Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Elektroninen ja elektroakustinen musiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rallihaku - mistä kuulen uudet ja hyvät biisit
1
Kapane
12.01.2011 06:45:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei saa unta, joten tässä vähän asiaa.
 
Osa 1: Levykaupat
 
Nyt kun olen alkanut pelleilemään noissa levylasse, eli DJ piireissä, olen huomannut muutaman asian. Yksi asia on se, että monet hitit ja trendit eivät synny radiossa tai fanien keskuudessa vaan ensimmäisenä asiaan tarttuvat DJ:t ja biisit alkavat soida klubeilla. Tämähän ei varmasti ole monelle uutta asiaa, mutta miten sitten biisit päätyvät klubeille. Lähettävätkö levy-yhtiön sedät sadoille ja taas sadoille DJ:lle biisejä joita hän sitten soittaa vai miten homma menee?
 
Joillain kovilla DJ:llä lähettävät levy-yhtiöt postissa uusimmat wavit tai vinyylit, mutta me tasa-arvoisemmat pulliaiset joudumme turvautumaan ennakoiden sijasta ihan normaaleihin julkaisupäiviin. Parhaiten biisit saa ja ostaa internetistä. Valinnanvara netissä on karmea jo ihan siitä lähtien, että mistä kaupasta kannattaa raitoja ruveta metsästämään.
 
Jos tietää mitä hakee, niin levykaupat kuten Itunes ja suomalainen Meteli.net ovat hyviä paikkoja. Molemmissa etuna on halpa hinta. Esimerkiksi Itunes tarjoaa uudetkin levyt usein halpaan 4,99e hintaan ja kohtuu hyvälaatuisina m4a (aac) tiedostoina. Meteli.net veloittaa suhteessa samasta levystä 8-10e ja tarjoaa tuotteensa 320kbs mp3:na. Metelistä voi ostaa myös muita formaatteja, mutta esimerkiksi Waveissa on hintalisä. Metelin suhteen kannattaa olla tarkkana, koska joskus levy maksaa enemmän kuin raidat yksittäisenä.
 
Itse käytän eniten Beatport.nettiä ja suomalaista Digital Tunesia. Molemmat ovat vihkiytyneitä sivustoja juuri DJ käyttöön tarkoitettujen raitojen tarjoamisessa.
 
Beatport on monella tapaa ylivertainen moniin muihin mp3 kauppoihin nähden. Se tarjoaa asiakkailleen usein eksklusiivisia raitoja tunnetuilta artisteilta ennen näiden virallista julkaisua. Esimerkiksi Deadmau5:n uusi 4x4=12 levy taisi olla ladattavissa Beatportista eksklusiivisena pari viikkoa ennen julkaisu päiväänsä. Beatport tarjoaa mm. kattavat Top 10, Must Hear (new) ja DJ listat, joita tulee viikoittain satoja. Vaikka tavaraa ja raitoja on useita, niin Beatportissa on toimiva hakusysteemi ja uusien raitojen selaaminen onnistuu helposti. Lisäksi listat omalta suosikki DJltäsi avartaa mahdollisuuksia löytää uusia julkaisuja ja artisteja. Beatportissa on myös mahdollisuus seurata artisteja ja levy-yhtiöitä ja sen Newsletter räätälöidään omien ostotottumustesi mukaiseksi.
 
Beatportin suurin miinus on kuitenkin se, että raidat ovat kovan hintaisia. 320mp3 on 1.50-2.50e kappale verojen jälkeen.
 
Digital Tunes toimii monella tavoin samoin kuin Beatport, mutta on paljon riisutumpi ja tarjonnaltaan suppea. Digital Tunesin hyvä puoli on, että se tarjoaa wavit samaan hintaan ja raitojen hinta vaihtelee 1-1,5e. Lisäksi kokonaisia levyjä ostettaessa on raidoissa määrä alennus.
 
http://soundcloud.com/djwffb
Kapane
12.01.2011 07:27:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osa 2: Muut levykaupat, promomixit ja Youtube
 
Seuraavaa osaa käsittelen aikalailla junkkajätkän näkökulmasta, koska sitä itse useimmiten soittelen ja se on vielä niitä harvoja genrejä, missä ensin julkaistaan jotain vielä vinyylille ennen kuin se tulee digitaalisena ulos.
 
Yksiä suosikkitapojani etsiä uusia raitoja on Youtubesta. Youtubessa on useita hyviä yhteisöjä, jotka laittavat esille raitoja ja artisteja, joita ei ole vielä julkaistu. Oma suosikkini on UKF Music, joka ylläpitää UKFDubstep ja UKFDrumandbass soittolistoja.
Tässä ekana vastaan tullut esimerkki http://www.youtube.com/watch?v=f9KghSdpGn4 S.P.Y. - By Your Side, joka tuli jakoon 3 kuukautta ennen julkaisua.
 
Toinen suosikki mesta katsoa uusia raitoja on Drum and Bass Arena: ( http://download.breakbeat.co.uk/?afk=newsitem ). Hyvä ja kattava TOP20 ostettujen lista ja Featured Releases, mistä näkee kovimmat viime aikojen julkaisut. Juuri edellä mainittu S.P.Y, uusi Neron Me and You Ep ja Phacen ja Mishantropin messevä Desert Orgy mm. juuri nyt featureissa.
 
http://www.chemical-records.co.uk/sc/home on myös yksi suosikki paikkojani valvoa, mitä on tulossa nurkan takana. Junkkapuolen vinyylipromot yleensä tulevat sinne myyntiin ensimmäisenä ja esimerkiksi nyt näyttäisi Camo & Krookedin pari uutta vinskaa ja Nu:Tonen uusin. Vinyyleistä myös näkee sen, että mitkä raidat ovat oikeasti niin hyviä, että niiden tekemisestä on viitsitty maksaa painokulut.
 
Tämän lisäksi suosittelen kuuntelemaan DJ miksauksia, joita löytää lähes mistä vain. Youtubesta, Yle X:n uudesta DJ Orionin ohjelmasta ja netin syövereistä mm edellämainituilta sivuilta. Esimerkiksi tässä vähän tulevaa kuraa: http://www.breakbeat.co.uk/podcast/ … sky_presents_future_sounds_164.aspx
 
http://soundcloud.com/djwffb
fidZi
27.01.2011 12:18:07 (muokattu 27.01.2011 12:18:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soundcloudissa kannattaa seurailla artisteja, katsoa aina kun jotain uutta tulee ulos ja bongailla vapaasti ladattavissa olevia remiksejä - ja mixtapeja! Erilaiset DJ-blogit osaavat ennakoida trendejä, esimerkiksi suomalaiskollektiivi Top Billinin blogi hehkutti Duck Saucen Barbra Streisandia pari-kolme kuukautta ennen kuin siitä tuli koko kansan hupia. Itse seuraan edellämainitun blogin (http://topbillinmusic.com) lisäksi myös mm. ruotsalaista Dödselektroa, http://deathelectro.com
 
DJ-kulttuurihan on siitä mukavaa, että periaatteena on "sharing is caring" - annetaan paljon ilmaista matskua kuulolle, tiskijukalta toiselle. Offtopic, en sitten tiedä, miten menee lupa-asiat, että saako esimerkiksi remiksaajan ilmaiseksi Soundcloudissa jakoon antamaa raitaa - tai jossain blogissa vapaasti ja oletettavasti luvalla jaettua - soittaa klubilla, vai onko biisien pakko olla ostettuja? Kertokaa joku viisaampi.
 
Tärkeämpi kysymys kuin "Mikä soi?" tai "Miten se soi?" on "Miksi se soi?"
Kapane
28.01.2011 03:29:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fidZi: Soundcloudissa kannattaa seurailla artisteja, katsoa aina kun jotain uutta tulee ulos ja bongailla vapaasti ladattavissa olevia remiksejä - ja mixtapeja! Erilaiset DJ-blogit osaavat ennakoida trendejä, esimerkiksi suomalaiskollektiivi Top Billinin blogi hehkutti Duck Saucen Barbra Streisandia pari-kolme kuukautta ennen kuin siitä tuli koko kansan hupia. Itse seuraan edellämainitun blogin (http://topbillinmusic.com) lisäksi myös mm. ruotsalaista Dödselektroa, http://deathelectro.com
 
Kyllä, itse seuraan esimerkiksi Mineralin blogia yms. Blogit ovat hyviä esim. pienempien artistien seuraamiseen.
 
DJ-kulttuurihan on siitä mukavaa, että periaatteena on "sharing is caring" - annetaan paljon ilmaista matskua kuulolle, tiskijukalta toiselle. Offtopic, en sitten tiedä, miten menee lupa-asiat, että saako esimerkiksi remiksaajan ilmaiseksi Soundcloudissa jakoon antamaa raitaa - tai jossain blogissa vapaasti ja oletettavasti luvalla jaettua - soittaa klubilla, vai onko biisien pakko olla ostettuja? Kertokaa joku viisaampi.
 
Itse omistan yleensä sen orkkiksen. Näin neuvovat esim. Mash Up äijät tekemään, että ostakaa se orkkis ja sitten.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti