Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Elektroninen ja elektroakustinen musiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Osien valitsemista ja kotistudio aluille.
1
*Toni*
12.12.2011 13:57:25 (muokattu 12.12.2011 14:18:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve, eli tarkoitus olisi saada kotistudio projekti aluillee piakkoin, pientä neuvoa voisi kaivata paikoin paljonkin optimaalisen setin aikaan saamiseksi. Elektronista musaa olisi tarkoitus tehdä + korkeintaan nauhoittaa yhtä kitaraa sillontällöin/vokaaleja. Tarkoitus olisi myös hyödyntää hardware vehkeitä, eikä ottaa kaikkea koneen soundipankeista.
 
Tällä hetkellä tietokoneen virkaa toimittaa, jimm's pc:stä 2 vuotta sitten kasattu pelikone, joka pörrää windows 7: ultimate käyttiksellä, suoritin: Intel Core i7 CPU 860 @ 2.80Ghz, asennettua muistia ( RAM ) löytyy 6 GB, ja tosiaan järjestelmä oli 64-bittinen, kiintolevytilaa löytyy yht. 600GB C ja D asemilta, taitaa olla 7200rpm. Tämmöne emolevy http://www.jimms.fi/tuote/BLKDP55KG , siinä mainitaankiin liitännät ja laajennuspaikat kätevästi.
 
Eli nyt siis ajattelin säästää ja olla ostamatta uutta konetta, muuntaen ton samalla audio käyttöön. Lähinnä vaihtamalla nopeammat SSD-kiintolevyt nykyisten paikalle ( tai ainakin järjestelmää varten = C. ) Tarviiko RAMia lisää? toi 6GB kun on jo paremman puolella?
 
Softaksi, jolla pääosin tulen työskentelemään, tulee cubase 6.
 
Ulkoinen äänikortti tulee, mutta tässä kohtaa tarvisi jeesiä mitä mallia tilataan. RME -vehkeitä tullut katseltua. Mikkiliitäntöjä en siis äänittämistä varten tarvitse sitä 1-2 enempää, synaa ynnä muuta midiä tulee kyllä liiteltyä. http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/5149c/Aanikortit/RME osahan näistä on Firewire 400/800 liitännöillä, mihin mulla ei tällä koneella ole mahdollisuuksia.
 
Monitoreiksi ajattelin hankkia 2x Genelec 8040A lähitarkkailu monitorit.
 
Joku varmaan jo nokkelana laskee päässään, että hintaa tulee, älä jooko heitä muusikoiden "halvemmalla pääset" -tyylistä kommarikorttia kehiin. Kaikkeen ei varaa ole, kuten olisi isommat Genelecin 8050A:t tilauksessa jos rahkeet riittäisivät, muttei riitä..
 
Mitä mieltä? Toi äänikortin valinta nyt on se suurin kysymysmerkki mulle? Hjälp mig. Entä mitens tietokoneen ja muun osalta?
 
Edit. Ja tosiaan DJ -hommat kiinnostavat myös tulevaisuudessa.
 
Juho L
14.12.2011 19:51:51 (muokattu 14.12.2011 19:55:50)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsekkaile tietokone- ja äänikorttiaiheista katiskaa osoitteessa http://muusikoiden.net/keskustelu/threads.php?c=33
Monitorikatiskat löytyvät osoitteesta http://muusikoiden.net/keskustelu/threads.php?c=16
 
Varmaan tuolta kannattanee käydä kyselemässä, kun täällä konemusapuolella on vähän hiljaisempaa. Enemmän keskustelu on painottunut itse musiikkiin. Paljon enemmän tietotaitoa löytyy tuolta erillisiltä palstoilta, joissa liikkuu ihan kaikki aiheesta kiinnostuneet. Täällä käy niin marginaalisesti porukkaa, niin jää saldo ja keskustelu vähän laihaksi.
 
"...more humane, more thoughtful, more understanding." I am skeleton jelly
*Toni*
14.12.2011 21:37:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei thänks vastauksesta! Tuli joo huomattua, että tämä alue on aika marginaalinen ( hiljainen ) verrattuna muihin foorumin keskusteluihin. RME:n Fireface UC tuli jo tossa tilattua äänikortin virkaa toimittamaan. Itseopiskeluna ja googlatenhan tää tietotaito tässä karttuu, että sinänsä tyhjäarpa oli avata uusi aihe tänne:)
Mut kiitti!
 
Juho L
14.12.2011 23:20:41 (muokattu 14.12.2011 23:21:19)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

*Toni*: Hei thänks vastauksesta! Tuli joo huomattua, että tämä alue on aika marginaalinen ( hiljainen ) verrattuna muihin foorumin keskusteluihin. RME:n Fireface UC tuli jo tossa tilattua äänikortin virkaa toimittamaan. Itseopiskeluna ja googlatenhan tää tietotaito tässä karttuu, että sinänsä tyhjäarpa oli avata uusi aihe tänne:)
Mut kiitti!

 
Juu, ei mitään. Nuo äänikortti- ja studiokonepulmat ovat niin yleismaallisia, että niitä on m.netin lisäksi ulkomaiset musafoorumit pullollaan. Etsivä löytää, jne. Mutta mainiota, että löytyi äänikortti.
 
Millä muuten tuotat mölyä narulle?
 
Edit: Tuo mölyn tuottaminen on ehkä se kriittisin kysymys näin konemusahommia silmällä pitäen.
 
"...more humane, more thoughtful, more understanding." I am skeleton jelly
*Toni*
15.12.2011 13:54:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juho L: Millä muuten tuotat mölyä narulle?
 
Edit: Tuo mölyn tuottaminen on ehkä se kriittisin kysymys näin konemusahommia silmällä pitäen.

 
Cubase 6:lla ajattelin matskua työstää, joutuu varmaan alkuun aika paljon työstää softapohjalta. Moog little phatty II:n ajattelin hankkia synaksi, vaikuttaa pirun näppärältä synalta, jolla voi tosiaan tehdä paljon.
 
Ja sitten näistä erillisenä, kitaraa myös soittavana varmaa akustista- ja sähkökitaraa joskus purkitan.
 
Mitenkäs itse? Työskenteletkö enemmän softapohjalta vai analogisesti?
 
Juho L
15.12.2011 19:16:46 (muokattu 15.12.2011 19:23:55)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

*Toni*: Cubase 6:lla ajattelin matskua työstää, joutuu varmaan alkuun aika paljon työstää softapohjalta. Moog little phatty II:n ajattelin hankkia synaksi, vaikuttaa pirun näppärältä synalta, jolla voi tosiaan tehdä paljon.
 
Ja sitten näistä erillisenä, kitaraa myös soittavana varmaa akustista- ja sähkökitaraa joskus purkitan.
 
Mitenkäs itse? Työskenteletkö enemmän softapohjalta vai analogisesti?

 
Kannattanee huomioida, että Cubasessa itsessään ei ole kummoisia softaplugareita bundlena. Nauhoittelu Cubasella toki onnistuu, mutta kyllä se melkein kaipaa kaverikseen joko hardissynan tai sitten jonkun plugarin, jotta alkuun pääsee. Voi olla muuten perin kuivakkaa menoa. Ilmaisplugareitahan aina löytyy, mutta ne ovat monesti mitä ovat. Suosittelen harkitsemaan esimerkiksi Native Instrumentsin Kompleten hommaamista heti ensikättelyssä. Kertalaakista kaikki softat kondikseen. Siinä saa rumpukoneet, samplekirjastot, muutaman vähän progressiivisemman synaplugarin ja paljon muuta efektihärpäkettä. Koko hommassa köyhtyy vain vajaalla 500 eurolla. Itse käynen kyseisen lootan ostamassa tuossa ensi viikolla, kun tili napsahtaa tilille. Siihen voi sitten alkaa kasaamaan analogipulputtimia hardikseksi, kun valuuttaa ja GASia kerääntyy.
 
(Edit: Tulkitsin jotenkin, että hankit tuon Moogin vasta myöhemmin. No, jos sen heti hommaat niin ei sitten mitään. Mutta silti suosittelen Kompletea, koska rummut ja muu samplailu ja efektointi)
 
Itse olen både-och -linjalla tämän kotistudioni kanssa. Reaperia käytän raiturina ja Mode Machinesin x0xb0x ja Waldorf Pulse löytyy tällä hetkellä analogipulputtimina. Plus sitten Ibanez EX skittara ja Hagströmin ruotsalainen haitari.
 
"...more humane, more thoughtful, more understanding." I am skeleton jelly
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti