältä.
 
Kamarunkkaus on kuin laittaisi rahaa pankkiin jonkun muun tilille.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti