Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Elektroninen ja elektroakustinen musiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Laitteisto livevetoihin
1
mr_b
25.04.2013 09:54:41 (muokattu 25.04.2013 10:07:35)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve.
 
Meillä on tässä ollut pikkaisen aikaa yhtye, jonka tyyliä voisi ehkä kutsua vaikka elektrorokiksi (https://soundcloud.com/sahko_neitsyt), jota ollaan tässä kaverin kanssa kahdestaan pyöritelty ja mielellään se duona pidettäisiinkin. Käytännössä aika sämplepohjaista meininkiä, enemmän perinteisen rockpuolen biisirakenteilla (ainakin osittain), mutta elektrosoundeilla.
 
Tällä hetkellä ollaan tehty noita raitoja tietokoneella aika opetettelumeiningillä. Nyt homma pitäisi viedä liveksi. Kaveri vastaa enemmän tuosta kitarointi/laulu -puolesta, ja meikäläisen osalle jäisi tuo sämple/kiippari/taustapuoli.
 
Mitään läppäreitä ei saakeli aleta raahailla lavalle, niin mega-ankeaa, joten täytyisi löytää joku melko pomminkestävä ratkaisu. Ensimmäiset showt menevät varmaan jonkin mp3-taustan + Korgin MicroSamperin kanssa, mutta haaveena olisi löytää ratkaisu joka mahdollistaisi:
 
- kappaleiden kaikkien elementtien (paitsi tietty livenäsoitettavien) siirtämisen sämpleinä laitteeseen ja biisin liveversion kasaamisen näistä mahdollisimman helposti.
- kappaleiden luomisen osina siten että periaatteessa olisi mahdollista livenä antaa biisien hieman elää, esim. jäädä tarpeen mukaan jumittamaan johonkin osaan
- sämplejen livesoittamisen kyseisten taustojen päälle tai ilmankin taustoja ja niiden jonkinasteiden efektoinnin livenä.
- kompaktin siirrettävyyden ja ns. yksinkertaisen ratkaisun, ei runsaasti eri vehkeitä joita pitäisi yhdistellä ja synkkailla ja toivoa että kaikki toimisi. Piuha kiinni ja menoksi, mieluummin. Pomminkestävyys ei haittaisi.
 
Tällä hetkellä kovasti katseet kohdistuvat Akain MPC1000-2500:een, joissa näemmä on nyt ominaisuudet silleen hallussa ja osuisi budjettinkin, mutta kysymyksenä olisi että onko mitään muita laitteita jotka sopisivat hyvin tällaiseen livekäyttöön?
 
Plugged 16 shells from a thirty-ought-six
Kapane
26.04.2013 08:09:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No jos tietokone ja Ablotonlive jätetään pois, niin MPC on paras vaihtoehto. Ehkä jopa jossain vaiheessa kaksi MPC:tä.
 
http://www.youtube.com/watch?v=LfUMNiRrEAw
 
Midiä nappeja jos tarvit, niin midifighter vaan kylkeen.
 
http://www.youtube.com/watch?v=1_t4hTZ0ho8
 
http://vimeo.com/46875594#at=0
Subspacemonkey
18.05.2013 21:14:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä ei ole MPC:stä kokemusta, mutta kuvaamaasi käyttötarkoitukseen huomattavasti joustavampi vaihtoehto olisi mielestäni Elektron Octatrack.
 
Tässä youtubesta revitty esimerkki.
http://www.youtube.com/watch?v=hoGnUnRjJ_k
 
Itse olen käyttänyt kyseistä laitetta puoli vuotta ja tuntuu että olen vasta raapaissut pintaa kaikkien sen mahdollisuuksien kanssa. Oppimiskäyrä on jyrkähkö, eli alkuun saa kyllä hikoilla manuaali kädessä jonkin verran, mutta jos on mitään kokemusta sekvenssereistä ja samplereista, niin pitäisi homman lähteä rullaamaan aika nopsaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti