Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Elektroninen ja elektroakustinen musiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mitä "rankempaa musaa" suosittelette?
1 2 3
t-termiitti
19.10.2006 14:23:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok. Väärä alue, mutta ihan tarkoituksella.
 
Ei ole paljoa tullut kuunneltua heviä tai metallia tai mitä ne nyt onkaan - koska suurin osa tuollaisesta rankemmasta musasta tuntuu olevan aina sitä samaa äänipuuroa, josta ei kuule mitään yksityiskohtia, koska niitä on liikaa ja peittyvät sen miljoonan kitaran alle. Hyvin tuotettua ja miksattua ja musiikillisesti antoisaa (en tarkoita melodista) heviä varmaan on, mutta kuinka sen voisi löytyy kaiken sukkahousutilutuksen, heviballadien ja tukkoisen örinämössön seasta?
 
Sori, epämääräisesti määritelty kysymys, mutta en tiedä käytännössä mitään ko. genreistä. Jos tältä alueelta joku, jonka musamaun olen oppinut jotakuinkin tuntemaan, suosittelisi jotain rankempaa musaa, niin voisi lähteä sitten niistä liikkeelle. Välttämättä en hae mitään elektronisia vaikutteita, mutta esim. konebassot ja konebiitit sekä ennakkoluuloton soundien käyttö ja ilmavuus voisivat olla jonkinlainen lähtökohta, kun lähdetään hakemaan ns. rankkaa musaa, joka ei kuullostaisi liian tukkoiselta, melodiselta tai naurettavalta, jne. vaan oikeasti "rankalta" eli selkeältä, raikkaalta, massiiviselta, tiukalta.. Mitä tällaista kuuntelette ja suosittelette? Kiitos.
 
Pyöveli puhdisti kirveensä terän ja nauroi päälle.
Lord Torment
19.10.2006 20:53:09 (muokattu 19.10.2006 20:56:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En nyt tiedä vastaako sitä mitä etsit, mutta suosittelisin sellaisia enemmän tai vähemmän konemetallibändejä kuin:
 
KMFDM. Itse olen tutustunut vain uudempaan materiaaliin "WWIII"-levyltä. Koneellisen kuuloisia biittejä ainakin. Käsittääkseni yhtye lukeutuu muinaisiin industrial-musiikin uranuurtajiin(?). KMFDM:ltä suosittelen ainakin tuolta "WWIII"-levyltä kappaleita "From Here On Out", "Blackball", "Jihad",
"Bullets, Bombs And Bigotry", "Stars And Stripes" sekä ehdottomasti "Moron".
 
Unheilig. Endottomasti kannattaa ainakin kuunnella "Das 2. Gebot"-levyltä kappale "Maschine". Yhtye on kuin paranneltu Rammstein. Konebiitit, mukavan mekaanisen kuuloiset riffit ja taustakoneet löytyy ja tietty ihana saksan kieli. "Maschine"-kappaleen kuullessa alkaa melkein varmasti fanittaa Unheiligiä.
 
Torniojaws
21.10.2006 22:52:00 (muokattu 21.10.2006 22:52:49)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Menipä kivasti bittitaivaaseen pitkä kirjoitus, joten luettelen alla nyt pelkästään levyt, jotka ovat omasta mielestä hyväsoundisia ja hyvin tuotettuja. Ensimmäisenä metallilevyt, sitten koneistetun metallin puoli.
 
Bloodbath - Nightmares Made Flesh
Arch Enemy - Doomsday Machine
Opeth - Blackwater Park
Testament - The Gathering
Emperor - Prometheus
 
Fear Factory - Demanufacture
Front Line Assembly - Millennium
Waltari - Space Avenues
The Amenta - Occasus
Rammstein - Sehnsucht
Mnemic - Mechanical Spin Phenomena
Hanzel und Gretyl - Scheissmessiah
 
Relativity [Grindcore] | Vortech [Industrial Progish Metal] | Coldway [Death Metal]
t-termiitti
23.10.2006 09:33:21 (muokattu 23.10.2006 09:36:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista. KMFDM vaikutti muuten ihan kivalta, mutta en oikein tykännyt laulutyylistä (ainakaan niissä biiseissä jotka kuulin). Torniojawsin listaa pitää käydä läpi, front line assembly onkin jonkun verran entuudestaan tuttu - samoin waltari ja rammstein, mitä niitä on ihan radiossa ym. kuullut. Rammstein olikin ihan päässyt unohtumaan - sillä on ainakin ihan tarttuvia ralleja. :)
 
Pyöveli puhdisti kirveensä terän ja nauroi päälle.
krushing
23.10.2006 13:28:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Godflesh. Koko tuotanto.
 
Mohla
23.10.2006 14:23:31 (muokattu 23.10.2006 14:25:21)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fear Factory tuolla jo heitettiinkin, tosin minulle se on vähän liian itseään toistavaa loppujenlopuksi, vaikka hyviä biisejä on paljonkin.
 
Joka tapauksessa suosittelisin kahta orkesteria ja levyä:
 
Soilwork - Stabbing The Drama
Tässä sitä ilmavuutta ja hyvää soundia. Haluamasi "rankka, selkeä, massiivinen ja tiukka" kuvailee tätä oikein mainiosti. Synasoundit miellyttää mun korvaa myös kovasti.
 
Mnemic - The Audio Injected Soul
Vähän samaa meininkiä kuin Soilwork, mutta ehkä aavistuksen enemmän koneita messissä, ja ehkä vähän rankempaa, tai no, vähän erilaista kuitenkin. Tsekkaa ihmeessä.
 
Kova ruumiillinen työ ei ole koskaan tappanut ketään - mutta miksi ottaa riski?
-Charlie McCharty
Lord Torment
23.10.2006 21:38:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vielä pitää lisätä, jos joku olisi kiinnostunut, että tuolta Unheiligiltä kannattaa hankkia myös levy Moderne Zeiten. Juuri tutustuin levyyn. On parempi kuin Das 2. Gebot.
 
krushing
24.10.2006 15:06:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Techno Animal ja 2nd Gen kannattaa tsekkiä kans.
 
ai0n
25.10.2006 21:32:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

D nimisen bändin koko tuotanto on tutustumisen arvoinen!!!! (0.o)...``.`.`....> http://www.d-blood-relation.com/
 
Gandhi
25.10.2006 21:56:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En itsekään ole mikään hevispesialisti, mutta pikkuveljen (!) kautta tutustuin bändiin nimeltä Strapping Young Lad. Todella kajahtanutta, massiivista mättöä hyvillä saundeilla. Kajahtaneella tarkoitan sitä, että biisien aihepiirit, rytminvaihdokset jne. elementit eivät ole aivan sitä peruskauraa. Laulusta sen verran, että puhtaita vokaaleja ja blackmetal-rääyntää löytyy.
 
Mitään tiettyjä levyjä en vielä osaa suositella, kun on melko uusi tuttavuus itsellekin. Joka tapauksessa ensimmäinen hevibändi about 5 vuoteen, josta olen kiinnostunut. Suosittelen tsekkausta.
 
"Juo sinä ittes kauniiks, niin minä juon itteni mukavaks"
t-termiitti
26.10.2006 22:22:16 (muokattu 26.10.2006 22:47:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Godflesh ja soilwork ainakin toimivat. Niitten perusteella löytyi muitakin mielenkiintoisia nimiä ja myös noita muita aiemmin listattuja uudelleen - paljon hyviä. Mm. tämän myöhemmin mainitun Strapping Young Lad*:n löysin myös ja vaikutti kovin mielenkiintoiselta - myös mm. Wolf Eyes herätti mielenkiintoa muista vastaan tulleista nimistä. Kaikkia hyviä en vielä muistakaan enkä kaikkia täällä mainittujakaan ole vielä kuunnellut...
 
Yhden perushuomion tulin tehneeksi... Nää vaatii aika kovan äänenvoimakkuuden, että saa kaiken irti (mikä on valitettavaa tietyissä kuuntelutilanteissa - eli ainakaan töissä eikä kotona ei arvosteta "rankkaa musaa") :) - toisaalta tuo volavaatimus johtuu varmaan yhtälailla korvien tottumattomuudesta kuin musatyylien erityispiirteistä.
 
*Olikohan se sittekään tuo vai joku samankaltaisen niminen.. no, niin tai näin.. Pitäis kuulla aina useampikin biisi ennen kuin voi sanoo mitään...
 
---
 
Red Harvest vaikuttaa paikoitellen aika "hauskalta", silloin kun ei ole liian "hauskaa" eli mene liian naurettavaksi "mörköilyksi".
 
Halo on menee kai jonnekin industriaalin (?) puolelle - paikoitellen myös mukavaa, mutta häiritsee vähän se, että oikeastaan pystyy kuulemaan kuinka suuri osa noista soundeista on rakennettu...
 
No joo, pitää jatkaa tutustumista... ehkä vielä löytyy jotain parempia.
 
Pyöveli puhdisti kirveensä terän ja nauroi päälle.
Rattata
27.10.2006 07:36:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletkos Nine Inch Nailsiin tutustunut? En nyt tiedä onko niin "rankkaa" musaa, jotain industrialia sekin.
 
D'oh!
Lord Torment
27.10.2006 20:25:19 (muokattu 27.10.2006 20:25:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletkos Nine Inch Nailsiin tutustunut? En nyt tiedä onko niin "rankkaa" musaa, jotain industrialia sekin.
 
Joo kannattaa tutustua. Osa kappaleista taitaa olla electroa ja ihan old school-industrialia. Osa taas jotain rokkia ja ainakin pari kappaletta uudemman tyylistä industrialia. Muttei metallia.
 
t-termiitti
27.10.2006 23:14:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nine Inch Nails on jonkin verran tuttu ja joitakin erinomaisiakin biisejä muistan kuulleeni - "semi-rankkaa musiikkia". Pistinkin juuri soimaan kun muistutitte tuonkin olemassa olosta. Kaikkia ehdotettuja bändejä ei pandorasta ja muista vastaavista systeemeistä löytynyt - mutta tarkemmassa kuuntelussa tuo godflesh on tullut mainituista suosikiksi. Soundit on mun korvaan eniten poikkeaa keskivertohevistä, tietynlainen kuulaus, läpipaistavuus ja jopa ohuus on piristävän kuuloista ja muutenkin.
 
Pyöveli puhdisti kirveensä terän ja nauroi päälle.
Oan
29.10.2006 22:47:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moonspell, anyone? Tyyliä löytyy tosin siltä yhtyeeltä laidasta laitaan, örinä-mätöstä ambient-häröilyihin. Mutta Irreligious-niminen levy voisi olla aika varma valinta. Selkeä, jykevä ja tarvittaessa "erittäin ranggah". Seuraavilta levyiltä voi löytää enemmän konetaustojakin, mutta laatu on hieman epätasaista.
 
"Hei, tää on ihan leikkiä vaan, ei pure. Ei irtoa taulusta ja kipitä sinne puremaan teitä." - Armo Pohjavirta
Milkop
29.10.2006 23:03:32 (muokattu 29.10.2006 23:04:38)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No nyt minä sen muistin: ...And Oceans! Esimerkiksi levyt Cypher ja AM GOD ovat aika vahvastikin koneistettua mäiskettä. Bändi tosin vaihtoi nimensä tuossa jokin aika sitten, mutta en nyt kuollaksenikaan saa sitä päähäni. Mutta kuitenkin, nuo edellämainitut kiekot saattaisivat maistua ketjun avajaallekin.
 
http://www.endpointzero.net/ao/index-flash.html
 
Edit: Havoc Unit on yhtyeen uusi titteli. Ei tunnu ihan niin "hienolta" kuin tuo aiempi, mutta musiikki on taatusti tulevaisuudessakin yhtä korkeatasoista kuin ennenkin.
 
gorgonoidi
30.10.2006 19:51:10 (muokattu 30.10.2006 19:51:43)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meshuggah - Destroy Erase Imbrove
 
Mohla
30.10.2006 20:32:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meshuggah - Destroy Erase Imbrove
 
Nojoo, koneitahan tossa ei loppujen lopuksi paljoa ole, mutta suositeltavaa kyllä muuten.
gorgonoidi
30.10.2006 21:24:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nojoo, koneitahan tossa ei loppujen lopuksi paljoa ole, mutta suositeltavaa kyllä muuten.
 
Kyllä se minun mielestäni nämä ajavat: "rankalta" eli selkeältä, raikkaalta, massiiviselta, tiukalta..
 
_mane
31.10.2006 01:21:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

www.sybreed.com
 
Sieltä näytettä.
 
Tempo on vain nopeuden muoto.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti